luni, 16 ianuarie 2012

furia & frica
petrica & lupu
  baba & mitraliera 

furia absolut justificata a multora, inclusiv a mea, pentru ce stim si am aflat fiecare din feliutza noastra de vietzuire p'aceste meleaguri, e tratata de gubernantzi, dupa o profunda cujetare ce'o dat senzatzia d'ascundere in gaurele de rozator, cu plasturii unor conferintze de presa blenoragice, noroc cu opozitzia noastra da carton care s'arunca s'apuce covrigu' puterii catzarindu'se pa umerii disperatzilor, lucru ce s'ar putea dovedi salvator pentru puterea noastra care ne doare, pe linga ajutoru' neprecupetzit care li'l acorda hooliganii de profesie, care, printre multe altele, vor intermedia, prin voluntarismu' lor dezinteresat, si desfasurarea unor viitoare afaceri profitabile pentru partid(e) si stat, ca doar or sa trebuiasca sa se 'nlocuiasca toata frumushatza de pavimente din piatra coobica ce o napadit bucurestiu' de atita amar de ani, cu ceva mai solid, monolitic, daca se poate, si care sa primeasca si aviz de la serei si jandarmerie




nu credeam sa'nvatz a trai vreodata vremea cind strigatele de petrica si lupu' ale ciutacilor, intinse dinsp'e perioade imemoriale - care mai au putzin si ajung la zece ani! - vor gasi un rasunet atit de vivace in masa mamaligarilor care nu explodeaza, odata cu mamaliga ce'au supt'o de la sinu' cald  al patriei, atit de surrealistic zgindaritzi de diktatoru' lenutzist, care pare sa'si fi pierdut uzu' ratziunii - scuze pentru ratziunii!

cu tot regretu' o spun, desi risc iar sa'mi iau iar puli in gura de la diversi ratacitzi, ca portocaliu 'mputzit, in toata povestea asta nu stiu cine pe cine trage in jos, partidu' pa conducator, or vicevercea, pentru ca basescu, daca si'ar fi continuat intransigentza jucata pe vremea gubernului tariceanu (cind avertiza in direct ministrii asupra ce vorbesc la telephoane) si pa vremea gubernelor boc, ar fi facut un mare pustiu de bine si partiduletzului lui drag ca sarea'n ochi, nelasindu'i s'ajunga la un asa grad de putrefactzie morala incit sa'i faca uitatzi pa d'alde bombo&voicu si acuma sa nu mai aiva curaj sa scoatza nasu' pa strada.

ce'i drept, toate acestea petrecindu'se deja, partiduletzu' e, la rindu' lui, nervos pa conducator, pentru ca, cu rabufnirile lui inutile, ii face sa'si petreaca cu sufitzienta emotzie perioada pina la alegeri, pe care aveau shansa sa le "prelucreze" cum stiu ei mai  bine.

acuma nu mai e chiar atit de simplu!

in ce priveste "luarile de atitudine" ale diversilor binevoitori revoltatzi de "brute" (dom'  neamtzu, cum e, dom'le, credetzi ca apeluri leshinate "la civism" or sa miste macar o musca din traseu' ei spre neant?) si altzi "bagabonzi" (dom' tismaneanu, ce'l sfatuitzi - il mai sfatuitzi? - pe "conducator" sa faca in actualele circumstantze? daca tot a dat semne de slabiciune, care i'au intaritat pe atacatorii care au simtzit miros de sinje, n'ar fi cazu' sa faca neste sacrificii ritualice, daca nu vrea ca flacara s'ajunga prea aproape de prop'iile de'jte?), nu prea mai pot fi cititzi, in conformismu' si previzibilitatea lor, nici macar de catre mine care am toata bunavointza, alaturi de altzi "senatori evz" (devenita o fitzuica imunda dupa venirea traseistului hulpav andronic)!

monica e incredibil de moale, in calitatea ei de "cadru de  conducere de vitrina"!

monica, fii barbata!

sever, uhhhh, severrr!

2 comentarii:

Crystal Clear spunea...

"La covrigul urias" .....

Exista o astfel de firma.Am vazut-o recent...

Ca si papushi in vitrina...

Scrie opinia ta spunea...

Ce sa faca si Monica... doar nu o sa se revolte taman acu impotriva partiduletului pedelepros ori a stapanului de la Cotroceni.

Cel mult va face si ea ce fac Baconsky ori Cotoi, ceilalti "reformisti", pun mana pe arma. Aia a dialogului cica. Ha ha ha!!!

Trimiteți un comentariu