joi, 22 septembrie 2011

un ivan de isprava!
si madam blogarist
albazapadist, pe deasupra!

Interviul din această seară confirmă că e ești un om al trecutului. Un om al compromisului cu orice preț, un om politic pentru care “scopul scuză mijloacele” și un bărbat pentru care virginitatea e o iluzie. Am văzut azi ceva din înțelepciunea lui Iliescu care mi-a devenit brusc și profund respingător. Ai afirmat că negocierile nu se pot purta decât între partidele (jegoase, e drept) care există iar orice idee de reformare e o iluzie. Vorba șefului de gașcă, toate femeile sunt curve, mai puțin mama. Albă ca Zăpada? O proastă! În viața reală Băsescu e Alba ca Zăpada iar Piticul Eroic e Boc și Piticul Imobiliar e Oprea. Băieții ăștia de pe bloguri delirează. “Eu știu cum se face politica!”

Am citit la un moment dat că îl admiri pe Reagan. Am acum dubii că înțelegi ce anume l-a făcut pe Reagan unic. Adică exact ce spunea Pleșu în hulitul interviu de pe Blogary: curajul. Ne-ai demonstrat astă seară că l-ai pierdut. Te-ai luat la trântă cu Putin dar ai acceptat să fii prizonierul lui Oltean. Sau al lui Flutur. Iluzia controlului, poate cel mai nociv drog al puterii, continuă să-ți spună că îi controlezi pe toți. În realitate, dacă continui așa, 2012 va fi un dezastru. Te vom vedea din nou pe scenă, fluturând brațul lui Solomon. Iar la București o să ascultăm de ce Udrea e soluția rațională. De’, politica cere compromisuri, nu-i așa? Poate că cere, dar politica în care Oltean își impune viziunea de gestionar de CAP, nu poate fi acceptată de nici un om rațional.

Să terminăm cu nuanțele. Devii pe zi ce trece mai tolerant cu baronetul PDL, cu impostorii, cu sforarii și cu prostovanii care, în numele dreptei, devalizează bugetul. Ești din ce în ce mai complice la sistemul politicii pe bani, nu pentru că te-ai îmbogăți (cum se vor grăbi să cotcodăcească comentatorii antenelor – bună distincția cu comentatorii, apropos), ci pentru că asta e singura realitate posibilă pentru tine. Nu am nici un dubiu că vrei reforma și binele națiunii. Însă, acum, am dubii mari că ești capabil să faci ce trebuie pentru asta.  

(...) 

8 comentarii:

Shadow spunea...

vai nicku cata "ipocrizie". El de fapt "vrea" dar momentan "nu mai poate". Acel "nu am nici un dubiu" al "binelui natiunii" masoara perfect duios ipocrizia. Sau de ce nu "acordurile istoriei care ii va da dreptate".
Si ai ratat taman "finalul" in care ii era prezentata sublima si "vesnica" mireasa atat de atragatoare "iarna nu-i ca vara".

Mai ai "ivani" de acelasi gen creati si "nascuti" in extrema portocaleza?

niku_elektriku spunea...

@shadowe

mai am, da' nu'i "dau"!

jderu' spunea...

<< Minunat om, Ivan Ivanovici! Grozav îi mai plac pepenii galbeni! Se dă în vânt după ei! De îndată ce a isprăvit prânzul, se și grăbește să iasă în cerdac -numai în cămașă - și poruncește Gapkăi să-i aducă doi pepeni galbeni. De tăiat îi taie chiar dumnealui; îi taie și, după ce strânge semințele într-o hârtiuță anume pregatită, începe să mănânce. Apoi îi dă poruncă Gapkăi să aducă cerneala și scrie chiar cu mâna lui pe hârtiuta cu semințe: "acest pepene a fost mâncat în ziua cutare"; iar dacă se întâmplă să fie și un musafir de față, Ivan Ivanovici adaugă: "a luat parte si cutare".>>

Nikolai Gogol, "Cum s-a certat Ivan Ivanovici cu Ivan Nikiforovici"

niku_elektriku spunea...

@jderu

gogol asta n'a jucat la cska?

jderu' spunea...

Îmi pare că ocupa postul de portar înaintaș, Domn'niku!?!

niku_elektriku spunea...

@jderu

banuiam io ceva!!!

niku_elektriku spunea...

@jderu

mai ales ca i'au astupat gura, intre timp, lu' ivan...

jderu' spunea...

Pepenele îl mâncaseră împreună, Domn'niku.

Trimiteți un comentariu