luni, 22 octombrie 2012

levantul

duminica seara, in pauza pe care mi'am permis sa mi'o iau de la parcurgerea a doua pasagii din levantu' lu' caldarescu, pe care nici eu, la fel ca si prezidentele basescu sau ca razvan ioan boanchis, nu am reusit sa'l termin inca, m'am refugiat spre revizionarea unui film cu robert de niro (care semana aici frapant cu medelin voicu) si cu inca unu' care imi parea mie ca semana foarte bine cu un florin chilian tinar, ocazie de a petrece o obisnuita duminica seara in sinu' fameglionului, in care steoa berbecrinica facea inc'un blat nesimtzit p'altaru' victoriei finale in fatza popo'ului de stelisti (care o sa se 'ntimple, negresit, in seara de 9 decemvrie 2012), asa ca un mic evazionism protevist nu'mi putea fi in nici un fel daunator, ba dimpotriva.

ce m'a distrat cel mai tare la film, pe linga c'am reusit sa urmaresc, inc'o data, metoda de spart seifuri cu explozibil scufundat in apa, metoda care fusese, intre timp, demontata de mythbusters, a fost faptu' ca mi'a prilejuit sa observ cum se strofoaca marii gangsteri, interpretatzi de acei magnifici actori (era si un marlon brando de vreo 250 de kile p'acolo), la fel ca'n alte filme de aceeasi natura, hollywoodiene sau nu, pentru niste sume pentru care mai totzi aia pe care ii vedem noi la televizoare in fiecare seara (nu in filme), politicieni sau "giurnalisti", nici nu s'ar da jos din pat.

pai, mai are rost sa te chinui sa'l buchisesti pe caldarescu?

mai ales ca d('ald)e niro avem si la noi, la romunia?

4 comentarii:

Pacino spunea...

Woaaa, Sorina Matei, daaa, deci ceva deosebit si extrafin! Cit Nicu de Niro a fost in UNPRu pedeleului n-am auzit gurita ei grasuta. Acu ca de Niro e-n UNPRu useleului, brusc Sorinela a mai descoperit un mafiot. Un singur lucru n-am inteles: pana la urma s-a mai urcat pe masa ca sa-i arate presedintele cum se rezista la 2 suspendari si la osanalele oficiosului patronat de un mafiot?

niku_elektriku spunea...

@ bai pacino,

io habar n'aveam ca sorinica a avut propuneri concretze din partea diktatorelui, din cauza asta tzu sa'tzi multzamesc formos ca'mi deschizi ochii, daca e si adevarat.

ce stiu foarte bine e ca sorinica asta despre care facem vorbire (si care acuma e exagerat de slaba, dupa gustu' meu, ceea ce ma ingrijoreaza...) a avut coragi sa se ee'n gura cu mafiotzi adevaratzi, cu care tu sau eu nici n'avem coae sa trecem p'aceeasi strada, ba facea lucru asta inca de pe vremea cind era argata la suzeranu' cu grade al crinului din zioa d'azi, ceea ce, scuza'ma, d'alde altzi jmecheri dup'acolo n'au facut'o

Joe Pesci spunea...

da bai elektrikule, diktatorul i-a propus lui sorinela sa se urce pe masa dar asta era pe vremea cind soarele ei nu era inca alcoolist, securist, curvar si chel ci dimpotriva, securist, de culoare vinetie (vanat de Punjab), curvar si chel.
Uite aicea: http://stiri.rol.ro/-vin-in-birou-la-tine-s%E2%94%9C%D0%B3-o-facem-84081.html
Normal ca tu nu stiai nimic, tu stii doar ce-ti convine, asa cum derbedeii ailalti stiu doar ce le convine lor.
Fac pariu ca daca maine aceasta Veronica Guerin numita matei trecea inapoi la bulibasa voiculescu, iti aduceai brusc aminte de episodul cind l-a deranjat cu intrebari stupide pe Domnul Diktator Ptr Alte Koordonate Isterice Traian Basescu.
Cit despre luatul in gura cu mafiotzi adevarati permite-mi sa merg pana la buda ca sa ma kak pe mine de ras.
Am citit si eu postarea grasunei. Wow!
Urmuz ar fi fost invidios.
Sorinela il musca de buca pe Niro, dar pupa apasat buca eroului intre eroi Basescu, al carui oficios e finantat de mafiotul Niro.
Desigur Basescu nu ia in seama aceste osanale si e doar o coincidenta ca mafiotul Niro nu figureaza pe lista mogulilor rai.
Moment, doua minute ma duc sa ma mai kak o data pe mine de ras.

Gata, am umplut sifonu.
Asa, unde ramasesem?
A, da, la oficiosul mafiotului Niro, la Evenimentul Niro al Udrii. Deci vad un breichin niuz, cica ca ca si comisie de etica, deci comisia de etica si deciuplina a lui Mona Joanne Drac le-a acceptat pe sinistra Nuty Udrea si pe Miss Piggy Anastase.
Wow!
Daca revolutia bunului simt nu mai are nici o sansa in gasca usele, macar a invins in gasca voastra.
Astept o postare curajoasa pe blogul temerarei Sorinela Matei.

niku_elektriku spunea...

@ bre, emigrante, bre,

pentru un emigrant esti aproape prea informat ca sa pot intra in controverse cu tine, ceea ce - iata! - se 'ntimpla deseori din cauza (nu datorita!) persoanei tele essclusiff.

repet, habar n'aveam, pina de curind, cine e sorina matei, ca nu ma uitam la antene, cum nu ma uitz nici unde e ea acuma (romunia teve?), iar cind ma refeream la razboiu' ei cu mafiotzii, ma refeream la ala cu grupu' de criminalitateorganizatadinjuru'lu'voicu, daca itzi amintesti cine e ala.

de niro (nu de de niro) iar nu am datele pe care le ai tu, stiam, parca, c'ar fi in gashka cu nicu gheara, precum si c'ar fi, posibil, catindat usele.

nu stiu altceva despre eventuale investitzii in presa (finantzeaza, cumva, si "22"?).


Trimiteți un comentariu