marți, 31 august 2010

informatzii esentziale despre briu' care trece riu' (rubicon ?styx ?), si mindrutza, potecutza...

in care "briu" il reprezinta guerila orbana (chiar, o mai fi existind notziunea de orban ? ludovic orban ?), iar mindrutza, nu lucian mindrutza, in cazu' de fatza, e intruchipata de lilicka, cea pe car' o descopar, pe zi ce trece, drept o veritabila hacktivista partinika, ceea ce, in sine, nici n'are de ce fi o mare vina, da' ma pune pe mine int'o mare dilema, care nici macar nu e veche, ca dateaza de citeva zile (saptamini), de cin' s'o nimerit sa ma treaca ea in blogrollu' dinsei, metoda sigura de gidilat orgolii neconsolate ale supsemnatului auctore, si, fara doar si poate, actziune ce'o fo urmata de reciprocitate din parte'mi, chestie ce mi'o atras deja o mica castana din partea aripii colorate mai  intens a propriului meu blogroll.

no problem, nu asta'i proglema, singuru' neajuns aparindu'mi abea ulterior, odata cu constatarea intristata pe car' am facut'o precum ca oamenii astia cu cit sint mai apropriatzi politic, cu atita devin mai lipsitzi de humor, practicind, uneori, un soi de cult al personalitatzii pe obiectele, mobile au imobile, partide au hoameni politici, pe car' le ( ii)  sustzin cu atit de multa ardoare.

acuma, dac' io l'am botat de doo ori pe base, lucru care vaz c'o devenit un fel de crema de-les-natzione, asta n'o'nsemnat nicidecum ca nu i'am dat pe la gura cu diverse produse derivate de futu'i sinteza, indiferent c'o fo' anterior or posterior alegerii, reshpective realegerii.

c'asa'i in tenishi, io te aleg, io te omor, ce pizda ma'sii !

n'am simtzit niciodata nevoia sa'mi fac idoli din nemuricii pe car' conjunctziile astrale i'or impinsara in situatziunea d'a fi alesi de messele largi, populare, si nici iluzii prea mari nu mi'am facut ca astia s'ar putea comporta mult peste media de onestitate a popo'ului, da' tomnai in asta crez ca sta esentza alegerii la noi, indiferent de timpuri: stam si cujetam in a aleje 'ntre cei care ne mint mai cu pohta ce'o pohtim, stiind foarte bine ca ne mint.

si ar cam trebui sa se produca o cata_clisma historika ca aia de ne'am rostoglit in spatele cite unui stirv politic sa ne parasim pozitziile pen' a trece in spatele altuia, daca nu'i vorba de traseisti cu enteresu' poarta fesu'.

culmea e cin' pretindem ca stirvu' nost e mai parfumat, formos 'mbalsamat, dat cu ruj p'obrajori, si alte alea - alea, cum vaz ca se 'ntimpla pe partea blogherista liuberala, ca p'aia "sotzial de_moc(r)a_ta" nu m'am incumetat nici macar din gresala, daca'l esscludem pe ciudatu' liuberal de stinga.

hai sa fim d'acor' cu ei ca au reusit cu ajutoru' neprecupetzit al formidabililor lor parteneri de "cauza" (si car' se afla din abundentza in lista lor preferata) sa'l transforme pe base 'ntr'o semi-leguma ce si'a ratat aproape toate tzintele.  

si ce au cistigat prin asta ? poa' sa spuie cineva cu mina pe irima ca ceea ce proclama basescu pa gura nu era ceva dezirabil chiar si pentru ei ?

sa nu se mire, odata cu esecu' basesc, c'o sa aiva parte de puliticieni car' nici macar pe gura n'o s'o mai zica, sau o s'o zica taman pe invers (gen magister frunda).

uite, acu'mi vine'n minte ultima gaselnitza cu primariile (nenumaratele primarii ale), bucurestiului. poa' sa spuie ei ca n'ar fi bine, chiar pentru ei, in perspectiva apropiata, sa existe o singura primarie ?

ca doara pedeleprele, cum le place lor sa'i alinte pe fostii parteneri politici, au toate sansele, tzinind cont si cum se'ndreapta, precum berbecii, cu capu'nsp'e zid, sa le satisfaca cea mai apriga dorintza, si sa infaptuiasca marea uniune crestin-democret-populara, impreuna cu pntzcd, in afara parlamentului.

stiu ei cit se fura la nivelu' fiecarei primarii in parte, indiferent ca'i vangheliota, negoitzista, or' chilimanista ?

ce sanse sint ca f'un pedeloi sa mai prinza prea curind o astfel de primarie reunificata ?

s'atunci, cum sa clasificam histeriile criniote, in afar' d'o constatare de bun simtz ca baiatu'i chiar histeric ?

asa ca raminem cum am stabilit: io piine cu sare nu poci pentru ca sa zic c'am sa potz consuma f'odata cu aia de'mi hurducane inutil si neuronii de mi'or mai ramasara la locu' lor.

cum n'am sa'i 'ntzeleg in ruptu' capului ce e cu ura asta ne'mpacata 'mpotriva unei culori (recte portocaliu), pe car', se presupune, c'or fi 'mbracat'o  si ei in doomiipatru, si car' le'a 'nlesnit patru ani de acces la resursele statului, pe loc, sa rasara busuioc, si crini boboc.

doar daca n'or fi avut camesi rosii pe supt pufoaicele portocalii inca de p'atunci...

12 comentarii:

Lilick spunea...

@Niku, stai linistit ca nu te obliga nimeni sa ma pui in blogroll. Daca tu l-ai votat doar de doua ori pe Basescu, asa cum zici, afla ca eu l-am votat de 4 ori, adica o data in 2000 si de trei ori in 2004, cand m-am implicat destul de mult in alegerea lui, ceea ce imi da si mai mult dreptul sa il critic.

Eu nu stiu unde locuiesti tu, dar bineinteles ca nu sunt deloc pro recentralizare. Doar ideea asta ma enerveaza. E ca si cum as accepta sa ne intoarcem la PCR. Asa ca indiferent daca PDL nu mai are sanse sa puna mana pe Bucuresti, nu pot accepta asa ceva.

niku_elektriku spunea...

lilick,
ete, na !
de un' ai scos'o ca vreau sa te scotz ?
asta nu'nseamna ca nu mi'as dori sa fii mai relativista in ce'i priveste pe liuberalii tei...

lucru ce n'o sa se'ntimple prea curind, prevad.

iar in ceea ce priveste descentralizarea, varianta rumuneasca, imi pare rau ca mi'e prea lene sa caut ca sa'tzi dau un link sp'e unu' din tipii pe car' i'am gasit in blogrollu' tau (chiar nu mai tziu minte tzine; da'i, in general, pe pozitzii opuse basescilor), si care ajungea la concluzia ca e o mare porcarie , ce'o sa ne afunde si mai tare in dezastru.

am aceeasi parere, pe car' mi'am esspus'o chiar p'aici, si, deci, sint contra basesc si io, ca doar el batea toba cu mareatza descentralizare...

Lilick spunea...

Pai fiecare are dreptul sa scrie ce vrea pe la mine prin blogroll sau oriunde. Eu iti spun acum opinia mea.

In legatura cu relatia cu liberalii mei (hihi): atata vreme cat initiativele lor sunt luate dupa dezbateri cu sustinatorii din nucleul lor dur, si nu le impun altfel, eu nu am de ce sa nu ii sustin. Ar fi culmea. Dar te asigur ca daca s-ar intampla altfel, i-as amenda imediat. Insa pana acum Crin nu a deviat nicio secunda fata de ceeea ce ii cerem sau i-am cerut noi. Daca se intampla, ca si in cazul lui Basescu, te asigur ca il trosnim de nu se vede. Deci cam asta e relatia. Cand o sa ajunga si alte partide ca la nivelul deciziilor sa tina cont de parerile pe care le impun sustinatorii lor (sub orice forma: pe bloguri, in cluburi, intalniri cu politicienii... etc) mai vorbim. Dar momentan asta nu se intampla la alte partide.

niku_elektriku spunea...

asa, deci, nu iashti d'acor' ca si tu te afli in spatele unui stirv !

io, precizez, aci' pe blog, am facut un singur cult al personalitatzii.

cel al Doamnei Monica Macovei, cea pe car' voi o 'njuratzi cu drag, iar riddick o face sectanta :-(

Lilick spunea...

Pai nu il ridic in slavi pe Crin. Imi convine pozitia lui doar atata vreme cat se face purtatorul nostru de cuvant. Ma intereseaza insa mai putin personajele cat ideile. Am scris despre asta si un articol, dar nu il gasesc acum.

Uite, iti dau un exemplu f. recent, f. concret. Majoritatea sustinatorilor liberali sustin republica parlamentara. Nu, nu e tocmai in avantajul electoral al PNL acum, dar totusi eu si altii o sustinem. Culmea, e mai mult in avantajul PSD si PDL care nu mai au locomotiva electorala la urmatoarele alegeri. PNL s-a abtinut sa deschida acest subiect pe noul program, ceea ce e un minus pt ei, din punctul meu de vedere. Totusi, au fost presiuni de jos, din partid. Ceea ce l-a facut pe Crin ieri sa declare asta: http://webtv.realitatea.net/actual/pnl-vrea-republica-parlamentara

Deci cam asa functioneaza treburile. Si, daca va fi nevoie, vor fi presiuni destule pe initierea de noi dezbateri pe aceasta tema. Deci nici gand de vreun cult al personalitatii. La PNL oricand poate sa fie un altul presedinte daca Antonescu nu se mai face purtatorul nostru de cuvant. Pe cand voi nu aveti nicio cale de comunicare nici macar cu Macovei, fii serios. Care de altfel e si foarte muta in ultima vreme, neavand sustinere nici macar in propriul partid.

niku_elektriku spunea...

fii serioasa, breee !

mai intii te'as intreba, dac' nu te'as vedea asa 'nfocata, care partid ?

ca nu crez sa ezziste freunu' acu...

n'o sa'tzi cer o lista cu hoamenii in car' ai putea avea incredere in partidu' vostru, pe baza de argumente !

s'apoi, tu nu vezi ce transfiguratzi devin totzi, inclusiv, sau mai ales, crinu'(in ultima vreme), de importantza historika a sansei ce li se mijeste'n cale ?

ce, tu crezi ca altu' o fo' motivu' lacramilor basesciene, inclusiv alea cu stolojan ?

sint in stare, inclusiv "idolu" vost, s'o f... si pa ma'sa ca se sa vaza alesi !

asa ca s'o creaza mutu' p'aia cu respublika parlamentara, car', data fiind calitatea humana prezenta, e mult mai probabil sa fie o catastrofa, ca suma a nulitatzilor, decit sansa sa se nimereasca f'un "diktator luminat", ceea ce nu'i cazu' cu basea, car' nu'i nici diktator nici luminat...

pe mine ma'nspaiminta licaririle din "frumosii" ochisori crinolinici, mai mult decit sticlirea shuie (nu fac nici un apropo !) ce strabate, din ce in ce mai palid, de altfel, dinsp'e ochiu' basesc

Lilick spunea...

@Niku, sincer, eu nu ma uit la ochii lui Crin. Ca daca in 2004 ma uitam la ochii lui Basescu nu il votam niciodata. Nici la vorbele lui nu ma uit la modul mot-a-mot. Ci ma uit la mesaj. Daca e cel pe care eu il sustin, daca se potriveste cu ideile mele, e ok. Facusem acum cateva saptamani un grup pe facebook care se intitula: Bucurestiul NU e al tau. (Adica al Nuticii). Si avea acolo stema Bucurestiul pe care pusesem o cizma cu toc, portocalie, pe care scria PDL. Mai exista de fapt acest grup. Atata timp cat, dupa asta, PNL vine cu acelasi mesaj, "Jos mainile de pe Bucuresti", asta imi foloseste. Inseamna ca ma reprezinta.

Pai in PNL eu vorbesc cu o groaza de oameni. In toti cei cu care vorbesc am incredere, pt ca pe mine personal nu m-au dezamagit inca. Daca se va intampla, pot foarte bine sa spun, n-as tine ascuns. Dar inca nu s-a intamplat. Asta nu inseamna ca nu sunt si o multime de loaze, dar nu vorbesc eu personal cu ei.

Nu, nu e asa cu Crin. Culmea e ca din partid el e cel care vrea poate cel mai putin sa candideze. De multe ori, in discutiile noastre, din cauza asta, i-am si criticat pe unii care se folosesc de el, de imaginea lui, care trag de el prea mult... In fine, n-o sa-ti zic acum chiar toate secretele (de "stat". hihi). Dar sa stii ca daca partidul nu il vrea, nu are nicio jena sa demisioneze.

Lilick spunea...

Pe mine sa stii ca nu ma deranjeaza deloc daca tie nu iti plac ochii lui Crin. Daca asta tine de gustul tau e ok si nu e important. Important e ca esti un om cu care pot dialoga rational si nu pe baza de lozinci.

Uite, ai vazut ca PNL a lansat "Programul pentru o noua economie". Din punctul meu de vedere are si plusuri si minusuri, pe care le pot discuta oricand cu oricine, indiferent de culoare politica. Si le-am si discutat, si o voi mai face. E in dezbatere publica, deci se accepta sugestii, opinii, reclamatii.. etc. Exista si liberali care au nemultumiri, normal. Vosganian sau Mihai Voicu au cerut la ei pe bloguri sa se exprime toata lumea, iar Mircea Diaconu a spus la tv ca asta poate sa fie chiar o baza de dialog cu unii pedelisti. Eu am cerut si o adresa de e-mail de la partid, ca lumea sa trimita direct ce are de spus si pe calea mail-urilor, daca vrea. La liberali a fost mereu relatia asta cu sustinatorii, pe cand la PDL doar acum, ca sunt la anaghie, incepe (vezi dialogul Nuticii cu bloggerii). Pe mine ma intereseaza un partid cu care sa pot relationa astfel... ca incepusem de la relatia cu un partid discutia.

niku_elektriku spunea...

lilick,
ce mult ai scriiis !

io itzi merci ca'mi acorzi o asa de disproportzionata atentzie, da' sa stii ca ma'nduiosaza faptu' ca tu mai ai incredere in vorbele puse p'o hirtie, numite, pompos, "program politic", cin', de fapt, si sa vree, oricine vine la putere acu', si'n viitoru' previzibil al existentzii noast'e, n'o sa poatza face mai ni'ca, uitidu'te la trenduri demografice, decit sa'si traga cit pot de mult pentru ei si'ai lor.

shinele or fo puse in ultimii doo'j de ani, cel putzin.

varujan imi placea pe vremea cin' era doar scriitor...

in rest...

diaconu ?

s'a transformat mult !

Riddick spunea...

Liberalism is a mental disorder.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/75/Liberalismisamentaldisease.jpg

niku_elektriku spunea...

riddick

ce seamana asta cu sechelariu, leit !

parol !

Riddick spunea...

Good point ! :)))

Trimiteți un comentariu