miercuri, 13 iunie 2012

gîlceava ntzeleptzilor":
chiar îl vrea ponta pe crin președinte?

d'l ponta (am hotarit sa nu'i mai pocesc numele) incepe sa ma 'ngrijoreze: s'o fi gindind, 'ntr'adevar, "sa'l pue" pe d'l antonescu (nici lui nu i'l mai pocesc) prezidente, iar, in legatura cu asta, s'a gindit "sa'l scuteasca" d'experientze neplacute, dat fi'nd faptu' ca acesta "n'o rupe" in  nici o lingua straina, nici macar la nivelu' englezii matrozului chior (la el "e voe", chiar e indicat, sa apelezi la expresivitatzi literar artistice)?

c'altfel nu 'ntzeleg "ce i'a apucat" acuma, cu disputele astea steril constitutzionalizde, cind era evident ca pesedeaua, odata urcata cu sacii'n carutza deshelata a romuniii, n'avea decit d'asteptat ca inevitabilu' crahului mondial sa se produca, avind, inca doi ani lungi si grei, ghiocelu' de la cotroceni pe post de bau-bau numai bun de tzap ispasitor, ei culegind linistitzi uzufructu' gubernarii in timpu' asta, iar p'antonescu sa'l lase sa se lupte c'umbra ghiohcelului.

altfel, văz ca surse cit se  poa' d'autorizate (radu berceanu, unu' din putzinii cu coae, oricit de antipatic, de la "democrat-liberali" - ha - ha! ce fain suna!) ne strecoara'n sufletzelu' neprihanit 'ndoiala de care ne'ndoiam si noi, aia cu mareatza victor'e (ponta) a cosașului nefericirii noast'e natzionale:

"Nu o sa vina Victor Ponta sa ne spuna - 'Bai baieti, e cam putin pentru voi, va mai dam noi 5 procente"

iar dom' base se cam 'ncontreaza dejaba: poa' sa zica el si ca'i cald afara, si'i al dracu' de cald, că mafometanii o sa se uite tot l'antene sa'si ee buletinu' meteorologic precum ca ninge viscolit.

si pentru ca tot se vorbeste atita de suspensoarea care d'abea așteaptă musiu antonescu să cază, precum ghilotina, pe umerii celui care ar trebui s'aiva si o capatzina în locu' ăla, nu vi se pare ca nervozitatea basesciana pe partidu'i, de care a avut el grija sa s'aleagă prafu', e din ce in ce mai greu de mascat, daca, d'o pilda, nu'l mai suporta, desi acesta (încă) îi mai ia apararea,  pe berceanu nici macar cind sint impreuna (basescu doar telephonic) 'ntr'o emisie la turcesqiu, despartzitzi d'o shlehta d'analisti, 'mpreună c'o greblă, francisc greblă?

întzeleg că duduca e făcută capră, că tzap nu'i putem zice, da'n'ar fi cazu' sa lase, dracului, odată partidu' ăla în pace?

că și ăsta'i un motiv sufitzient ca dinozaurii pedisti să se ralieze unui demers care să'l trimeatza la culcare?Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu