luni, 30 august 2010

urme imperceptibile de dignitate in presa romuneasca

daca va mai uitatzi la televizoare, si, atunci cin' va uitatzi, nu va aluneca picioru' pe tasta telecomenzii taman insp'e valea plingerii felicsist-nuş-iste, tre' sa fi fo' in situatzia d'a afla ca se ezzista f f multe posturi de sport, ma rog, de fapt, de gavarit desp'e sport, indeobste desp'e "sportu' rege", care'n tzara noasta (care'i o vasnica, si vesnica, respublika) e o chestie tzudata in care se'nvirt o grama' de bani negri, si car' "rege" a cam abdicat de la orice indreptatzire d'a mai capta interesu' cuiva cu mintzile inca in posesie'i.


"dovada" ca si ioanitzoaia primeste indicatzii prin casca

de pe urma acastei stranii mortaciuni  prolifereaza (pe linga asa zisi  patroni, folbalisti, si, culmea, microbisti !) si o flora & fauna, in general anaeroba (pen' ca, uneori, nu mai au aer din cauza ocupari orificiilor respiratorii superioare cu alte activitatzi esentziale supravietzuirii in acest mediu), compusa din comentatori ai fenomenului.

aflatzi, si ei, sub tirania unui iluzoriu rating, ce se afla, de cele mai multe ori, la nivelu'  de zecimi de procent din nu-stiu-ce-indikatori-essprimatzi-in-pasareasca-de-balta-a-publicitarilor-si-a-celor-ce-se-ascund-in-spatele-lor-si-care-au-ajuns-sa-ne-croiasca-noo-vitza-legata-cu-atza (pe car' se bat, ca chiorii, la gramada, si badea/razvandumitrescu/gidea/dandiaconesti), acesti comentatori, in particular (unii dintre ei) baetzi, si fete, chiar destupatzi la minte, au ca unik skop in viatza sa'i dea legatura lu' jiji becali, in direct, sau telefonik, dragi telespectatori, de la palat, din maibah, de pe maibah, de pe veceu, din birou' lu' videanu, de la strasbur/brusel, ca doar sintem o natziune de stelisti cu steaua rosie intiparita'n frunte cu feru' ros al tovarasului ceausescu,   indiferent ca ne'am nascut alaltaieri.

exista si o exceptzie, notabila, si (culmea !),  ea, exceptzia, se numeste ovidiu ioanitzoaia, un dinozaur de pe vremea lu' paunescu (de fapt: de pe vremea flacarii lu' paunescu), de care ride banciu ca d'o mazeta, si car' chiar dak si el s'a'mbogatzit postrebolutzionar, in mod nistoresc-sorinroscastanesc, nu'si da cinstea ramasa pe rusine, refuzind, nu stiu dak' programatik, sa'l invite la emisiunile lui, fie si telefonik, pe susnumitul cioban jiji, fara sa am cunostintz, io personal, sa fi ezistat o cearta publika intre cei doi, la fel cum or ezistat astfel de certuri, cu pantalonii'n vine, cam intre toata lumea cu toata lumea in colcaiala asta a "oamenilor de folbal".

simt nevoia pe aceasta cale sa'i dedik un imn de slava, "doar respekt", robului lu' dumnezeu ioanitzoaia, o scama de dignitate, chiar de'i antipatika, intr'un ocean de prostitutzie moral volitiva, cu insule semnificative de felatzie intelectuala.

dupa rebolutzie nu stiu sa'i fi citit f'un rind din ce'a scris in diversele ziare si reviste pe care le'a creat, da' asta nu ma'mpiedica  sa'mi ridik palaria virtuala in cinstea lui !

sa ne traiesti, "nea" ovidiule !

Un comentariu:

matusalem spunea...

I-a scapat porumbelul. Exact cum a patit Pumnea pe vremuri, inainte de 1989, cand transmitea un meci de volei, cred ca de la Oradea. Partenerul din studio l-a intrebat cum e acolo, ca in Bucuresti e frig si ninge. Iar Pumnea a zis ceva de genul "Si aici in sala e un frig incredibil..." dupa care a stat pe tusa aproape un an. L-au mazilit fara nici o retinere. :)

Trimiteți un comentariu