marți, 17 aprilie 2012

venitzi de furatzi lumina!
recitindu'i pe "clasici",
intre oglinzi paralele,
dintre presedintzi mai mult
sau mai putzin democracici.

inainte de a chema smurdu', dupa mica intrecere sotzializda prilejuita de marea crapelnitza natzionala bi-anuala, nu pierdetzi ocazia sa cititzi acest fragment dintr'o postare mai veche a unui domn, fost parlamentar, cu foarte mult humor.

Domnul Victor Ponta mi-a dat peste cap resorturile judecatii limpezi. La 22 octombrie, adica o luna in urma, la o importanta intrunire, domnia sa ne spunea, plin de optimism:
„Un prieten de-al meu glumea pe seama noastră, a celor, trei, Crin, Sorin și cu mine, spunea că parcă suntem cei trei mușchetari care ne batem cu Cardinalul și cu Milady. N-am întrebat cine este Cardinalul, cine este Milady, evident că mă gândeam cine ar putea fi D’Artagnan?”
Voi ce ati fi gandit, in urma acestei provocari? Cine este Richelieu, cine este Milady, cine este D ‘ Artagnan? Evident, intrebari care te fac sa scrutezi orizontul cu mintea, cu forta logicii.
Lucrurile au fost oarecum simplificate, cu vreo zece zile in urma, cand, dandu-si seama ca problema este incompatibila cu mintile unor pamanteni, domnul Ponta ne-a devoalat una dintre necunoscute, declarand:
“Cred că există aşa, cel puţin la domnul Iliescu, o atitudine de tip Richelieu, să ţină balanţa de puteri, să nu câştige nimeni prea multă putere.”
Ahaaaa! Prin urmare avem una bucata Richelieu in persoana domnului Ion Ilescu …
Ei, da, incepea sa se faca lumina … Si, totusi, pe masura ce se facea lumina se adancea intunericul …
Pai, Richelieu, adica domnul Iliescu era dusmanul domnului De Treville, seful muschetarilor. Se stie ca dusmanul domnului Iliescu, adica Richelieu, este Traian Basescu. Sa insemne asta ca Traian Basescu ar fi domnul De Treville, adica seful muschetarilor? Altfel spus, sa insemne asta ca Traian Basescu ar fi seful domnului Victor Ponta? Va dati seama la ce munca a fost supusa o minte scrutatoare ca a mea?
In ce o priveste pe Milady, lucrurile sunt si mai complicate. Cine de pe planeta Pamant nu stie ca Milady avea pe umar, cu fierul incins, facut semnul simbolizand floarea de Crin, semn ca a fost insemnata de fortele binelui? Ei, bine, e ca dracu! Milady a noastra nu corespunde. E insemnata ca hoata, dar nu cu floarea de Crin ci cu floarea de Cocoș. Mai intelegeti ceva?
Ne trebuie un reper al certitudinii. Macar, unul. Propun ca D‘Artagnan sa fie domnul Daniel Constantin, uitat de toti in povestea asta. Cred ca domnul Ilie Sarbu va aparea dupa 20 de ani …  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu