joi, 7 februarie 2013






ușor

cu steagu'

pă scary





ce'i trebuia chelului?

o gaura'n cur!

iar d-l p.m. ponta se dovedeste un gauritor, prin aschiere, care invatza repide.

pai, e si normal la ce profesori (sar'na, d'na amp!) are.
 
ne videm in doo mii sai'spe, domnule presedinte ponta, si s'avetzi vint din pupa, acuma ca tot va facura de lucru cu regionalizarea, constitutzia, ba mai se nimerira si neste meciuri de folbal la vax, romunia - hungaria, parca puse cu mina, in preajma lu 15 martie, nou prilej de cutzite in dintzi; dintzii spartzi din falcile 'nclestate.

uita lumea de foame, garantez, vorba unui oltean cu nume de moise...



Extremism cu burta goală

Publicat la data de February 6, 2013 de Moise



PANOU - GRANITA - TINUT SECUIESC

E aproape un soi de algoritm istoric… ori de câte ori îți ghiorărie burta de foame se găsește câte un deștept care să ți-o umple cu tot felul zgârciuri iredentiste. După incidente serioase legate de evrei sau țigani, Ungaria alunecase oricum periculos pe panta extremismului și dacă nu apărea problema arborării stegului secuiesc. Problema noastră, a Românilor, este că nu am știut și în continuare nu știm să gestionăm această problemă care nu este a ungurilor din Ungaria ci a noastră a românilor din România.
În mod stupid și chiar nedrept din punct de vedere istoric autoritățile noastre nu au știut să folosească și chiar să exploateze economic și turistic valoarea de brand pe care Ținutul Secuiesc o are. Pardon! Am zis Ținutul Secuiesc? Ce gafă pe mine! Noi românii nu recunoaștem existența lui… Ceea ce este din nou stupid. Nu e ca și cum am zice Ținutul Unguresc, iar steagul Secuiesc nu e același cu steagul Ungariei. Puteau să-i zică Ținutul Gulașului sau al Palincii, era tot aia, puteam noi românii să îl promovăm la concurență cu gulașul unguresc și să ne mândrim că îi avem printre noi. Secuii fac parte din România, doar noi îi avem, ei reprezintă o importantă componentă etnică a națiunii noastre și dacă politicienilor noștri le este frică să accepte acest lucru, este doar o chestiune de timp până când extremismul maghiar le va exploata obtuzitatea.
E pace oameni buni și nouă tuturor celor din România ne ghiorăie mațele la fel, indiferent că suntem olteni, moldoveni sau secui. Rănile istoriei s-au vindecat și poate e timpul să uităm și Trianonul și Dictatul de la Viena și să ne amintim mai des Călugărenii sau Podul Înalt, sau multe alte bătălii în care steagurile secuiești au luptat alături de armatele domnitorilor români.

care'o fi romun si car'o fi hungur bungur din astia doi? 


numa' s'avetzi grije, dom' prezidente ponta, ca hungur bungurii astia's mult mai vitali decit noi, romunii verzi, plini de licheni, liicheni si lichele (desi noo ne place sa le'o aruncam direct in mecla ca's cel mai sinucigas popo' din lume), si mai mult ca sigur or sa ne supravietzuiasca, la scara historiei (ca la aia a hysteriei tzinem aproape), ba mai au si politicieni, chiar daca la fel de hysterici, care o au incomparabil mai mare decit voi, credibilitatea (in rindu' prop'iei populimi), bey, jmecherasilor doi la leu, c'altfel nu vaz cum s'ar explica mitingurile alea electorale cu sute de mii de participantzi, si pa partea dreapta, si pa partea singa, care au avut loc anii trecutzi la budapesta, si aia, dupa fetze, n'aratau a fi garantatzi vanghele si dragnea, nici adusi cu actziunea avtobuzu'.

*************
am ascultat la stirile RFI romunia ca secuii ar avea o decizie judecatoreasca ce le acorda dreptu' sa'si afiseze steagu', lucru pe care nu l'am putut verifica in nici o alta parte, da' asta chiar n'are nici o importantza, domnule presedinte ponta, mai bine atzi lua exemplu' de la modelu' d-voastra politic, actualimente diktator castrat, care, in loc sa debarce in harcov in fruntea batalioanelor mortzii cu bazoane'n cur, cum multa lume si'ar fi imaginat (inclusiv io), tzinind cont de temperamentu'i coleric, a debarcat in cu totu' alte conditziuni, cu consoarta la bratzeta, pentru'n kurtos kalacs si'o palinca.

d-l p.m. ponta, virtual presedinte, luptindu'se cu iredentismu' maghiar

*************
s'a umflat taritza si'n banciu (care - iata! - a glumit ca pleaca de labe unu', cel putzin de data asta a glumit) care se da de cind il stiu mare specialist in relatziile romuno hungare, in calitate de tirgu-muresan trait la bloc, intr'un bloc cu compozitzie etnica mixta, mai mult maghiara, si care pe semne c'o mincat ceva bataitza de la tzincii hunguri de poarta o asa de mare pica la tot ce'i rosu-alb-verde, tocmai el care se pisa in capu' rumunului mediu de prost in fiecare zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu