sâmbătă, 2 iunie 2012

icteru' 'ntărește caracteru':
o palma (de aur) de la d'na alina



ma simtz nevoit sa fiu, din nou, d'acord cu doamna AMP,  "din cauza orientării greşite a programei spre educarea copiilor să devină nişte critici literari de ţară bananieră, nu nişte cetăţeni critici de ţară membră UE", chiar de unu iunie, ziua copiilor de care ne batem  joc, in cele mai divese moduri cu putintza (in privintza asta noi avind o imaginatzie nesecata), ca altfel cum am  putea numi 'ntrecerea intre cei care formuleaza... "Subiectele de anul acesta   (ca si'n ceilaltzi ani)  la bacul de limba română, proba „olimpică",  (care) sună aşa  "Menţionează 2 mărci lexico-gramaticale ale subiectivităţii prezente in textul citat" (...) Dar ce gen de competenţe are cineva care aplică această cerere de examen la un poem de Nichita Stănescu?", care formulatori, in avintu' lor mai mult decit rebolutzionar alunga orice urma d'aplecare a tinerilor 'nvatzacei, (chiar "tineri olimpici" de balta fi'nd ei, in drum catre statutu' definitiv d'aruncatori cu maslina ), spre buchisit literatura, inclusiv aia mica si vesela practicata de auctorimea aborigena.


tocmai d'aia reiterez si eu (pina cind răul numirii altui mang-oi n'ar fi produs, deja) apelu' facut d'alcineva pentru desemnarea doamnei AMP in fruntea ministerului invatzamintului, ca, poate, s'ar produce, de data asta pe scara mare, o repetare a experientzii avute de catre doamna mungiu cu fra'su, cristian:

Aşa, anecdotic, vă pot spune că frate-meu părea o cauză cu totul pierdută la 18 ani pentru orice formă de literatură, şcoala reuşise, cu Despot Vodă şi subiectele învăţate pe de rost la BAC, să îl îndepărteze cu totul. Noroc, dacă pot spune astfel, că o hepatită la 19 ani l-a scos din circuitul sportiv vreun an şi profitînd că nu avea ce face i-am dat un Vonnegut jr. A mers. Am trecut apoi la Castelul lui Kafka. A mers şi asta. Pe urmă un Salinger. Pe urmă Crimă şi pedeapsă. Şi aşa, încet-încet, am făcut în doi ani un cocktail neortodox, circumscris de gustul lui la un spaţiu istoric foarte restrîns din istoria literaturii, cu un mare grad de abstracţie, dar una understated, cum se spune în engleza mai bogată ca româna, care au făcut ca la 21 de ani Cristi să parcurgă destule titluri fundamentale şi să dezvolte un stil literar propriu, cel mai îndatorat, probabil, Americii lui Kafka, romanul pe care l-a învăţat pe de rost, adică un stil minimalist în care însă şi cel mai banal fapt pare să aibă semnificaţii ascunse. Asta l-a făcut un autor popular la Opinia studenţească, unde l-am dus mai tîrziu. Mulţumesc Facultăţii de limbă engleză din Iaşi că nu a stricat cu nimic acest stil, le-ar fi venit greu avînd în vedere că nu petreceau timpul citind Shakespeare sau Milton cu studenţii, ci făcând lingvistică avansată, din aceea care se uită a doua zi după examen. 
trecind peste "limbaritza" de "mica turnătoare" pe care o are doamna, si care nu stiu cit convine de fiecare data celor "turnatzi" (mai exista antecedente), doamna mungiu ar corespunde si din punct de vedere al simpatiei evidente pe care i'o poarta lu' domnu' primu' ministru, aceasta tinara sperantza a che ghevarismului caviar, asa incit vechile idiosincrazii si antipatii, din vremea gubernarii lui el insusi bombonel, pot fi date uitarii.

trucaj human, pentru cin' "nu s'a prins",
suprapunind, oarecum stîngaci, portretu'
doamnii AMP cu cel al duduchii

în momentu' de fatza (de massa rosie), toata rezerva de antipatie a doamnii pippidi e cu asupra de masura alocata duduchii (antipatie de care am fost molipsit eu insumi, din motive pe care le stiu foarte bine doar eu) si 'telectualilor actual or fost basescieni, aia care sint acuma majoritatea angrenatzi in marea noo lupta de classa pentru demascarea restauratziei bunicutzist-kaghebiste, care, chiar daca se si'ntimpla'n realitate, n'are cum sa fie resimtzita de populimea votatoare, ca atare, ca vechea diktatura bocassiana e colea, nici macar dupa coltz, iar parodia ei, cea mru-itica, nici macar n'a apucat sa'si ee toate ghivecele de flori de prin birourile palatului victoriei capitalismului la orase si sate.



cu ierou' luptzii 'mpotriva statului obez inca la cotroceni, silit sa se lase plantat, tot intr'un ghiveci (calugaresc), in pozitzia ghiocelului ca sa nu'si aduca hrebenciuku aminte da el, atmosfera tot de sfirsit de regim portocaliu e, oricite boroboatze ar mai face grupa mica a grupului intact ca sa'l salveze, sau sa'l infunde si mai tare, pe bombonel, asa ca strategia d'a baga'o la cutie pe madam duduca (ea, oricum, nu se lasa), si d'a'i scoate in fatza pe cristi preda si monica macovei sa se lupte cu umbra lu' ponta la putna, si'n alte locuri si locutzii, nu'i va face decit si pe reformulistii amintitzi sa'si fringa gitzii si ei odata cu duduca, in loc s'astepte, philosophic, cu cutzitele'n dintzi, ca duduca piratului sa fie sacrificata ritualic p'altaru' din modrogan al lupeascai, dupa o bine maritata infringere rushinoasa in capitala felcerului si'a evanghelionistilor de culoare ros-galben-albastra.


asa ca, DEOCAMDATA, NU!


nu rejimu' pontos e la sfirsit, sa fie clar!


dupa cum se vede si mai jos, tot mai jos:

pedeleilor, n'o sa va ierte nici colegii mei, cacademicienii,
c'atzi reusit sa'l intoarcetzi pe Senior in mormint,
prin transformarea partidului lu' Maniu si Mihalache
in umerash si cirlig de rufe,
cei drept ca prin reprezentantu' lui legal,
inenarabilu' pavelescu

poa' sa sodomizeze ponta si antonescu tot parchetu' general si deneau'
cu degetu' lu' dan diaconescu direct,
ca lumea tot pe voi o sa fie suparata

ca tot voi devalorizatzi evroii, prin fluturasii vostri electorali


iar de marit, useleu' o sa aiva grija sa mareasca
tot ce zicetzi voi, plus nesimtzirea si cinismu' pe care le'atzi
adoptat si voi cu o foame incredibil de acuta,
car' or speriat lumea ca de lacuste (tot apucasera sa uite de termitele 
rosii cu tricoloare), asa c'o sa va salute din mers, cu toate
maririle lor cu tot, voi in calitate de oenge neparlamentar, 
iar ei tot originali patent greu de (circ)u(m)cis

căpușele voastre vor fi inlocuite de capusele lor,
poate aceleasi, date la rema(n)iat

ca nici opozitzia n'a fost atit de rea, dupa cum dovedeste si acest
poster, hirtie lucioasa, de criza, format 680/480 mm, imprastiat intr'o
veselie (in format "sul"), ieri, in cursu' zilii copiglului, in majoritatea 
parcarilor pe care le'am strabatut, la fiecare masina cite'un sul,
de te si 'ntrebi, pe linga ce rost are o asa risipa la o competitzie
deja cistigata, ca la shatra, 
aia ptr primaria lu' oprescu-care-nu-se-mai-oprescu,
daca nu e tot mina voastra, bai pedeleilor, ca numai voi putetzi
fi atit de prosti incit sa facetzi contra-campagnie ca sa
speriatzi lumea cu risipa uslasha folosindu'va,
pentru asta, tot de nutzi, spaima lu' nistorescu

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cucoana e bolnava, dar, din pacate, are audienta afara, fiind bagata prin diverse chestii, incit, de lene, nimeni nu mai sta sa vada despre cine este vorba! Or, daca isi batjocoreste fratele, pe care il face analfabet salvat de ea cu zaharelul cartilor la 19 ani, ca altfel ajungea aurolac, iar persoana despre care este vorba este premiat de doua ori la virf la Festivalul de la Cannes, fiind unul dintre cei mai mari creatori in domeniul lui, oricum in primii 20, ei bine trebuie sa fii dementa. Irecuperabila. Cind vorbesti in bataie de joc despre o personalitate aflata in topul tuturor timpurilor intr-o profesie ca despre un nenorocit salvat de la pierzanie de o boala, pe care tu ai speculat-o sa-l salvezi, iar acea persoana, aproape distrusa, la 19 ani, este chiar fratele tau nu mai meriti nici macar un scuipat! Nu stiu ce sa mai zic, am citit de 2 ori logoreea aia din Romania libera, ma obisnuisem cu "cind m-am intors cu spatele eu, s-a ales praful", ca si cum ea ar fi buricul inflamat al lumii, m-a facut praf! Si-a batjocorit fratele, fratele, oameni buni, unul dintre marii regizori ai lumii, ca sa isi mai umfle ea gusa dizgratioasa, muntele de osinza scirbos si nesimtirea dusa la ultima granita! Oricum, Romania libera ii face un deserviciu pina la urma, femeia a luat-o rau razna, la televizor nu prea o mai cheama nimeni, ca schimba lumea programul, nu poate vedea dihania...

Radu Humor spunea...

Wow ! Ce inflamație suferă unul pe aici !
Că și-a batjocorit mungioaica fratele ( mâine poimâine ne putem aștepta că tot ea l-a învățat să facă și sex :oops: )și marelelui regizor s-ar putea să nu-i mai încapă pălăria de la Cannes, din cauza penelor în care s-a umflat.
De fapt a bătrână ar trebui să recunoască că tot ea l-a învățat meserie și-n probleme de regie. Mai bine zis i s-a sugerat de data asta că dacă faci ceva în care să=ți bați joc de religia creștină ( mai ales cea ortodoxă) ai toate șansele să mai iei și premii în afară de huiduieli cum s-a întâmplat la Canna cu premii !
Hai sictir !
De două ori , că tu n-ai nici o vină !

niku_elektriku spunea...

@ anonime,

tipesa este în posesia a mai tuturor "retzeteler de reușită" in mai toate domeniile de activitate, chestie care o face iremediabil antipatica, mai ales ca nici modestia n'o da afara din casa.

ca o mica mahalagioaica cu multe "citari isi", o consider capabila sa devie un bun ministru al invatzamintului pesede (daca "l'ar lasa" bombo pe ponta s'o puie!).

as fi preferat sa mai avem macar o suta de cucoane d'astea, inclusiv cu tarele d-ei de caracter, daca bărbătușii băștinoși sint orice altceva decit masculi "de stat", lucru care se vede ingrozitor de bine din felu' in care evoluam supt intzeleapta lor coordonare.

(m'am gindit si eu foarte intens la cit de indreptatzita este sa'si proclame influentza asupra "formatării" lu' fra'su: da' daca are dreptate?)

niku_elektriku spunea...

@ humor,

merci de vizit!

Trimiteți un comentariu