marți, 26 februarie 2013







cui i'e frica de
virginica vulv?


 șerșe la flam


zice funeriu:

"Ce părere aveţi despre situaţia din PDL?
Cred că trebuie să se profileze ca prim partid de opoziţie şi cred că are o perioadă de timp acum pentru a face acest lucru. Important este cu cine. Pot să vă spun că au fost oameni care în mod evident au susţinut o agendă reformistă. 
Cine sunt acei oameni?
Să vă dau un exemplu. Când am organizat Bacalaureatul din 2011, iniţial, trei persoane au susţinut acest lucru: Băsescu, Boc şi Udrea. Vă pot spune însă care a fost cea mai mare eroare a PDLului. Foarte multe dintre lucrurile bune făcute de PDL la guvernare au fost de puţine ori create în laboratoarele partidului, motiv pentru care mulţi membri nu s-au identificat cu aceste reforme. Când am fost ministru, primeam telefoane cu 5-10 minute înainte să intre în emisiune un parlamentar: „Daniel, cum e cu chestiunea respectivă?”. Într-un fel aperi la televizor o măsură în care crezi şi altfel ceva ce primeşti pe un punctaj.
Este nevoie de o a treia cale în disputa Blaga- Udrea?
Este nevoie de o cale câştigătoare. Ţin minte momentul demisiei Guvernului Boc, când s-a luat acea decizie, ineficientă din punctul meu de vedere, ca toţi miniştrii să părăsească Guvernul. Întrebarea este dacă nu ar fi corect să se ia acestă decizie şi la nivelul conducerii PDL, în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare, când am pierdut un milion de voturi faţă de locale.
Şi a cui a fost vina?
Vorbim de o lipsă de curaj în asumarea unor măsuri care au dus la rezultate pozitive, pentru că eu n-am văzut pe nimeni în stradă strigând că vrea Bac fraudat, că vrea redeschiderea fabricilor de diplome sau că nu-i bună clasa pregătitoare."
și bine zice!

numa' că'i de mirare cum d'așa d'un mare savant, chiar dacă'i vorba d'un savant retras la penzia pe car'o mînînca în calitate d'umil consiglier pă lînga diktator, nu are coragi (că tot vorbește el d'asta) s'afirme, cu gura plină, ceea ce pîna și io'mi amintesc foarte bine, adică faptu' că el însuși fu victima dudukii, pe lîngă altzi miniștri care ar fi meritat sa ramîie în urma demisiii lu' bok, duduka care n'o acceptat în  ruptu' capului să fie sacrificată ritualik, astfel încît îl determină pă diktatore, p'in mij-loace și mijlocele specifice, să decreteze necesitatea șchimbării tutulora, miniștri performantzi (or existat și d'ăștia! d'exemplu: madam boagiu și chiar funeriul însuși)  sau catastrophe, înlocuitzi cu nește tinerici-clone din rezerva de cadre de bicicletă a partidului.

orișicît aș părea d'obsedat dă persona dudukii, nu po' să nu mă 'ntreb în ce constă evidenta (și informala) ei capacitate d'a induce teamă în rindu' actantzilor scenii poulitice și ioconomice. indiferent c'aceștia'i sînt sau i'au fost, ierarhic sau/și 'telectoal, superiori?

ce mama naibii se 'ntimplă dacă nici amărîtu' ăsta dă buldog, căruia se 'ncearcă a'i  fi atribuit meritu' essclusiff în decesu' pidilismului, n'are coragi să iasă să spue dă unde o apărut inexplicabela antipatie pă care i'o poartă diktatorele?

băsiștii incorigebeli încearcă s'acrediteze ideea c'această antipatie ar proveni de la episodu' cu "eși afară javră ordinară!", cînd buldogu', cică, nu s'ar fi pus cu peptu'i d'alamă coclită în calea hoardelor d'apevisti ai colognelului, făr'o doagă, dogaru, astfel încît militzoinerii or ajunsară să dee cu cașchetele dă pavimentu' cotroceniului, rănindu'i diktatorelui mortal sentimentele profunde pă care le nutrea pentru uniforme și uniformi.

adevaru', pe care'l cunoaște o grăma' dă lume, e ca diktatorului i s'o urcat sînjele la chelie cînd o 'nterceptat'o - legal, cum altpfel? - pă d'alde madam săpftoiu cum o bîrfea pă duduka la tilipfon cu buldogu' - ca coledgii, de! că totzi or fostără coledgi la cotroceni.

deci: funeriu tace, buldogu' tace, madama săpftoiu tace, pînă și epicureicu' pleșu tace, că și el știe multe dă pă vremea cînd erea obligat să facă jogging pă lungile culoare ale cotroceniului, între doo reprize de antecameră, antecameră a cărei lungime depindea, în timp, dă cît de (in)dispusă erea șăfa dă cabinet și de tabinet a tartorului.

întzeleg, sîntem niște "finutzi", nu intrăm cu bocancii'n procestu' dă (pro)creatzie, respectăm intimitatea conducătorului, cum or făcutără și frantzujii cu mai totzi prezidentzii lor, da' parcă chirac și mitterand nu'si promovau tziitoarele pă post dă căpetenii ale partidului prezidentzial, nici nu se căcau în vadra cu laptzii reformelor care cică le'ar fi reformat, pentr'un darab de pussy, precum diktachioru nostru.

mi'e rușine de rușinea lui, asa că'mi reprim cu greu pornirea pe care o aveam, adică d'a 'nainta, la șto, propunerea doamnii maria băsescu, adevărată martiră a cauzii, în ochii căreia nu știu cum dă se mai uită, ca președintă, nu numa' a pidilicilor!


vai dă neamu' nostru, prost,
cînd călare, pă sitoatzie, cînd pă jos

doamnă maria, venim din partea doamnii rovana.
cum care rovana?
plumb, doamnă, plumb, ca'n bacovia!
zice că vă roagă frumos să vă loatzi barbatu' acassă,
pentru protectzia mediului și a "consumatorului"...


despre performantzele șăfului de campagnie
al elenii udrea, ca și ale elenii udrea 
EA ÎNSĂȘI, 
numa'
TĂCERE!
(ce'o mai făcea prigoană?)


tăcere neasumată d'o doamnă, sau domnișoară, eliza, dă la un oficios:

"În ceea ce îi priveşte pe aşa-zişii „ reformişti” sau „intelectuali” din PDL, problema lor principală este aceea că nu au fost vreodată oameni de partid şi nu s-ar împăca vreodată cu baza PDL. Nu au fost implicaţi în viaţa internă a partidului şi fac pariu că nici nu îl cunosc foarte bine. Au dovedit cât de distanţi sunt chiar la alegerile parlamentare, când nu au fost foarte activi din punct de vedere comunicaţional şi nici nu au mers prin filiale. Pentru Monica Macovei, partidul reprezintă un concept abstract, nicidecum o entitate formată din oameni cu nevoi şi aşteptări. În pregătirea pentru alegerile parlamentare, dacă totul era după ea, PDL nu avea niciun candidat în colegii şi trebuia, cel mai probabil, să importe sfinţi. Văd lucrurile la modul extrem, sunt fundamentalişti şi susţin înlocuirea a tot ce nu le convine, dar nu vin cu o alternativă.
Şi de aceea, la ora actuală, Elena Udrea reprezintă a treia cale în PDL, departe de întoarcerea în trecut prin Vasile Blaga şi fundamentalismul de care dă dovadă Monica Macovei. Deputatul PDL nu îşi propune ca partidul să supravieţuiască şi atât şi nici nu va porni într-o vânătoare de vrăjitoare aşa cum a făcut şi va face Monica Macovei. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este un politician de cursă lungă, pragmatic şi care se adaptează din mers la toate situaţiile la care este expusă. Îmi amintesc, pe vremea când făcea parte din guvernul Boc, când alţii se ascundeau sau îşi aranjau protecţia mediatică, Elena Udrea era paratrăznet pentru toţi. Şi iată că a supravieţuit politic. Fiind un om de partid, s-a implicat foarte mult în PDL, fiind singurul ministru al guvernului Boc, care, atunci când mergea în teritoriu pentru semnarea vreunui contract, dădea o fugă pe la organizaţii. Candidatura în colegiul din Roman a ajutat-o pe Elena Udrea să reia legătura cu baza partidului.Dincolo de asta, Elena Udrea este exponentul cel mai clar al generaţiei tinere din PDL, fiind, evident, un politician mai tânăr şi mai energic decât Monica Macovei şi Vasile Blaga, dar cu o experienţă politică şi guvernamentală cum puţini au. Face parte din aceeaşi generaţie cu actualul premier şi a dovedit în repetate rânduri că se poate bate cu acesta. Dacă PSD a putut să-l pună pe Ponta, un tânăr de 37 de ani atunci, preşedinte de partid şi le-a ieşit, atunci de ce nu ar putea face PDL acelaşi lucru?Spre deosebire de contracandidaţii săi la şefia PDL, Elena Udrea este capabilă să ducă o bătălie politică pe faţă, să-şi asume şi lucrurile bune, şi lucrurile rele şi să persevereze. Acum, PDL este un partid pierdut în spaţiu, care nu poate să se ridice de jos după toate loviturile pe care le-a primit. Democrat-liberalii au nevoie de o viziune pragmatică şi realistă pe care, până acum, doar Elena Udrea a dovedit că o poate oferi."

cînd te gîndești că ereau vremuri cînd tăcerea erea dă aur!


*************
mă străfulgeră un gînd: oare nu i'o fi frică inclusiff diktatoreului dă tînăra sperantză?

hmmmm?!

*************
să moară zambilica, nu mai îmi vine, pînă nu moare, pă limba lor, pidilimea cu duduka dă după gîtzi, să mă mai eau nici dă plagiatourișii și căcărăii johannis-burghezi anteno-ertevisti!


UPDATE. PREMIERĂ ÎN JUSTIȚIE. Judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica au fost revocați din CSM
















A MURIT ROCKU'!

da' n'a murit francu' madamii timniceriu!

TRAIASCA КазачокU'!

Un comentariu:

niku_elektriku spunea...

@ emigrante,

in legaturica cu boagoaica, fara a o simpatiza io prea tare, fatza de fostii (incluziv basea) si actualu', o fo' o adevarata lumina, chiar daca zici c'un pik prea maro pentru gusturile tale.

cel putzin, bine ca barim lua'n balon virtualele bucacele d'avtostrazi care mai ierea pe vremea aia'n executzie, adeca posta pe sait filmuletze cu survolu lucrarilor si lucraturilor dup'acolo.

in rest, pe tine nu te exaspera ca nu ma lasi si tu in durerea mea?

Trimiteți un comentariu