vineri, 29 octombrie 2010

"un costum gol în fruntea mulţimii"

SENATUL EVZ
Vineri, 29 Octombrie 2010.
Autor: Mircea Cărtărescu


Este de neînţeles cum PSD-ul însuşi îl rabdă pe Ponta în fruntea lui, afară numai dacă nu-l cred un inofensiv om de paie al puternicilor din umbră. După ce epocile Iliescu şi Năstase s-au dus, acest partid, altădată măcar odios, periculos, redutabil în felul său, a ajuns pe mâinile unor marionete de care te-apucă râsu’-plânsu’. Cum era să fie preşedinte, astăzi, Geoană, cu sprijinul inconştienţilor de liberali? Gafele lui Cioroianu în politica externă ar fi fost azi exemple de înţelepciune faţă de ce-ar fi făcut acest Pinocchio de Dâmboviţa. Dar şi mai grotesc ar fi să ne pricopsim cu Ponta. Geoană are măcar ceva ingenuu, el chiar crede în vrăjitoria flăcării violet, el chiar a ţopăit sincer, ca un copil, când s-a crezut preşedinte. Ponta ar fi anomia întruchipată, vidul în costum Armani. În "Omul invizibil" vezi un costum fără nimeni în el care se mişcă şi vorbeşte. Te uiţi pe mâneci: nimic. Te uiţi prin gaura gulerului: nimeni. Ăsta e Ponta, un costum gol în fruntea unui partid de coropişniţe.


interviu din "gindul" cu lazaroa, care essplica cum tradatorii pedeloi s'au ascuns pentru ca nu'i cauta nime', lucru ce reiese si den scrisorika deschisa publicate pe blogary

6 comentarii:

Shadow spunea...

O opinie "goala" a unui "intelectual" ratacit. Gafele lui basescu, ale lui ungureanu sau ale lui baconsky in politica externa ne-au dus unde suntem azi. Ingenuitatea lui cartarescu este de data asta mult inferioara celei a lui gioana. In fond sarmanul e cazut "in trompa" dupa reusitele udrei. De inteles oarecum pt "singuratatea" care l-a lovit, de neinteles pt autocunoasterea de care ar fi trebuit sa o posede Cartarescu. Macar gioana e doar "om politic dambovitean" pe cand cartarescu "se vrea" intelectual. Cand privesti insa "argumentatia" de gaga iti dai seama cat de lung este drumul sau spre intelectualitate. Un sfat pt el. Trebuie sa treaca si prin "golgota" ratiunii altfel "intelectualitatea" ramane doar o "pancarta" de "aratat la prieteni" invizibila si ne utilizabila nici macar pe post de "publicitate" in rest.

Cine nu vede ca "ponta" este la inaintare pt ca inainte de alegeri nastase sa ia fraiele partidului pe care le-a pierdut in favoarea lui geoana este "talibanizat" in extrem. Totul sub "binecuvantarea" matusalemicului iliesc din ce in ce mai "revenit" in politica.

Sa traiti bine.

niku_elektriku spunea...

@shadowe
prea multe cuvinte, bre, ca sa'i demolezi lu' carta frumoasa alegorie desp'e ponta care i'a reusit, zau...

in defintiff lasatzi'l in durerea lui, ca doar recunoaste in articol ca nu mai e basescian, si voi cu asta avetzi treaba!

tu s'ar putea sa ai dreptate in privintza lu' ponta , d'aia nu'ntzeleg cum de va'ntzelegetzi asa de bine, voi liberalii cu pesedistii, inclusiff in virtual

Shadow spunea...

@niku-le

alegoria era moarta din start de la "non argumentatia" lui cartarescu.
Asta cu "recunoasterea" ca nu mai e "basescian" e si ea tare. Probabil acum el e doar "udrian".

care "voi" ca io nu sunt membru al pnl si sunt multe tampenii ale lor cu care nu agreez(fenechiu e una bucata imbecil si mai sunt si altii). Si ca o "cheie" de descifrare a asa zisului "inteles" intre pnl antonescu si ponta (care e ca-n gara) e "stilul" si "jocul" prezidential dragule. Nu ma face sa cred ca nu stii asta. Esti matale mult mai inteligent decat vrei sa pari, fara sa incerc sa te "perii".
pdl-ul s-a "insingurat" singur. Azi sa-si asume insingurarea ca niste "bajeti de bajeti" cum vor sa para nu ca "scufita rosie" in plina plangaceala.

niku_elektriku spunea...

@ shadow

p'asta cu udrianka n'am reusit s'o "localizez" :]
s'ar prea putea sa nu fiu eu prea bine informat, desi nu crez...

d'altfel, cartarescu, sireacu, a cam cazut ca musca'n lapte, acu' la spartu' tirgului, cin' dispretzu' public pentru politichie a atins cote maximale, ca io nu prea mi'l amintesc luind vreo pozitzie publika inainte de anii doo mii (stii tu: "noi in anii doo mii, cin' nu vom mai fi copii"!), atunci cu "celebrul" "baroane".

si banui c'o face doar ca sa'si completeze veniturile, ca p'o a doua - a treia slujba, ca nu crez c'o huzureste financiar, necalcidu'si prea tare printzipurile.

i'ar fi stricat si lui vreo doozeci de mii ioroi pa luna daca s'ar fi lasat prins in insectar la vintu ?


eu chiar il cred ca nici "europa libera" nu asculta...

Shadow spunea...

pai se poate niku-le sa iti scape?

Pai ori il citesti pe cartarescu ori nu-l citesti. S-a dat mare amator de udre de o competenta "neegalata" zic "io" decat de nivelul de singuratate al "poietului".

Iar de "veniturile" sale zau daca ma intereseaza, doar "scrisorica" din parc lasata pe o banca ii cam injumatatea veniturile deh. Si ia zi 20.000 platea pdl-ul pt odele lui traian cel "adevarat" si irepetabil actual inlocuitor de "vadim" pe post de tribun la cotidianul? Si nu cum se "vaicareste" voinescu ca ar fi "altii" fara sa bage de seama ca "tribunelul" al mai de "top" asemanator lui vadim este doar tru-ul. ponta e doar "copilul de mingi" al lui nastase si al mereu "verdelui" ilic.

niku_elektriku spunea...

@ shadowe
esti mult prea "abscons" pentru neuronu'mi stingher...

macar dac'ai da un link, ceva, sa vaz si io desp'e ce'i vorba (la cartarescu cu udrea)!

iar in ceea ce'l priveste pe tru e o diferentza acuta de perceptzie intre noi.
poa' ca'i prea exaltat in sustzinerea lui neconditzionata fatza de pirat, semanindu'i prea mult prestatzia'i cu un cult al personalitatzii, da' io's de acord cu ce zice popa nu ce face popa.

ca popa base nu prea face, cu toate ca'i un diktator ashe de ticalos...

Trimiteți un comentariu