joi, 11 noiembrie 2010

tulburator: pythia ma cheama, da' io nu ma duc...

preumblindu'ma io azz sara pint'e cautarile efectuate de altzi "clentzi" pa blogu' lu' mandea, fara un scop anume, dadui peste o revelatzie tulburatoare asupra prop'iei mele persoane, careia'i descoprii valentze pythiaice nebanuite.

despre ce'i vorba in propozitziune ?

DECi, pa data de 22.09.2010 traian badica basescu avu o prezentza televizuala, unde altundeva decit la nasu !
dupa care luai si io o hatidudine pa blog, unde, in final, avui urmatoarea essprimare:
la un moment dat a devenit esopic, la 'ntrebarea cine'i sint urmasii, dind neste exemple de te doare capu' !
citziva primari, nenominalizatzi (culmea !), de la pedele si pesede, precum si falanga "sectantzilor", vorba lu' riddick !
monica macovei si falca !
cristian preda si solomon !
sever voinescu (ei da !) si gutau...

 urmarea se cunoaste...

 pe data de  04.11.2010:

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat astăzi la emisiunea "2+1", că nu susţine candidatura lui Gheorghe Falcă la preşedinţia PDL întrucât acesta este trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) iar dosarul său se află pe lista dosarelor a căror rezolvare se tărăgănează în instanţele de judecată. "Eu una nu susţin o astfel de candidatură şi pe a nimănui trimis în judecată. Să se judece. Bănuiesc că o să ne spună public că e nevinovat", a precizat Monica Macovei. 
iar pe data de 07.11.2010:
Invitat la "Catedra de Politica", la Europa FM, europarlamentarul PD-L Cristian Preda s-a declarat consternat de alegerea lui Antonie Solomon, proaspat eliberat din puscarie, in fruntea filialei acestui partid din Craiova. 

lipseste sever voinescu, cu al sau gutau, ca'ntodeauna, ceva mai acomodant !

si, nu ca sa ma confirme pe mine, ii dau cuvintu' tovarasului marian de la "oficios"

EDITORIALUL EVZ: Intelectualii lui Băsescu s-au rupt de "masa" PDL

Autor: Mircea Marian

Poporul pedelist s-a săturat de intelectualii şovăielnici şi cârcotaşi pe care Băsescu i-a băgat în acest partid.



"S-a dovedit că există mentalităţi diferite în cercurile intelectuale de la Bucureşti faţă de baza partidului care este mult mai apropiată de oameni", a declarat vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, vorbind în numele Biroului Permanent Naţional al PDL. Un discurs în perfectă armonie cu cel ţinut de Nicolae Ceauşescu în iulie 1971, după întoarcerea din RP Chineză. În acel regim, intelectualii Baconschi, Voinescu şi Cristian Preda ar fi avut două variante: să se alinieze "bazei partidului", reprezentată în PDL de personaje precum Solomon, Costel Iancu, Gutău, Manţog, Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat, sau să fie marginalizaţi. În partidul din care fac parte acum, nu mai au nicio opţiune. Vor fi debarcaţi până la alegeri, iar la proximul congres al PDL, cei care vor îndrăzni să candideze vor primi o lecţie aspră.


Degeaba încearcă Baconschi să impresioneze cu a sa platformă creştin-democrată. Chiar crede el că Boureanu, Flutur sau Blaga dau doi bani pe fandacsii intelectuale precum "liberalism", "conservatorism", "creştin-democraţie"? Oamenii aceştia ştiu că voturile se câştigă cu bani, cu găini congelate, cu "muncă în organizaţia de bază", nu cu articole în revista "22". Degeaba încearcă Sever Voinescu să convingă partidul că el s-a adaptat şi respectă regulile. Soarta sa va fi cea a lui Zinoviev şi Kamenev: nu va scăpa de al doilea val de epurări. Cât despre Cristian Preda, de multă vreme izolat chiar de către prietenii săi din PDL, va fi uitat în dulcele exil de la Bruxelles şi nimeni nu-i va mai pomeni numele atunci când se vor face listele pentru alegerile din 2014. Va supravieţui însă Traian Ungureanu, care s-a transformat într-un Dan Deşliu al cuplului Boc-Blaga. "Supravieţuirea remarcabilă a guvernului Boc nu e un episod autosuficient, ci o etapă într-un parcurs istoric. PDL a devenit (...) partidul care ţine echilibrul şi deţine răspunderea istorică pentru recuperarea României.", scrie Ungureanu pe blogul său, în săptămânala sa adulaţie către cei care l-au făcut europarlamentar. Aşa se manifestă, tovarăşi, un intelectual care nu s-a rupt de ceea ce strălucitul teoretician Boureanu denumea "baza partidului"!

Era o vreme când credeam că oameni precum Monica Macovei, Cristian Preda sau Sever Voinescu vor putea schimba ceva în PDL. Pe măsură ce se apropie congresul partidului, îmi dau seama cât de bleg am fost. Tânăra generaţie, în frunte cu Roberta Anastase, n-a dovedit nimic altceva decât că încearcă, dar nici măcar nu reuşeşte, să copieze stilul cu care Hrebenciuc sau Bogdan Olteanu au condus Camera Deputaţilor. Nu văd nicio diferenţă între modul în care PSD şi-a protejat liderii cercetaţi penal şi faptul că, din februarie 2010, cererea de percheziţie formulată în dosarul "Iacob- Ridzi" este blocată în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, condusă de deputatul PDL Buda. Trec în fiecare zi pe lângă zidul decrepit al Palatului Poporului şi îmi aduc aminte de câte ori a promis Anastase (la fel ca şi Bogdan Olteanu!) că îl va dărâma. Un gest simbolic, dar care ar fi arătat că în parlament au ajuns nişte oameni care înţeleg că trebuie să facă ceva spectaculos pentru a diminua falia dintre această instituţie, fundamentală într-o democraţie, şi electorat. Cu puţine excepţii - Raluca Turcan, care s-a bătut pentru depolitizarea televiziunii, sau Monica Macovei, care se luptă pentru un mecanism european anticorupţie - noul val de parlamentari PDL nu a avut niciun proiect remarcabil.

Ştiu care va fi principala obiecţie la micile mele dezamăgiri: uită-te ce se întâmplă în celelalte partide! Dar care este argumentul cu care vrea PDL să convingă la alegerile din 2012: Boureanu este mai rafinat decât Vanghelie?

6 comentarii:

Riddick spunea...

Secta vrea un fel de bibelou care să stea frumos pe bufetul de nuc, şters de praf o dată pe zi şi lăudat la musafiri. Nu un dispozitiv funcţional.

Lilick Auftakt spunea...

Hai sa iti dau o poza, facuta azi, de pe wall-ul lui Falca de pe facebook:

http://img440.imageshack.us/i/falca.jpg/

:D

niku_elektriku spunea...

riddick, puiule, pin' nu de mult "amenintzai" cu anticipatele, pe care vaz ca le'ai abandonat, si io nu te'ntzelegeam !

acuma vaz ca'tzi pui toate oole in coshu' activului de baza, cel cu galetusha si puiu' la punga, si iar nu te'ntzeleg...

niku_elektriku spunea...

@ lilicko,

din partea mea poa' sa'l puie si pe solomon pm, in locu' lu' boc !

da' ce'i aia facebook, si ce catzi tu acolo ?

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, pai e toata lumea acolo. Tu de ce nu esti? :)

niku_elektriku spunea...

@lilick

pot pentru ca sa'tzi spui pe parola mea d'onoare ca'mi pare foarte rau, da' stii? rau de tot, ca nu mai am cosuri pe fatza, si nici in alta parte...

Trimiteți un comentariu