(trucaj)
nu stiu cine e in spatele manipularii, care e mare, evident, da' frica animalica produsa in rindurile pedeleilor da senzatzia ca si ei au constiintzele taaare incarcate...
am zis!
zice si un (fost?) pedelist:
zice si un (fost?) pedelist:
Incet dar aproape inexorabil Romania se indreapta catre alegeri. “intoarcerea la popor” leitmotivul atit de indragit de Basescu in vremurile deja apuse da fiori PDL-ului. Oamenii din “partidul primarilor” asa cum le placea sa se autointituleze PD-istilor este zguduit de frisoane. Primarii – si toti oamenii din administratia locala realizeaza acum ca unificarea alegerilor si lungirea anului electoral pentru locale pina in noiembrie s-ar putea sa-i coste mandatul si sa le marcheze viata pe vecie. Daca la nivel central politicienii reusesc adesea sa supravietuiasca, in provincie batalia este mult mai atroce, mai primitiva. Primari care acum au 30-40% din intentia de vot iau in calcul ca un puternic curent anti-PDL, care sa le erodeze sansele; votul politic s-ar putea sa termine in chiteva secunde tot ceea ce au reusit sa agoniseasca in ani de zile. Iar vina va fi in principal a lui Traian Basescu. In pofida aparentelor, intre Traian Basescu si PDL a fost o relatie de simbioza mai degraba decit o subordonare totala. Mai mult, au existat perioade, inainte de alegerile prezidentiale din 2008, in care presedintele lua in calcul foarte serios o rupere de acest partid si incercarea unui scenariu de independent tip Oprescu. Cureaua de transmisie a fost Emil Boc, creatia celui dintii, iar lipsa de suficienta putere a lui Blaga de a cistiga alegerile interne a lubrefiat aceasta masinarie. Simbioza a fost buna cit a consolidat puterea. Azi, exercitarea puterii exclusiv pe mina presedintelui poate transforma PDL in victima presedintelui Basescu.
Un comentariu:
Sloganul Nu ai cu cine vota! citeaza perceptia poporului, manipulat si de lipsuri. Mai rau e ca nu numai clasa politica e compromisa, ci si clasa intelectuala.
Trimiteți un comentariu