miercuri, 6 mai 2015

duși cu cardu' (de "sănătate și'un praz verde")

iacă c'albazapadoiu e pe cale s'aivă și el, în sfirșit, o dată'n viatză, dreptate, o dată și lată, pe bază de varză și d'informatziuni insider-odioase, din vizuina lupului de mare cu peștoaica'n ghiare (in ghiarele justitziei impertinent d'independente, pîn' s'o coace și pîn' le'o coace), tocmai cînd ultimul apărător al democratziei, el însuși marele pitic a-comic rareș bogdan întîiul, colegul de suferintzi culturnice al magistrului avicol jac cristoa, și'a luat o binemeritată vacancia prelungită, și nici patronatul cu gușe nu se simtzește mult mai bine


pentru ca ipocrizia mare cit america o frigea la lingurica pina si pe distinsa lavinia sandru, marea doamna a scenii si micului ecranului de pe centura politicii, organili si mult stimatili gubern ponta i'au dat posibilitatea, ei si invitatzilor 'mnea'ei, sa eludeze, cit se poate de natural si oportun, meandrele concretului subiectului zilii, noua martze neagra anti-anticoruptzie, oferindu'i, abundent si supranormativ, o multitudine d'alte teme, selectate si 'napoi la lume date, din inepuizabilul rezervor plin de confetii si pocnitori, special pregatite pentru astfel d'ocaziuni, ca sa nu'i streseze inutil pe telerumegatori, printre care, ocazional, dar dintr'adins, m'am numarat si eu, aseara.

ce daca citziva ministri, sau tot gubernu, au riscat sa iasa de incompetentzi spre prostutzi?

nu conteaza, jac boxeaza!

mai bine incompetentzi si prostutzi decit hotzi, nu?

isteriile cu cardu' de sanatate, cu pretzurili din hypermarket, or alea cu poterele puse pe saormari si pe pitzari, sint tocma' bune ca sa le asigure cortina baetzilor care sa lucreze in liniste, cu concursu dezinteresat al mai tutulor televiziilor infratzite, basiste si anteniste.

daca nu'l citesti pe tapalaga, daca n'o accesezi feisbucistic pe ondine si pe altzi citzva baetzi si fete, nu aveai prea multe sanse, cel putin aseara, sa afli ce ne'o coc baetzii veseli.


fostul inconștient vesel, ajuns acuma om serios
(si doar stim totzi ce fuck oamenii seriosi)
ne duce, iarasi, pe cele mai inalte culmi,
profitind de prezentza temporara a andreei pora
si a inexorinei matei, vopsite'n cap 
si cu parul facut permanent,
special pentru el, degeaba


stia lazaroa albazapadoiu ce stia cind zicea acu's citeva zile:

"Avem evident un razboi intre clasa politica si justitie. O spun fara nicio patima. Poate ca par pesimist, dar eu cred ca va castiga clasa politica."

laboratoarele reunite lucrează, din nou, cu spor, la foc continuu, in spir'tu' eticii si echitatziei socializde, ilustrind colaborarea de milenii dintre călăretzi si călăritzi, in pauzele lungi si dese dintre doua tzigari de după.


ps:

i'au deschis neste dosare lu shafu', ca gabrela vrinceanu firea pandele sa nasca usor si ca sa se umezeasca bine dana grecu, iar mutalaul mutant tace!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu