miercuri, 1 februarie 2012

exasperarea d'a alerga
de unu' singur
si teama d'a nu ajunge
pe locu' doi 

timid, se'nfiripeza "o relatzie" intre mine si "viitoru' preshedinte al tzarii", al tzarii lui, o gubernie anexata la tzara lui dan diaconescu direct, chit ca nu'l poci inca privi in ochiisorii lui usor incercanatzi (nu ca de peshte/shobolan fiert, cum il ataca "neprincipial" detracatorii mult prea portocălii - scuze, nu ma poci pronuntza ca n'am televizor hașdi) nici macar cit pe prim-vicele lui (voicu?) de existentza caruia am aflat, intimplator, aseara, labe unu.

cind ma refer la frumosii ochi  crinantonescieni n'o fac ca p'un afront, dovada vie fi'nd ca la fel de 'ngrijorat m'am declarat de cum arata "febletza mea", monica macovei, in ultimele ei aparitzii publice, ci cu efectiva preocupare: oare trebile tzarii nu'l lasa sa se hodineasca destul?

or, in loc sa se hodinesca, n'are de lucru si'mi bintuie mie visele (nu visurile), pentru ca azi dimineaza m'am trezit, ca dintr'un coshmar - pe bune! -  transpirat tot, pentru ca "organilii" venisera sa'mi ceara "relatzii" despre un anume crin antonescu, cu care se'ntimpla sa fiu vecin in mahalaua natala (natala pentru mine, nu pentru crin), cea a laboratorului, intre vitan si dudesti, loc disparut actualimente supt buldozerele binecvintate ale lu' nea nicu al batrin!

e drept ca, atunci cind ploua, atmosfera in zona era destul de "lacustra", ca n'aveam o canalizare propriu-zisa, iar casutza/casutzele (erau doo, fatza'n fatza) tip vagon - gemene - ca'n tache, ianke si kadir (achizionate de parintzii proaspat parashutatzi la bucale de la o fameglie de evrei taman in iarna marelui viscol din '54, ca tot s'apropie altu'! ), deveneau deseori asemeni unor locuintze venetziene, da' asta n'ar fi nici un argument in favoarea unei apropieri locative intre mine si tulceanu' crin, pe care nu'mi amintesc, e drept, sa'l fi vazut si pe el in pasaju' oniric descris mai sus.

sa fie de vina c'am ajuns sa'l visez faptu' ca'mi transmite subliminal nelinistea lui evidenta manifestata excesiv in discursurile si aparitziile teve (pe care nici nu i le'am putut viziona, d'altfel, din motive pe care nu le dezvolt aici)?

sa nu'si dee el seama ca, dimpotriva, o atitudine relaxata (sa nu'i zic "suverana", asemanatoare cu cea a regelui mihai, c'as cere prea mult!), chiar daca nu mai putzin critica la adresa puterii, l'ar avantaja, tzinind cont si de faptu' ca'i singur singurel pe culoaru' ce'l duce spre cotroceni?

or asta'l si sperie (si pe mine m'ar speria in locu' lui, pentru ca ce'a fost pin' acu'i o gluma pe linga ce'o sa urmeze...)?

sa fie el minat de doo porniri antagonice: pe de'o parte ingrijorarea "ca'i e sortit" s'ajunga "in cea mai 'nalta demnitate a statului", in niste vremuri nu tocmai prospere, iar, pe cealalta parte, de teama de a nu scapa shansa de a se 'nscrie in  lunga lista de "escu" cu care ne'o procopsit historia (ca divinitatea nu cre' c'a avut vreo contributzie!)?

isi da el seama ca, "daca nu se intimpla" anu' asta,  n'o sa se mai 'ntimple niciodata?

ponta (poate asa se explica de ce e el mult mai calm?) stie de ce?

*******************************
ps1
in vis "nu l'am turnat" pe crin, ba chiar eram revoltat ca mi se cere asta, desi nu'mi dau seama cu ce l'as fi putut!

ps2
"intr'o viatza anterioara", cea anterebolutzionara, mi s'a mai cerut de catre "organe" sa deviu "binganitor", in timpu' unor "anchete" declansate pentru niste motive ce tzineau de specificu' regimului (niste scrisorele "pierdute" si "gasite" de cine nu trebuie). i'am refuzat destul de "scurt", fara consecintze altele decit ca ma mai "loveam", din cind in cind, de "ei".

ps3
am mai spus'o: daca acelasi crin i'ar fi "adoptat agenda" lu' basescu, fara sa recurga la aliantzele rau mirositoare actuale, ar fi fost muuult mai indreptatzit (si credibil) decit el s'o promoveze.

ps4
nervozitatea excesiva "cauzeaza".

ps5
pe basescu nu l'am visat ni-cio-da-ta!


5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nikule, incredibil! Mai multe persoane mi-au spus in ultima vreme ca l-au visat pe Antonescu. Unii pe Crin, altii pe Ion. Dupa ce mi-au spus mai multi, culmea!, l-am visat si eu (se fotografia cu familia pe un balansoar - hihi). Nu cred ca am visat in viata mea un politician. Eu sper totusi ca pana in 2014 revenim la Monarhie si scapam de problema cu presedintii.

atreides spunea...

Oameni buni, reveniti-va: n-aveti altceva mai bun de facut decat sa visati politicieni? :)
Pe fond: ai dreptate, de ceva vreme Crin e foarte agitat si face o gramada de gafe (spre deosebire de aia de la putere insa, gafele lui nu-l afecteaza-deocamdata-decat pe el, nu si pe noi). Cauzele imi sunt neclare, dar oricum ar fi sper sa isi revina cat mai repede. Altfel, e cam nasol.

niku_elektriku spunea...

@lilick

e cevaaa, cumvaaa...

(acuma, sincer, tu crezi ca antonescu, ca crin nu'i pot zice, ar fi'n stare sa faca gestu'pe care "a uitat" sa'l faca constantinescu? - n'am mai incercat sa evit cacofoniile! :)

niku_elektriku spunea...

@atreides

uitindu'ma la nervozitatea basesciana (chiar furia - ai auzit ce'o zis c'o sa faca daca "partidele" nu "achieseaza" la propunerea lui de acceptare a colhozului fiscal evropean?), chiar ma nelinisteste un crin antonescu ajuns la putere, zau!

daca nu s'o dovedi, cumva, mai "shiret" decit insusi diktatoru' actual si'o sa ne faca surpriza unei reveniri la monarhie, desi, fac pariu, dac'ar incerca asa ceva, ar avea mari dificultatzi cu actualii "aliatzi", cei care facutara atita tam-tam cind bassecsu il jigni pe rege

atreides spunea...

Eu sunt convins ca Crin ar vrea sa ne faca surpriza de care zici, din pacate nu depinde doar de el. Eu nu vreau sa-mi fac iluzii, desi am vazut ca Regele este inaintea tuturor politicienilor la capitolul incredere, nu cred ca mai mult de 10% dintre cetateni sunt monarhisti.

Trimiteți un comentariu