joi, 8 august 2013

make,
lake
&
relache
ca
la
hala
lu
matache

Băsescu cel virgin şi femela fatală

de Florin NEGRUŢIUPublicat la: 07.08.2013 14:51 Ultima actualizare: 07.08.2013 16:33
Ne-am întors pe vremea lui Nea Trăienicu. Nu m-am îndoit nicio clipă că va reveni. Speram doar ca, după umilinţa usturătoare de la referendum, când majoritatea covârşitoare a românilor l-a trimis acasă, să nu-l mai aud hăhăind. Să nu-l mai văd la târguri şi festivaluri, lingând butelcuţe şi copii de ţâţă, să nu-l mai aud dând indicaţii preţioase pe şantierele jerpelite ale ţării. O vreme a stat pitit în Palat, convins că românul are ţinere scurtă de minte. Apoi a început să iasă: mai întâi cu oameni mai puţini, apoi cu oameni din ce în ce mai mulţi, lărgind puţin câte puţin cercul, până a ajuns, pe nesimţite, din nou în mijlocul „românlor”. Azi s-a întors şi la ultimul său obicei care rămăsese neactivat: inspectatul şantierelor. Profitând că premierul e la plajă, Traian Băsescu a revenit la hainele de premier, pe care, pe vremea Guvernului Boc, le îmbrăca cel puţin o dată pe săptămână. A inspectat o autostradă lipsă, Arad-Nădlac, a constatat că asta „este emblema neputinţei şi a proastei guvernări” şi a dat-o pe hăhăit. Cât tupeu! Cum să vii după nouă ani în care ai fost preşedinte-premier şi după două mandate de ministru al Transporturilor să constaţi acum verginal, ca un hipster picat din cer, că e trist ce se întâmplă cu autostrăzile?! Ce exemplu de potenţă în infrastructură şi de bună guvernare a dat Traian Băsescu în anii în care jobul lui a fost chiar acesta, să facă drumuri?! Ştiţi câte ore s-au făcut vinerea trecută de la Bucureşti la Braşov? Cinci!
Ne-am întors pe vremea lui Trăienicu şi a sinistrei sale amante. De ani de zile, presa sugerează că Elena Udrea este amanta lui Băsescu. Zilele astea, mai mult decât oricând, abundă la TV sau pe reţelele sociale apropourile, glumiţele, insinuările cu tentă sexuală despre acest subiect. Este sublimarea ideii de sexgate românesc - o pastă de bârfă, ţopism şi imagini estivale cu buci. Nici nu contează dacă povestea e reală sau nu: după ani în care presa a glosat pe această temă, Băsescu este, în imaginarul colectiv,  un satir capabil de orgii nesfârşite cu „blonda de la Cotroceni”. Speram ca după terminarea guvernării PDL, această femelă fatală a politicii româneşti să-şi ia o binemeritată vacanţă. Să nu mai apară la TV decât la Capatos. M-am înşelat. Madama ştie că una dintre sensibilităţile presei este foamea de buci. La fel ca maestrul său Traian Băsescu, ştie la perfecţie cum să apară ca să facă „ştiri”. De o săptămână, se comentează bustul gol al domnului Băsescu, slipul doamnei Udrea şi se fac anchete televizate despre mâna acesteia „pe catarg”. Slinoasă treabă: să faci tu, presă serioasă, opoziţie la bucile doamnei Udrea mi se pare o prostie. Atâta aşteaptă şi Elena Udrea, care ne-a arătat în repetate rânduri că e capabilă de orice pentru a rămâne în mijlocul atenţiei: să pună gogoşari, să dea cu mopul, să croşeteze sau, iată, să dea fese la paparaţe. Şi pentru că orice publicitate e bună atâta timp eşti pe buzele tuturor, doamna Udrea înţeleg că se gândeşte să candideze la Preşedinţie: Votaţi fesa ca să vă pice fisa!
  Este vară şi ţara e guvernată la mişto. Toată lumea e în opoziţie sau la mare. Ne-am întors în timp. Cuplul Băsescu-Udrea profită de impotenţa, amatorismul şi infantilismul Guvernului Ponta, ca să ne facă în continuare ştirile.
Florin Negruţiu este redactor-şef al ziarului Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu