luni, 25 iunie 2012

alt memorial al durerii'n cur 
al doamnii lucika








pentru cei car' au uitat

2 comentarii:

Mara spunea...

Am urmarit si eu buna parte din emisiune pe A3 live (net). La un moment dat mi se facuse sila, - dar cunoscind notorietatea si valoarea de document istoric al "Memorialului durerii" (fie si numai prin imortalizarea celor care au suferit sub regimul comunism), pentru ca vocea doamnei si felul de prezentare mi se par cam patetice, - am incercat totusi sa inteleg logica si mesajul acelei emisiune. Mi se parea halucinant :titlu mare - Procese politice si procese de constiinta - se derulau imagini din procesul lui Iuliu Maniu, din procese ale "chiaburilor" din anii 50 si se facea clar analogie cu procesul lui AN. Domnul Parvulescu prin comentariile si prezenta in studio intarea aceasta teorie. Doamna Longin era foarte afectata, revoltata de "celeritatea" executarii mandatului, care era totusi "de indata". Poate chiar a fost oportun ca s-a actionat rapid, avind la dispozitie toata noaptea, domnul AN poate reusea in regretabila tentativa de suicid.
Bine ca mai vad lume scirbita de unele dintre emisiunile A3. Am ajuns sa cred ca sint "singulara", pentru aceasta "antipatie" am fost catalogata simpatizanta B1, EVZ (basisme, ce mai), si nu este cazul.
Mai bine ma intorc la emisiunile culinare, calatorii, natura, culturale.
Toate bune si o vara mai putin caniculara.

niku_elektriku spunea...

@ mara,

eu am "cazut" intimplator pe finalul emisiunii asteia si n'am prins decit faza asta cu "memorialul durerii infractorilor de drept comun", care m'a shocat (desi eram pregatit sufleteste in ce'o priveste pe madam longin) in asa masura incit am cautat'o si pe net ca s'o "imortalizez" si pentru altzii.

oricum, si pe net am urmarit tot doar secventza asta, pentru ca mi'ar fi fost imposibil sa rezist o ora sau mai mult pe postul ala (pericol de comotzie cerebrala - eventual in urma loviturilor de cap pe care esti fortzat, de imprejurari, sa le aplici singur singurel peretzilor din proximitate!)...

iar despre celalalte "memoriale" ale doamnei, si alea au fost tot "cu misie", la fel ca celebra formula din 1990 cu "alungatzi lupii", adica erau menite sa sperie multzimea fesenizata care dorea "liniste", pe care chiar au avut'o, cu virf si indesat!

Trimiteți un comentariu