luni, 26 septembrie 2011

natura moarta cu şiret

intr'o dezbatere de pe un post "prieten" (labe unu), ce urma unui  interview in direct luat de magistru' cristoa, am auzit o caracterizare foarte "plastica" a lu' diktatoru' curent cum c'ar fi "un şiret", caracterizare despre care nu'mi dau zeama daca'i de bine sau de rau.

pentru ca "miscarile din şolduri" din ultima vreme ale prezidentului m'au naucit si pe mine, un aprig sustzinator, pina nu demult, in lipsa d'alternative, ce'i drept!

presedintili (si nu regele, de data aceasta) e gooool
in ordinea numereleor de pe tricou' ud,  cele care ma deranjaza cel mai tare sint:

  • resuscitarea rezervii natzionale de fesenism ghiolbanesc prin continuarea razbelului absurd si inutil cu "ex"regele mihai, (nu stiu daca) dintr'un calcul idiot (asociat c'o gelozie naroada), avindu'i target pe cei 86% votantzi d'ai lu' ilici din 1990, perioada de glorie a lui "fir'ai al naibii majestate". e o strategie "pierzanta" pen' ca nu stiu citzi dintre acei votantzi mai coexista cu noi in aceste "interesante" momente, preferind sa ne contemple, de la doi metri de supt pamint, cu floarea'n gura, cum continuam sa ne dam cu stinga'n dreapta. mie aceasta resuscitare imi creeaza un dublu inconfort, plasindu'ma, fara sa vreau, in tabara  monarhistilor de ziua a saptea, gen ilici si foiculescu - ceea ce ma'nerveaza la culme! - plus ca'i pune intr'o situatzie imposibila pe multzi oameni pe care'i pretzuiesc, asa zisii "telectuali basisti" care trebe acuma sa suporte mistou' cetepist cu stoicism. in rest: mue duda!
  • nu'mi place, de nici o culoare, activismu' deshantzat pro rosia montana gold co., pe care incearca, inabil, zic io, sa'l mascheze supt ingrijorarea fatza de repercursiunile crizii ce va sa vie, bagind la 'naintare, ca la manualu' de diversiune clasic, tot felu' de alte essploatari, cu locurile de munca aferente, care - nu'i asa? - poa' sa se 'nchiza linistite dupa aia, odata ce "principalu" s'o pornit, iar chestia cu trestia cu renegocierea e pentru papagali, ca stim cit de bine poate sa renegocieze statu' romun. atitudinea asta basista e cu atit mai 'ngrijoratoare cu cit, la 'nceputu' mandatului, se ferea ca de dracu' de tamiie sa'si  lege numele de diverse "tainuri" date strainilor, cei pe care, daca'i 'ndragesti, esti in pericolu' mortal d'a'tzi  minca inima ciinii, conform  poetului  natzionale. 'ntzeleg ca n'o vrut sa'i dee sarea lu' felix, nici posta lu' nush, ca pin' la urma o sa si le ee ei singuri, da' la ce'i trebe sa'si lege numele de ceva care pare a ramine in istorie ca o pagina mult mai neagra decit petrolu' de la petrom or decit pacura de la rompetrol?
  • "miscarea" populara, cu infinitele ei ramificatzii, ce prefigureaza a ne transforma, cit de curind, intr'o noo "respublica populara romunia", pungutza cu/de doi bani a pedelismului in deriva, o chestie atit de ilogica incit mi'l face simpatic pe petrica roman care barim o "spart" feseneu' acu's doo'j de ani fara a spune, in prealabil, c'o s'o  faca pentru a merge mina'n mina tot cu pedesereu', si chiar s'o tzinut de cuvint pina si'o luat jucariile si'o plecat, dupa dasantu' pirateresc, nu ca astia d'acuma, in frunte cu albazapadistii madamblogaryotzi, care tot stau si cujeta 'ndelung cum sa ne'o zica p'aia cu "adio, pedeleule, dar ramin cu tine", vrind sa ne convinga ca n'or sa fie decit foarte putzin gravizi, din punctu' asta de vedere dindu'le multe classe insusi dan diaconescu di-rect, care nu se lauda pe toate drumurile ca se pregateste de gubernare supt aripa basescului, si nici nu'i asa de sigur c'o s'o faca, daca stam sa luam in consideratziune amenintzarea "analistilor" ca ne asteapta vremuri din ce in ce mai cinice. madamblogary ramine fidea, impreuna cu stadionu' jiji natzional arena. 
  • mai sint si altele, da' nu mai mi le amintesc acuma...
ps:



se pare ca i s'o cam tras si lu' ivan!

capu' la cutie!
madam blogary "lucreaza" pentru tine...
bliiiin s'o dumirit, in sfirsit, si sper s'o lase moarta cu peticu' cald al albii ca zapada pedeliste, nu de alta, da'i bine stiut ca cum ii sacu'i si petecu!

nu trage dom semaka!!!

21 de comentarii:

Shadow spunea...

hai nea nikule ca iar dai in ipocrizie melancolica si mi se rupe inima:

Pe punctele matale:
1a. "fesenismul ghiolbanesc" nu s-a resuscitat ci este "competenta" si "calitate" a "proiectului", "viziunii" sau partidului prezidential de ani de zile. Tine de educatie deh. Eh matale ai pus "boticul" si cauti o motivare pt a-l mai tine tot acolo. E transparenta si hilara aia cu "optiunea inexistenta".

1b. Mistoul ctp-ist este excelent. Pupincatorii ocupanti de "jilturi" de stat "strang" din buze si "tac mai ales filozofic". Ca matale mai "pretuiesti" aceste "paiate" este din nou din seria "ipocrita" si "hilara" anterioara. Sufar din cale afara pt ei sincer :-p.

2. Rosia Montana este si ea din categoria "ambatzurilor prezidentiale". Nu are logica, nu are beneficii dar aduce banuti la partid si face, "cica" imagine de "ctitor". Adica taman aia ce "ex-regii Romaniei" au fost si panarama prezidentiala nu e.

3. miscarea populara enuntata, defazata si organizata de niste ex-comunisti si ex-socialisti de rit nou nu poate nici ea decat sa masoare ipocrizia si hilaritatea argumentului matale nea nikule. E drept eu nu mai pot de "bucurie"(a se citi suparare) pt ca vad ca testamentul lui ilici se "realizeaza". maretzul roman a rupt nu fsn-ul ca "gasca" a fost a ramas si a lucrat mereu "impreuna" ci a diseminat" pe "ai nostrii"(ai tatucii) si la stanga si la dreapta spectrului politic. Finalizarea acestei "viziuni" iliesceniste o realizeaza securelu basecu. Amin.

4. smecheriile blogariste sau teophiliste cu "trebuie facut ceva" masoara "rinocerismul" acestor persoane. Absurdul mentalitatii pe care o poseda.
Poate daca ai fi "critic" ti-ai da si seama.

niku_elektriku spunea...

@shadowe

critik-atak?

nu, merci!

solutzii, alternative, ceva?

Shadow spunea...

@critik atak e raspuns la ce ? La madam blenoragy? Ca eu nu vad sa-ti fi dat "bibliografie". Sa nu-mi zic ca blogusteanul ala era "contrariul" lui critick atak. Sau "critikul" meu te-a dus cu gandul la "critick atac"? Stii nu sunt fun loby de stanga dar nici a unor lobisti mercato de asa zisa "dreapta" platiti de fratiorii "coke".

A fi critic inseamna a "judeca" cu capsorul tau. Nu a "ingurgita" ce vine de la altii. Sunt sigur ca stii.

ca alternativa la guvernare azi dupa anii basecu + pdl "oricine" altul. Chiar oricine. Nu poate fi "mai rau" ci doar "la fel de rau" in timp ce sansele de "mai bine" sunt, as spune, imense.

Turnofftheglory spunea...

Hai Nikule!

http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/26/politeia-adera-la-noua-republica

Anonim spunea...

@shadowe, madame blenoragy? vorbim despre vma-ta sau ce? ai putea sa fii si decent, dar ma indoiesc - ti-am citit toate elucubratiile din blegorosfera (la cum iti atarna).
1. fesenism? nu cred - fetele de la Apaca sunt cu ma-sa lui shadow la penzie, manaca si ele pita dupa multa carne. dar, intr-adevar, marlania s-ar putea sa ramana. numai ca ra trebui intrebati si aia 180 de mii de romani luati in excursie prin Siberia imediat ce Sa Majeste si-a pus mucii pe actul capitularii + ceilalti 300 de mii de romani omorati ulterior prin Canal si impuscare (stie ma-ta cate ceva de astia shadove?)
2. chestia cu cianurile de la Rosia, nu-s miner sa stiu - si nici chimist. poate-i bine, poate-i rau. io ma intreb unde s-a dus tota aurul ala exploata de mii de ani in lume cand s-a dus? ce-au fost ex-regii, afara de Carol I si Ferdinand? priapismul lu Carol II de care s-a minunat pna si gura luț madam shadow? ei, na?!
3. smekerii? chiar mi s-a terminat sacul cu injuraturi si nu as vrea sa apelez la din dos sa-i dau prostacului asta de shadow cu ceea ce-i si place lui pe la gura.
nikule, mie-mi pare rau ca postacul tau e mai prost si mai gunoi chiar decat lilik, parol! o fi defect Basea, dar astia-s din conceptie - din momentul incalecarii si conceperii! cu scuze, sper sa nu ti-i alung!

Lilick Auftakt spunea...

Nikule, variantele pe care ti le dau eu: temele democratice, parlamentarismul (sub forma de republica sau monarhie, ce vrei tu), valori nationale (cultura, patrimoniu), simboluri nationale, etc... Cand o sa le ai doar pe astea in cap, o sa-ti fie mai usor sa alegi la vot. Lasa cultul liderului, Tatucul, Mamuca (monica) si alte prostii, ca vezi in ce hal au ajuns portocaliii din cauza asta.

niku_elektriku spunea...

@shadowe


ce ai matale daca io vreau sa iau la rind totzi peretzii'ntilnitzi in cale, sa cad in toate groapele, SINGUR, dupa cum ma duce pe mine capatzina, aia hipocritza cum zici matalutza?

niku_elektriku spunea...

@TOG

mai vedem, mai discutam!

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

nu mi'i alungi, ca la mine "vrabioii" nu prea poposesc!

fiecare cu "stolu" lui, de! :))

niku_elektriku spunea...

@lilick

am io prop'iile'mi "repere", asa ca, pin' la vot, io le'o trag in bot!

((:((

jderu' spunea...

O râmă se confesa unei prietene: "De 7 ani trăiesc lângă el și abia acum mi-am dat seama că este un șiret!"

niku_elektriku spunea...

@jderu

de un' le scotzi, domnule?

:))))))

Shadow spunea...

tovarasu' "sarenochi"
"sa traiti" ca asa ai fost invatat cand dirijai circulatia la apaca:
Nu nu trebuie sa imi prezinti pe cinstita matale mamica ca imi ajunge "puiutul" ei. Acum daca "m-ai citit total in blegolosfera" drept e ca e o proba ce masoara doar prostia. Pai daca erau doar elucubratii asa-i ca-ti atarna tare prost la capsor?

1. vaz ca te pricepi la "fetele" de la apaca deci ziceam bine ca erai militian pe acolo. Mama mea Dumnezeu sa o ierte a murit cand avem eu doar 8 anisori. Intamplator unul din unchii mei(fratele mare al lui tata) a facut lagar in Siberia. Prins de rusi in orasul lui stalin.
Tatal meu a scapat din puscarie unde "student" fiind stationa pt ca regele a tinut cont de cei 1000 de studenti pe care comunistii ii vedeau impuscati in ceafa. Habar n-ai despre ce a insemnat canal si "mina" in Romania ceausista. Dar ca orice "militian" cu motz te dai cunoscator.

2. Tata a fost inginer minier. A demonstrat ca nu se merita nici macar investitia de la rosia poeni ca sa nu fie intreaga zona poluata. Pt asta a disparut 3 saptamani la beci acolo unde isi faceau veacul fratiorii matale. Bine ca te frustreaza "prioaprismul" lui carol ca a fost unica sa "competenta" si mai ales boala. Vezi cu aurul ala sa-i intrebi si pe decebal si pe traian de el cu aia mii de ani.

3. ti s-a terminat sacul de injuraturi? Ia notite de la presedinte ca nu esti inca la nivelul si la competentele lui. Ce sa-ti fac eu daca onorata matale mamica nu te-a invatat altceva? Te deplang sincer. Mai ales ca nu e vina ta ci a "conceptiei divine".

Hai fugi cu "cercul" sarman copilas al ploii.

niku_elektriku spunea...

@shadowe

vezi? asta e cusuru tau!

esti violent!

si n'ai nici manera, sau o ai prea accentuata, pentru globu' asta, cel putzin!

si ai mai avut si neamuri "dusmani ai popo'ului"...

ce face marseilles diseara?

Shadow spunea...

@nikule

Pacatele mele. Eu violent? N-as omora nici o musca. Dupa cum vezi eu m-am referit intotdeauna cu cel mai profund respect la mamica lui "victoras".

Si da am fost "urmas de burghez" si "dusman al poporului" si am gustat din plin "socialismul comunist" cu interdictie pt anumite facultati, cu voturi de blam si sedinte fulger, cu noptile fara taica-miu si apoi cu propriile mele "descinderi" la politie ca deh "aschia nu sare departe de trunchi" dar eram un rebel(ma bateam cu palestinienii la mare).

Marseilles? Pierde ca mie nu-mi plac marseillezii :-) fie ei si olimpici si imi plac prea mult "teutonii".

PS. Dar "bine crescuti" amici ai nickule.

niku_elektriku spunea...

@shadowe

sa'tzi fie (numa') de bine, neica!

Shadow spunea...

@niku

si matale sa-ti fie numai "maxim" de bine dar nu precum "zicala tatucei" ca aia e egoista doar pt el. Sarutari de maini "doamnelor" (sau doamnei si domnisoarei :-)).

niku_elektriku spunea...

@shadowe

'ncepi sa ma sperii!

stii cam multe despre mine si famiglionu' meu, nu crezi?

tot in "servicii" si matale?

c'asa'm intzeles, ca'n economia capitalizda moderna majoritatea hoamenilor lucra'n "servicii", nu'n "productzie", ca pe vremea lu' ceashka:)))

Shadow spunea...

@niku

Nu te speria,
daca "cauti" in arhiva blogului matale o sa vezi ca matale mi-ai zis de "fete". Io nu eram primit la "servicii", imi lipseau "ochii albastrii" si "originea sanatoasa". Deh nici "scoala pe puncte" nu am avut ca sa imi creeze "competentele" necesare ocuparii de astfel de posturi bine platite si de "mare responsabilitate" pt tzara.

Si da in economia capitalizda nu stiu eu cat de moderna productia cea mai mare de "banuti" la bugetul de stat o face "bransa servicii" si nicidecum "bransa productiva". Drept ii ca moderna cum e ea "economia capitalizda" a gandit ca "productzia e pt tartani" si a "globalizat" cam tot. In cazul asta si "serviciile" alea vor suferi(de tristete) si o mare parte a lor se va "muta", "duce creanga", emigra pe pustii dupa "productie" deh :-). Doar "serviciile" nu si "oamenii". Astia devin "asistati".

N-ai auzit pe marii "economisti" ca vine iar "zavera"? Sau marea "zavera", razbelul care sa "aranjeze" criza economica? Ce zici de data asta o sa fim printre castigatori sau tot printre perdanti?

niku_elektriku spunea...

@shadowe

nu stiu in ce tabara o sa fii matale, da' io mi's deja consolidat la pierzaretzi (emoticon cu lăcrămi shiroaie!)

Shadow spunea...

@niku-le

vaz ca esti "consolidat" dara pe "servicii" si matale, alea "triste" care se muta dupa "productie". E de bine imi era teama ca vrei musai sa ramai "loco". Sedus si abandonat mai ceva ca Clujul micului boc. Cacofonia a fost "indelung" cautata.

Deci daca asumi si "pierderea" se cheama ca esti vaccinat si ti se aplica vorba lui bunica-miu. "Orice sut in cur e un pas inainte" :-).

Trimiteți un comentariu