vineri, 19 noiembrie 2010

mamelor din lumea 'ntreaga: nu, mai bine, lasatzi copii pa strada?

o imagine surprinsa in metro saptamina asta ma obsedeaza ceva mai mult decit dilemele existentziale ale lu' plesu sau basescu.
era o zi ca oricare alta in care ma prelinsesem agale spre nicaieri la bordu' unui bombardier cu nume de capitala evropeana, prinzind chiar un locshor pe una din banchetele aprig disputate intre obositzii ce compun publicu' platitor.
cum n'aveam nimic de citit la mine, si nici gazetele gratuite difuzate p'acolo nu le ating, din principiu, ma multzumeam sa studiez fiziognomiile ce'mi treceau p'in fatza, ascultindu'mi distrat ratzia de "manele de pus pe celulare" de saptamina asta.
la una dintre statzii urca o "fa" doamna "bine" 'nsotzita d'o prescolara cu'n minighiozdanel in spinare, la care "bine" 'nseamna ca era chiar "bine", adeca reconforta privirea p'in de toate pentru totzi, de la phizic pin' la modu' cum era 'ntzolita, cu mult gust, imi parea mie.
la fel si copila, o dulceatza blonda cu par cirliontzat.
ce mai, neste demne reprezentante ale clasei de mijloc, prezente si viitoare, pe care numa' faptu' ca jeepu' personal era indisponibil momentan, din motive absconse, le facea sa'mparta prozaicu' mijloc de transport cu populimea mafomista ce pleaca d'acasa pen' ca n'are altceva mai bun de facut.
 simpatica particula de "celula de baza a societatzii" lua loc in imediata'mi proximitate, si, dupa ce fetitza se facu comoda, ajutata de mamica, incepu sa dezbata intens probleme de larg interes, in timp ce frunzareau, la patru miini, o foitza din alea colorate al caror nume nu'mi inspira alceva decit niste sentimente ce prefer sa nu le dezvolt aici.
privirea'mi incetzosata fu repede atrasa, dupa binecunoscutul obicei de metrou al cititului peste umarul partenerilor de calatorie, spre pagina pe care se fixasera, si dupa care dulceatza aia mica silabisea in soapta, aprobata admirativ de doamna.
cum imi era peste puteri sa disting contzinutu' acelor pagini, fara ajutoru' ochelarilor, pe care imi propusesem sa nu'i folosesc in dimineatza aia, n'am vazut altceva decit niste mameloane proeminente abea lasate sa se manifeste de catre ce mi'a parut mie atunci c'ar fi neste hamuri, si un titlu, ceva cu "si'o trage in funduletz".
cum sosise momentu' sa cobor, cu regret, n'am aprofundat subiectu'.
nu retzinusem nimic altceva, asa ca mi'am dat repede sama ce 'nseamna progresu' la casa omului, si'o conexiune la internet, atunci cin' am dat, infrigurat, o cautare pa goagal.
sfirsit?
DA!!!

2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha! Ai un stil... Ma intreb cum ai comenta o catastrofa. :))

niku_elektriku spunea...

mdea, bre lilick, io si gigi marga :((

Trimiteți un comentariu