miercuri, 8 iulie 2009

drum bun, cale, ferata, batuta, si cu banii luatzi

din diverse si imprevizibile motive ma vad nevoit sa ma transform intr'un adevarat exeget ciclic al operei lu' mircea badea, cel mai de succes razvratit confo(r)mist al momentului. in drumurile matinale dintre grupul generic numit sanitar si laditza de nisip a pisicii, ma lovesc si de frinturi din zicerile mai sus pomenitului, cind reusesc in sfirsit sa mai birui si io in greaua lupta ptr telecomanda pe care orice barbat serios o duce cu consoarta.
asa si azz... dupa o lunga, banuiesc, polologhie, despre defunctu' maical gecsan, care a avut si neste accente mai curind caracteristice rasei umane, nu androizilor cu stomacu plat, imprejurare care m'a facut sa mai zabovesc un pic pe canalu' respectiv, cum nu se 'ntimpla de obicei. a urmat ceea ce ie obiectu' emisiii respective, adeca o revista presii, 'nceputa cu, surprise, jurnaaaluuu' natzionaaal ! iar despre bani publici prapaditzi de, nu se putea alfel, pedelisti. mai precis de berceanu care a aruncat, zice, peste un bulion de ieuroi pa cursa gara da nord - otopeni; si da'i si 'nfiereaza, sa'i sara ochii den orbite si nu alta ! de sase luni trenurile circula goale, incasari egal cu zero, chestii, trestii...
nu m'am repezit fugutza sa cumpar respectiva fitzuica, plus cartzoiu' atasat, dindu'i satisfactzie astfel androidului spagatist, pen' a vedea cum sta ezact treaba, da' nu'mi putui alunga amintirea unei polemici din guvernarea trecuta. aia dintre fostu' ministru orban si fostu' premare videanu, primu' sustzinind varianta trenului a carui existentza o infierau intactzii, iar cel de'al doi'lea pe cea a metroului cu aceeasi destinatzie.
acuma, io nu'l cre' capabil pa berceanu ca, odata instalat la minister, fara un bujet aprobat, primu' lucru' pa care s'apuca sa'l faca e sa puna in practica proiectele predecesorului. ba', daca mi'amintesc io bine, chiar auzisem ca vrea sa'l opreasca.

da' poci sa'i zici unui slugoi la cel mai abject post de propaganda din tot emisferu', ca nu'i asa cum vrea el ?
da nu stiu cite ori pa zi, si'odata noaptea, cum nici uscatzica lui partanera n'are parte ?
pai nu poci, ba, daca te'ncarci si cu ienergia aia eminamente pozitiva cum numa' antenele o pot face, pleci la treaba cu creerii facutzi muci, gata sa pui mina pe par !

si nu te duci sa'i dai in cap lu' berceanu, orban, videanu, basescu, ca doar nu esti fraer, esti roman verde ! o faci cu primu' "cheferist" 'ntilnit in cale... si un' poa' sa 'ntilneasca un bucalestean nervos prima data un cheferist, dimineatza ?

pai la metro !

lucru cit pe ce sa se 'ntimple 'n dimineatza asta, pe la ora 8,30 trecute fix, la statzia dristor 1...
si probabil nu numai acolo !
ca nervosi ierau peste tot.

ps:
as fi foaaarte interesat daca cineva are curaju' sa faca un studiu sociologic asupra cresterii ratei infractzionalitatzii criminale, precum si a sinuciderilor, in rindul telespectatorilor voluntari, ori nu, ai lu' mircea badea !
ps2:
s'a aratat in final foarte scirbit de burtzile mioarei mantale !

camelia voiculescu cum arata, bre ? seamana cu carmen bruma ?

4 comentarii:

filadel spunea...

Salve Nice! Bine că nu ne-am călcat pe opinci azi dimineață! :D
Despre șpaga-tist numai de bine și foarte bine!

niku_elektriku spunea...

nu'i timpu' trecut, bre !

Riddick spunea...

Salut! De cand cu schimbarile la metrou, m-am pomenit spre Policolor, plecand din Dristor...Trebuia sa ma prind ca erau rame tip vechi, care fac "naveta" 3 statii!
Mantale, pentru anii ei, este bine...

niku_elektriku spunea...

da, parca au bagat vagoanele alea vechi direct spre policolor, fara transbordare, si drept multzumire, erau sa ia bataie, saracii cheferisti !
mantale are inca fatza comerciala, da' mai tre' sa faca niste abdomene, cu bruma profesoara, eventual !
da' s'a maritat, nu mai conteaza...

Trimiteți un comentariu