luni, 18 mai 2009

lupul (de mare) singuratec

e posibil sa existe un astfel de personaj ?

cu un trecut discutabil, si recunoscut ca atare, comun majoritatzii celor ce au facut, cit de cit, ceva cariera inainte de '89, basescu reuseste, acu' in pragul terminarii primului mandat la cotroceni, sa'si depaseasca, cu mult, conditzia.

emil constantinescu avea mult mai multe date ca sa capteze simpatia elitelor; cu toate astea a reusit, intr'un timp incredibil de scurt, sa si le instraineze.

in cazu' lu' basescu, sa fie doar recunostintza ca i'a scapat de umilintzele unui prelungit "regim nastase", cauza simpatiei cu care l'au rasfatzat intelectualii ?
este si asta, desigur, dar nu numai.
e, poate, si ceva psihanalizabil ce tzine de virilitatea nedisimulata a personajului ! nu intru, azi, in amanunte !

dar, totusi, cum se explica linsajul generalizat la care este explus ?
indraznesc sa estimez la costuri ce duc spre citeva, bune, sute de milioane de euro toata aceasta campanie dusa pe durata a cinci ani !

sa nu stie mogulii, si cei din spatele (sau fatza) lor, ca, de fapt, statul este astfel construit, prin stradania lui ilici si ai lui, incit nimic semnificativ periculos nu li se poate intimpla ?

ba, da, stiu !

dar, cred, si'au dat seama ca pericolul cel mare vine din faptul ca atunci cind se creeaza conditziile de intilnire intre aspiratziile multzimilor si elite, pericolul devine mortal ! si in bine si in rau ! personajele ce fac posibila o astfel de intilnire sint exceptzional de rare, de la monstrii autentici la adevaratzi sfintzi (lenin, hitler, walesa, papa ioan paul al doilea)

e prea mare palaria pentru basescu ?

probabil !

dar mogulii n'aveau de unde sa stie !

p.s. :

ce ma 'nerveaza la lupu' asta singuratec e ca, pe linga ca e linsat si boicotat, adica daca nu esti pe faza nu prea ai unde sa'i gasesti interviurile, netrecute prin filtrul manipulatorilor, nu'si ia masurile proprii de prevedere...

saitu' presidentziei nu mai este actualizat de ani de zile.

de ce'l plateste pe turcanu ala ?

vad ca si pe alte saituri exista semnele unui boicot, cel putzin in privintza ultimelor interventzii...

2 comentarii:

uhitto spunea...

a fost misto la gadea. dadeau niste imagini de la american idol si gadea zice:
- dupa ce nu va mai fi basescu, ne vom apuca de asa ceva.

mde. altfel "jos basescu" e singurul program electoral generat de politicienii romani. misto tara.

niku_elektriku spunea...

misie 'ndeplinita, de !

Trimiteți un comentariu