vineri, 30 august 2013

ciocan cu (și fără) seceră



"Ultima dată când am fost la un concert în aer liber se balansau deasupra capetelor, în ritmul muzicii, brichete aprinse. Acum am văzut o mare de licurici la picioarele Marelui Licurici, cu toate că Roger Waters e britanic, nu american. Mii de oameni erau ocupaţi să filmeze cu telefoanele şi aifoanele spectacolul, nu să privească, să asculte, să înţeleagă. Nu le erau de ajuns creierul şi inima ca să înregistreze The Wall, aveau nevoie, ca la nunţi botezuri, de o amintire, ceva frumos, tras pe mobil. De asta nici nu puteau să aplaude, că aveau mâinile ocupate"


lingă stolojanul care'și rostea discursu' cu "domnule maicăl", in absentza acestuia, iata'l și pă valerică zgonea, actoal șef al camerii cu totu inferioare a parlamentului, cum se înscrie in analelele oficialilor romuni care ar fi bine-meritat de la natzie un ciocan, chiar și fără seceră, in gură, ca să fie lăsat să spargă zidurile poporului alături de strinii, minca'le'ar irima ciinii, care ne tot calcă, de cele mai multe ori in străchini (bine umplute), tzarisoara.

am mai citit și prin alte partzi decit la cetepescu despre lipsa de vlagă a entuziasmului celor 'j de mii de sclavi ai sotzietătzii de consum care s'au indurat să'si rupă de la gură cele citeva bulioane de lei tramway vechi pentru a putea să'l filmeze și să'l photographieze in direct cu aifoanelele si alte scule si bascule disponibile  pe marele rebel conformist aproape septuagenar.


pai, sa nu fi aflat cetepescu ca rumunu, indiferent de calitate si cantitate, isi rezerva aplauzele pentru înmormântări (conform magistrului dan diaconescu), concertele simphonice (dac'ajunge p'acolo, mai ales prin pauzele dintre partzile unor lucrari in care in general e indicat să nu s'aplaude, conform magistrului dan grigore) și pentru pesele dă teatru (la care aplaudă in picioare pina si la cele mai mari "căderi", conform magistrului rebenciuc)?

e de mirare că, știind el toate astea, nici măcar ceașcă nu lăsa prada hazardului pornirea aplaudacă și romană a activului și inactivului de partid de la marile plenare și congrese?

nici măcar conspiratorii care l'au dat jos p'același ceașcă nu s'au lăsat la voia întâmplării, asigurindu'se că babetele comuniste cu coc si batic participante la ultimu' meeting din 21.12.89 au să fie sufitzient isterizate cu ajutoru' acelor, bricelor&caricelor înfipte în fese de către personal anume implantat in acest scop.

în conditziile ăstea, erea așa dă greu ca organizatorii, tziind cont și de bujetele respectabile ale manifestărilor de gen care au loc tot mai des la romunika, să fi angajat și niște "responsabeli de rînd" care să impulsioneze corespunzător massele largi, popolare, astfel încît acestea să'si fi manifestat în mod plenar satisfactzia, c'așa poate reușea  însuși crucisătoru' cruciș să se poatză declara reconfortat psihic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu