miercuri, 18 ianuarie 2012

la piatza:
miercure cu (prea) multe cuvinte

da, am fost si eu "in piatza", tot in trecere, pe la cin' jumate - șase, alaltaieri.


da, erau mai putzini inși decit care mortuare de reportaj.


da, ma enerveaza la culme ca mircea badea si'a regasit sustzinatorii "in strada".


da, tot nu ma uit la mircea badea.


da, imi place banciu!


insa:


mircea badea&ciracii au tot dreptu' sa stea acolo, chiar "in suc propriu".


austeritatea face victime.


"victimele" au tot dreptu' sa'i priveasca pe "ciocoi" (termen dan diaconescian) chioriș (nici o aluzie, de data asta, la basescu).


daca bombo, felics&gașca sint atit de "jmekari" incit sa poatza canaliza toata nemultzumirile victimelor inspre actualii, care - e nevoie de exemple? - s'au dovedit la fel (daca nu  mai rai) ca ei, atunci: bravo  lor!


"portocaliii" or avut ocazia, pe vremea cind tariceanu ii arunca din gubern - "din caza monicai macovei" - si basescu era suspendat, sa produca jonctziunea intre "masse" si elita (cum fusese in polonia perioadei solidarność), care, p'atunci, ii sprijinea deznadajduita si dezinteresata (intre timp s'au mai schimbat lucrurile!),  cu ei principali beneficiari, iar numa' lipsa de masura (si de masuri!) in jaf ii aduce acu'n situatzia incit sa fie amenintzatzi de jonctziunea "mafomistilor" cu mircea badea & cuplu' contorsionist antonsiromica, care nu stiu daca vor rata ocazia, indiferent daca "se 'ncearca", cu "mult efort", acreditarea ideii ca lumea'i injura pe totzi la fel.


actualii, pedele, unepere, udemere, transformatzi intr'o magma tremurinda - de frig, de frica, cine poa' sa știe? - cu toate conditziile astea nefavorabile din punct de vedere politico-oeconomico-meteorologic, or sa continue indirjitzi sa puna botu' la maimutzica.


sustzinatorii de azi ai "portocaliilor" (pressa, bloguri, popor)  arata, in interventziile lor din ultimu' timp, mi'e jena s'o spun - da' tot o spun! - precum sustzinatorii  feseneului din anii '90 (EVZ = ziaru' "AZI"), asa cum aratau (mai arata si acu', da' acu' - fatalitate! - "lumea" s'ar prea putea sa'i prefere pe ei) sustzinatorii "322" in anii 2006-2009, da' cu semn schimbat, "ultraconservator", de te doare capu'.


pina si banciu a devenit "ultraconservator" (el se declara apolitic) de cin' "si'a tras" salar de cinci mii d'euroi (sau p'acolo) labe unu (nici asa nu era un "sarac", ca tat'su o fost giude), lucru' de care nu stiu cit de incintat e colegu' lui, andy stanescu, alaturi de care realizeza "un'spe metri"-ul  la radio SPTFM, caruia, dupa replicile date pe post, un salariu de 5-8 sute de euroi i se pare fantastic!


"botu' la maimutzica" si "bogatzia afisata" le privesc din perspectiva viermelui, adica a unuia care traieste in romunia cu-rata, multa rata, a carui nevasta nu are curaj sa se'mbrace cu "blana" primita cadoo (deci second hand) de frica  sa nu le ofere "amatorilor" un nou criteriu, gratuit, de evaluare in vederea disponibilizarilor inevitabile.


intrucit taberele se asaza in pozitzii de campagnie, adevaru' o sa reprezinte, in perioada urmatoare, un amanunt neesentzial, indiferent de orientarea doctrinara.


lipsa de empatie a "ultraconservatorilor hulpavi" aflatzi la putere (ultraconservatori in a'si prezerva acumularile, ca si aia din opozitzie, de altfel) si a sustzinatorilor lor, e ilustrata teribil de bine de postarile lu' bliiiin axinte din ultimu' an, mai ales dupa perioada de citeva saptamini petrecuta in calitatea de consiglier al lu' lazaroa.


punctele  de bataie ale "portocaliilor" sint inșiruite, in binecunoscutu'i stil, de bliiiin intr'o postare care, cica, ar fi provocat atacuri concentrate din partea antenistilor (n'am avut placerea...), inclusiv informatice.


reformism (reforma sa fie - fie! - da' s'o stim si noi) pa piine va dorim:

  1. Abrogarea legii Funeriu, revenirea la sistemul de dinainte şi eliminarea camerelor video la bacalaureat. Anularea rezultatelor bacalaureatului din 2011 şi reluarea examenului, fără camere video. (nici cititor in stele sa fii si nu poci spune, mai devreme de zece - cin'spe ani, daca "reforma funeriu"  - pe care am sprijinit'o si io - va avea alte rezultate decit "reforma marga", mai ales c'am vazut p'undeva ca pentru a  verifica  de ce rezultatele la bacalaureat sint asa slabe au fost "desemnatzi" tot vechii inspectori scolari, exista "sanse", deci, daca actualu' gubern ramine in fonctzie, ca rezultatele de anu' asta sa fie incomparabil  mai bune, nu spui de ce!)
  2. Avînd în vedere că e criză şi oamenii au nevoie de mai mult ajutor decît de obicei, salariile bugetarilor vor reveni la nivelul din mai 2010 plus o creştere de 25%. (ascultindu'i p'o serie d'economisti, care numa' "de stinga" nu par, economiile la bujet nu prea sint, sau, daca sint, nu sint pe masura reducerilor, banii oricum strecurindu'se pe naiba stie p'unde; si stie bine!)
  3. Creşterea pensiilor cu 50%. (s'a realizat deja: in cazu' "apevistilor", pe baza de recalculare, si tot nu i'o ajutat: "iesi afara javra ordinara!")
  4. Eliminarea şomajului. (pai, se poate, cel putzin in cazu' absolventzilor - nu numa' de la spiru - ca pina isi scot deploma aia de cicat de la secretariate - ca doar lumea mai ia si vacantza, nu? - nu mai pot sa se 'nscrie nici macar la somaj, c'a trecut perioada prevazuta in lege...)
  5. Abrogarea legii asistenţei sociale şi revenirea la sistemul de dinainte. ("mareatza" lege botish, care le beleshte, la rastimpuri, belengheru' la "asistatzi", ca economii n'am prea auzit sa se faca, ca altfel s'ar fi laudat "astia" cu ele)
  6. Ştergerea datoriilor către bănci ale tuturor cetăţenilor români (vorbitzi, va rog, cu domnu' rogozanu! ma'nscriu si eu o tura...)
  7. Abrogarea Codului Muncii şi revenirea la Codul Năstase. (ha-ha-ha, legea "ceruta" de "investitorii straini seriosi", precum  nokia?!!!)
  8. Abrogarea Codurilor Penale şi Civile şi revenirea la cele anterioare. (intr'adevar, "codurile predoiu" sint fooooarte utile, mai ales c'au redus pedepsele si termenele de prescriptzie in cazurile de coruptzie, pretenii stie de ce...)
  9. Anularea Micii Reforme din Justiţie. (e asa de mica incit nici nu potzi s'o vezi, decit atunci cind accelereaza termenele in urma carora inculpatzii in procesele "de mare coruptzie" sint achitatzi - nu trage, dom' semaca!)
  10. Eliminarea cotei unice de impozitare şi creşterea taxării pentru bogaţi, rentru a susţine creşterea pensiilor, salariilor şi pentru un sistem de sănătate şi un sistem de educaţie civilizate şi gratuite. (nu fitzi malitzios, va rog!)
  11. Închiderea dosarelor politice (Năstase, Vântu, Hrebenciuc, Robert Negoiţă, Copos, Voiculescu, Marian Iancu, Ioan Neculaie, Radu Mazăre, Costiniu-soţul, Cătălin Voicu) şi acordarea de plăţi reparatorii pentru victime. Astfel, fiecare victimă va calcula cîţi bani ar fi făcut dacă era lăsată în pace să facă şi nu era sub urmărirea penală a statului poliţienesc. (pai, nu zicea dom' base ca oamenilor astora le este stirbita imaginea, in calitate de "oameni nevinovatzi", iar procurorii tre' sa plateasca pentru asta?)
  12. Desfiinţarea ANI (se lucreaza, desi frectziile "diana" sint destul de accesibile pa piatza...)
  13. Desfiinţarea DNA (se lucreaza, da' dracu' poa' sa stie ce'i apuca pa "viitorii", mai ales daca situatzia se'mpute, si s'ar putea ca tov ponta sa devie cel mai mare "fan" al dna, mai ales c'a zis ca "se pricepe", si o sa aiva si "retzeaua" la dispozitzie! popo'u o sa vree sinje s'atunci...)
  14. Înlocuirea lui Kovesi cu Mona Pivniceru. (de daniel morar nu zicetzi nimic pentru ca s'a suparat base pa el?)
  15. Anularea hotărîrii definitive prin care Dan Voiculesu era declarat colaborator al Securităţii. Acordarea în schimb unui certificat de dizident şi a unui certificat de revoluţionar. Conform certificatului de dizident, în 21 decembrie 1989 Dan Voiculescu era deţinut politic la Jilava. Conform certificatului de revoluţionar, în 21 decembrie 1989 Dan Voiculescu era în piaţă, striga Jos Ceauşescu. (cui ii pasa?)
  16. Reînfiinţarea SMURD. Ştim că nu a fost desfiinţat dar protestatarii nu ştiu asta. (o sa se reinfiintzeze, cind o sa mai aiva vreunu' curaj sa abordeze problema, in urma atitudinii stim noi cui! pacat d'oportunitate si de banii "investitzi"de baetzei!  las' ca le repereaza dom' base honoarea de fagmiliști)
  17. Ridicarea plafonului deficitului bugetar la 20% din PIB. (hoooo, ca n'au intrat zilele'n sac! inflatzia cit sa fie la domnu'?
  18. Schimbarea mentalităţii. (jos "imaculatzii"!!!)


indiferent ca in spatele manifestatziilor se afla puterea (ca un fel de incercare de fidelizare a suporterilor sau in sperantza ca o manifestatzie maraton o sa sperie populatzia la fel ca cea din aprilie-mai-iunie 1990) sau opozitzia (felix&co), io o sa'mi pastrez neutralitatea fatza de ele (Iar dacă lucrurile stau așa, e clar că ele nu se vor opri aici)


basescu e "cooool" cind tace.


ar fi bine sa ramiie asa.


nota: 
n'am dat in viatza mea mai mult de trei click-uri pe "criticatac" si doo pe "antena3.ro".

4 comentarii:

vala spunea...

- da! imi place banciu

- ref punctu' sase: cetatenii care inca nu au credite sa ia!! ... si abea dup-aia sa se stearga datoriile!

- 19. sa se rascumpere flota... :)

niku_elektriku spunea...

@vala

banciu ar face bine sa se mai "tzie'n friu" (in privintza "bogatziei afisate"), ca'l face pe "saracu" stanescu sa saliveze abundent, atunci cind se lauda ca poa' sa'si "ee" masina cu salaru' de p'o luna, da' nu vrea!

asta cu creditele nu se aplica la mine. nici macar eu nu sint atit de nesimtzit...

cu toate astea nu ma dau in laturi sa dau un leu, nu pentru ateneu, ci pentru flota aia... din herastrau.

sa traiesti, nea miticaaa!

(o mai fi herastrau' al lu' dom' mitica?)

Anonim spunea...

Nikule, e deschis magazinul Unirii? ca m-as duce pana acolo.

"portocaliii" or avut multe okazii. Cele mai multe le-au fructificat doar in interes propriu, se-ntelege. I-a durut in basca sa isi apropie o tembeliziune ca sa isi spuna pasurile si nici n-au platit analisti la kil, ca sa echilibreze balanta minciunilor.

Toti e porci, asta e. Doar ca tot boboru' va plati si factura la gaze lacrimogene.

Galeata cu pixeli

niku_elektriku spunea...

@galeata cu pixeli

nu stiu daca magazinu' s'a redeschis dupa ce duminica a fost neamtzu la adunat de sem(a)naturi acolo :)

in privintza faptului ca portocaliii n'ar fi cumparat televiziuni, las' ca recupereaza ei acuma, prea tirziu, dupa umila mea parere, ca atunci cind aveau ce sa zica, n'aveau unde, acuma, au unde, da' n'au ce sa mai zica, faptili vorbeste singure!

Trimiteți un comentariu