marți, 3 decembrie 2013

frumoasă tzară,
păcat că'i gubernată!
cît va mai avea romunia atîta noroc
încit să n'aive nevoe de oameni politici adevaratzi?

de ce mi erea frica acum citeva zile, n'am scapat, adica, d-l al nostru prezidente s'a gindit el ce s'a gindit si s'a decis sa nu'l lase nici pe d'l actoal al nostru p.m. iresponsabil vesel ponta sa greseasca atit cit l'ar fi dus pe el capu', ci, la fel ca in cazu' celorlaltzi doi prim ministri, tariceanu si boc (mru nu se pune, desi ar trebui sa se puna si el, ca debarcarea lui s'a produs inclusiv cu largul concurs al d-lui prezidente, duduka stie de ce), d'l al nostru prezidente a dorit sa'si lase amprenta personala si inimitabila de greseli ale lui si ale gresitzilor si gresitelor lui, cita frunza si earba, si s'o faca si mai lata, daca nu chiar groasa, nu la curu lui care'i ocupat cu altzi castravetzi, de la altzi gradinari, ci la curu' nost'u, ca natz, fi'ne'ar, cir-natzu', toba si caltabosu' sa ne fie!

oricit s'ar supara putzini am fost, multzi am rămașii basiști de ultima hora, cuprinsi de'o subita, stupefianta si obositoare mindrie aproape mistica de'a fi basist, precum, par examplu, dan andoronic ori silviu sergiu de la evezeaoa tabloid-imposibila, al'data mari taricenisti, d'l al nostru prezidente isi urmareste tacticos enteresu care'i poarta fesu, si asta nu de cind cu lansarea afirmatziei c'are sa se retraga din politica, la fel precum ilici kaghebici, doar cu picerele 'nainte, bagindu'si unu' dintre ele in declaratzia anterioara cum c'are sa se 'mbarce in f'unu din vapoasele amiral de pe herăstrău, sau de cind s'a hotarit s'ajunga primu' agricultor al tzearii, vinzind'ne aceiasi castravetzi muratzi ca ș'atunci cind cu alte achizitzii problematice ale famegliei 'mnealui sau ale camarilei 'mnealui.

grija si grijania 'mnealui parinteasca nu se abate doar asupra, cu asupra de masura, fiicelor 'mnealui, carora vrea sa le asigure un viitor imbelsugat, cu toate riscurile, inclusiv riscuri de securitate mai mult sau mai putzin natzionala sau personala, ci si asupra avtomobilistilor de toate sexele, pe care vrea sa'i scuteasca de la cheltueala pe care le'o bagase pe nas-gitzi-si-urechi iresponsabelu' p.m. vesel, ca sa uite de alte cheltueli la care nu s'a gasit nime, cu putere de decizie, sa se opue, cum au fost cele cind cu taerea salarelor bujetare si cu marirea teveaului, ca s'aiva duduca bani in pusculitza ei de la ministeru' la fel de bine dezvoltat regional ca al actoalului puscariabil si prezidentziabil dragnea, cu care d-l prezidente erea destul de pretin, nu cu foarte multa vreme in urma, dar pe care acuma vrea sa'l deposedeze prin alunecare de fondurile de pusculitza - puschea pe limba! - electorala.

aproape ca nu mai conteaza ca eba prezidentului are deja asigurat un al doilea mandat de evrodeputat, pe baza de umflat muschiu la moldova noastra de dincolo de prurit si alte mincarimi anexe, nu ca data trecuta cind, ca sa si'o aleaga, a trebuit sa se certe cu madam alina mungiu pippidi si sa le pue la cheltuieli de la bujet pe d'alde duduca si d'alde ritzi-pitzi-lasa'ne, plus alte organe discrete, fapt pentru care unii - din pacate, nu si altzii, sau, mai ales, altele - o trag si'n zioa d'azi.

si parca vaz ca, in lasitatea lor endemic de bolnavicioasa, bevebeii fesenisti si renegatzi ai pedelelii, au sa se batza, cu ghiarele si cu dintzii, cu pemepistii si fedistii ca s'o pue p'eba pe primu' loc la evroparlamentare, inaintea monichii, care, parca vaz, nu mai are chiar atit d'asigurat un loc eligibil, spre bucuria lu' bliiiiin axinte, redevenit, dup'o perioada scurta de timp, axintoiu.

Ultimele stiri | Editie online
02.12.2013

CE regretă declaraţia lui Băsescu despre unirea cu Republica Moldova-diplomat UE, citat de Euractiv

de D.G. 
174 vizualizari | Nu exista comentarii

Comisia Europeană (CE) a deplâns declaraţiile preşedintelui român Traian Băsescu, vineri, la Vilnius, cu privire la unirea României cu Republica Moldova, a declarat un diplomat UE, informeaza Mediafax.
Potrivit site-ului Euractiv.com, între timp, Comisia pare să fi transmis mesajul că declaraţiile cu privire la "România mare" ale preşedintelui român erau ultimul lucru de care era nevoie pentru avansarea iniţiativei Parteneriatului Estic, deja afectată de modificarea poziţiei Ucrainei în cursul summitului de la Vilnius.


eba si ioana taichii fi'nd asigurate, nu doar prin intermediu' vazutelor si nevazutelor de pin' acu', pentru multe generatzii d'acuma 'ncolo, nu trebuiau lasatzi lulii da suflet nici copiii de suflet, dar cam pampalai, de la pemepe, si nici inclusiv joiana mioritzica a duduchii, care'i cind in car, cind in carutza, cind nu'i dusa dupa dutza, asa ca dupa el potopu' s'a declansat, ca la comanda, dind cu femeiu' de totate gardurile, oferindu'i un grozav prilej d'excusse pentru neroziile si hotziile, foste si viitoare, d'lui al nostru p.m. actoal, ponta, ca intre doi coabitaci si sapa care se respecta, dupa cum remarca si crucisatoru:
daca le mai da dumniezo mintea de pe urma useleilor, aripa antenista, sa'l mai suspendeze inc'odata, revitzlizarea cadavrului politic basescian o sa fie ca si 'nfaptuita, c'o sa'i dee din nou prileju' sa colinde, pe banii babachii, tzara in lung si'n lat, cu cei 7 (sapte) evrocentzi in gura.


si populu, bun si iertator, o sa'i sara, iara, cu stampila sau cu abstinentza, 'ntr'ajutor, nepasindu'i ca dom' base'i rezerva sa traeasca, iara, vremuri mai mult decit interesante, in acceptziunea chinezeasca, sa nu se plictiseasca.

ps:

iote'l si pe sorin ionitza, ultimu' mohican care mai e lasat sa fluere, din doi in doi-trei, in biserica adoratorilor de basescu, contra peshin, de la evezeaoa:

Dincoace de Nistru, profitând de perioada de mari reduceri de preţ, Băsescu a lansat cu un teatralism demn de regretatul Steve Jobs proiectul România 3.0, după succesul fenomenal al primelor două versiuni. Marea noutate a aplicaţiei constă în posibilitatea de a downloada, într-un viitor neprecizat, dar gratuit, Republica Moldova. In fine, cum chiar cetăţenii moldoveni românofoni au fost permanent în majoritate contra ideii unioniste – de celelalte etnii nu mai vorbim – acest upgrade pare mai curând o preluare ostilă, pe tipic estic: de ce nu ne iubiţi? De mâine aţi face bine să începeţi să ne iubiţi.

Cu asemenea proiect aruncat pe masă din senin, pe o temă delicată, mă tem că nu facem decât să speriem partenerii occidentali pe care ne bazăm, şi să oferim muniţie propagandistică ne-partenerilor orientali. Şi oricum tămbălăul a picat prost, suprapus peste ziua naţională a României, la care au predominat ca de obicei zăngănitul de armament – mă rog, atâta cât e – şi bombasticismul siropos al televiziunilor, decise să ne facă mândri că suntem români, dar obţinând ca de fiecare dată efectul contrar.

S-a văzut in nou diferenţa între ţările normale, calme, în care sărbătoarea naţională e una a poporului şi familiilor, şi cele etatist-paranoice, în care e una a instituţiilor de stat şi a armatei. Ca şi francezii, al căror imn varsă în continuare, de două secole, sânge de neamţ peste sfânta brazdă galică, noi ne tot îndemnăm autist batalioanele să treacă Carpaţii, prin ambuteiajele de pe DN1 şi DN7 (că patriotismul de tribună n-a ajutat să apară şi vreo autostradă) fără alt scop decât să sporască aglomeraţia în trafic, deoarece tot batalioane româneşti sunt şi dincolo. Mi-e teamă că vine acuş prima zăpadă şi n-o să poată trece pe la Predeal de atâţia schiori, nu vreun batalion, dar nici marmita de pluton cu ciorba caldă.

7 comentarii:

Anonim spunea...

@niku_electriku
Dar Barroso n-a zis nimic? Merge pe burta? Poate zice dna Reding.

Anonim spunea...

am uitat sa semnez - io, certocratul

niku_elektriku spunea...

dom' tudorane,

va alintatzi, nu sintetzi domnia voastra mai certocrat decit emigrantu, care, dupa cit bine se vede, se cearta singur, in oglinda, singura mare cucerire revolutzionara si inalienabila care mi'a mai ramas, dupa experiantza basismului meu originar si original, sta'mi'ar in git.

referintza domniei dumneavoastra la madam barosu si la mista redin io nu o eau in sens depreciativ, pentru ca distinsii respectivi vor fi primii care se vor bucura, indiferent daca vor mai fi pe fonctzii sau nu, de victoria justitziei independente a doamnei monika, atunci cind domnul presedinte basescu va fi condamnat la ani grei de temnitza pentru neplata amenzii pe care politzia rutiniera i'a acordat'o atunci cind l'a surprins pe d'l prezidente arucind chistoace pe fereastra daciei logan, imprejurare aproape necunoscuta de catre publicul mesticator pentru ca atit presa voiculesciana cit si cea udrista s'a temut ca ar fi pusi in situatzia sa creeze o imagine neconforma adevarului pe plan esstern, in care, tocmai in tzara cimpiilor asphaltate si betonate cu noroi vopsit in verde praz, s'ar promova atitudini neecologice de la cel mai inalt nivel, cel al genunchiului broastei.

Anonim spunea...

@ niku_elektriku

in general, eu, unul, prefer consoanele duble. deci merg pe mana lui Otis Redding si zic pas la Viviane Reding.

in colonel, insa, desi are consoana dubla, Barroso, eu merg pe mana barosului, pen'ca mai aproape mi-e unealta romaneasca decat scula portugheza.

doamna monika nu va lasa mostenirea le care speram eu si matale, ci mostenirea militantismului in combinatie cu alde TRU & Blaga.

nicio grija, dl Voiculescu ii va pune pe tarcovnicul Gadea, mezzo-soprana Badea si soprana de coloratura Grecu pe urma chistoacelor. drept pen'care, ori va sta singur in celula (pen'ca dl Nastase n-are chef sa-l astepte mai mult de 4 luni, cat i-ar putea reveni din posibil-viitoarea condamnarea de 3 ani), ori va juca table cu dl Basescu. da, zau, desi a avut noroc,,, cu caru' pana acu', nu cred ca domn' Voiculescu are vreo sansa la remiza asta. la table nu e ca la sah - nu exista pat. eu asta am inteles din romanul foileton "iarna nu-i ca vara".

matale, domn' mardale, domn'barbu (si aranjez eu si cu H. Tavitian) si "mua" punem mana pe guvernare si acolo o tinem. ca-i va placea ori nu dudukai...

salutari

niku_elektriku spunea...

dom' tudorane,

daca'i vorba de o lovitura de stat degeaba, ma bag.

daca nu, nu.

datzi'o anonima, ca eu cu alogeni de sectoru meu de foarte foae verde, ca mardale, barbu, tavitian si, mai ales, cu un dujman al poporului vegetal, cum sintetzi dumneavoastra, nu achiesez lovituri pe supt burta statului de dreptzi credinciosi.cu tichi-taka de margaritar.

mai bine aminam cit putem de tare jam session-u' cu redding, pentru care, dupa cit se pote vedea cu ochiu liber, eu ma antrenez intensiv exersind la drimba si buhai, multzumindu'ne sa'i ducem palaria si bastonu de maresal lu mista redin' cu fusta, ca, daca s'o realege, cu ajutoru aparatului putred al pedelimii si daca o sa aiva loc de aia mica ori de altzi si mai mici, ca tru - tru? - ne'o pune, muc si sfirc, pe monika procuroare evropeana, spaima nutzy si a constitutzi.

Partidul Fortza Ciuvica ! spunea...

nikulae, ghinion, elektronika matale lasa urme si, chiar daca esti deletant pasional [ushuindu-l iar cu /delete/ pe Emigrantul], ete ca ceva-ceva tot ramane in amintire, ...deh, pacat, n-am prins perdaful facut si de data asta de 'mnealui, dar l-am citit pe cel anterior, mi s-a parut chiar dur-dur [dar fooooarte just], na..., da' sireacu' se oboseste degeaba cu d'alde matale, degeaba neica, blocat pe veci in b^sis-captivus, nicio sansa de scapare, cu kilowattsii aia consumatzi putea, mai bine, sa faca o defragmentare in harddisk si iesea mai castigat.

..alfel, nikulae, te vad ca tot incerci varii figuri DeStijl, asa, in general, sau chiar mai aplicat (cu respectabilul dom'tudoran), ca tot blogg^ru de casa, exercitz d'admiratzie [/sine, se], usoare betzii de cuvinte care, nu c-ar fi inutile dar sunt ca zilele copilului cu mingea, cand nu gaseste gasca lui de miutza si o rade, saracu', trist, doar cu pase la perete.

asa ca, nikulae, daca tot vine la noapte sf^ntul matale, pune naiba m^na si te imbata ca lumea, si scapa momental de obsesiile tale zilnice cu'alde kioru', duduka-cal si altz asemeni jalnici scatii, arendasi-de- viatza-noua, frustratzi ca nu s-au nascut si ei in familiile alea, cu pedigree politic sau s^nge ceva mai albastru, care fac jocurile la v^rf in lumea asta.

Parereamea.

niku_elektriku spunea...

edwarde

just!

Trimiteți un comentariu