miercuri, 21 septembrie 2011

misiune imposibila
sau
cum sa'l trecem strada
pe d'l albazapadoiu
 daca el nu vrea? 

in vreme ce dom' albazapadoiu sta ascuns, din motive necunoscute noo, iar bliiin asteapta sa'si ee lichidarea din minister pentru a avea o reactziune mai articulata, altzii si altzii il imping de la spate sa'si asume o catindatura la primaria felcerului, care tocmai apuca sa se tzuce, ca'n philsophia ciuce, pe freza cu cuplu' anton si romica al useleului, care'si toarna, astfel, inca din primu' tur, beton in cofragu' sufragiului universale bucurestean din doomii doi'spe.



reactzia intirziata a albazapadoiului te pune pe ginduri, pentru ca, dac'ar fi fo'o miscare gindita dinainte, cum lasa sa se 'ntzeleaga plecarea ideologului neamtzu de la conducerea iiccmer, care o fo' o putzintica anterioara demiterii lu' lazaroiu de catre boccassa, era d'asteptat sa fie pregatitzi in d'amanunt cu pasii urmatori, pentru ca - nu'i asa? - timpu' nu mai are rabdare!

smetia trasa'n treacat de catre diktatotor la  ceremonia depunerii giuramintului de  catre madam sulfina ar vrea sa ne arate o distantzare de fostu' consiglier, o confirmare a 'ndependentzii madam blogariste, car' vasilica, idee ce pe mine unu' nu ma convinge, inca, daca stau sa giudec atitudinile cel putzin "vatuite" ale blogeristilor de platforma, in legatura cu temele majore  care'i au in vizor pe portocualii, ei limitindu'se sa fie falanga dura "de ultra-dreapta" in lupta cu statu' asistentzial, reprezentat de mocofanii care'si mai sug subzistentza de la bujet, nu cu marii devoratori ai aceluiasi bujet. atitudine identica cu cea a lu' base, care si el (pentru ca m'am uitat, in cele din urma, la interviu' din adevaru'!) relativizeaza cumplit faptu' ca, dupa toate sacrificiile foarte reale pe care le'a facut pulimea, rezultatele  nu prea se vad in cifre.

pai asa, merci, nu prea vaz cum ar putea ei sa se diferentzieze de burtaverzimea ioanolteneasca, ca smetii au mai incasat si d'alde cristian preda si sever voinescu, care s'au si cumintzit "pe linie" intre timp, avind si avantaju' ca sint "inauntru", inca!

si cum sa nu fiu circumspect dupa o oda inchinata de acelasi incorigibil bliiin "activistului/ei" pedele, in contrapondere cu shovaielnicii preda&macovei?

Aseară eram în trenul de Predeal-Bucureşti. În compartimentul de alături era un cuplu la 50 de ani, cu o doamnă foarte guralivă, care stătea mai mult pe holul vagonului şi tot vorbea la telefon. Era o pedelistă băsesciană surescitată de ultimele rezultate electorale, genul jovial, vorbăreţ, voluntar, femeie de gaşcă, din popor, clasa de mijloc (profesoară, contabilă sau ceva de genul). Era imaginea militantului PDL, ăla pe care-l tratează cu curu’ Macovei sau Preda. Făcea gesturi largi şi vorbea tare la telefon despre “noi” şi “ei”, despre cum “le-am tras-o”, cum sondajele lor sînt mincinoase. Părea că tocmai a primit o doză de steroizi, euforizante şi adrenalină. Sînt convins că aceeaşi doză au primit-o şi celelalte cîteva zeci de mii de militanţi pedelişti. Păcat că PDL e condus de nişte castraţi, incapabili să simtă oportunitatea şi să profite de ea. De doi ani militanţii PDL şi-o iau în bot, de la bugetari şi pensionari nemulţumiţi, de la adversarii politici, de la televiziuni, de la intelectualii PDL. E prima gură de oxigen pe care o primesc în toată perioada asta. Poate că ar fi bine ca şi liderii partidului să se treazeacă. Dă-o dracului de treabă, e chiar aşa de greu să-ţi dai seama că ăsta e un moment în care se poate rupe ritmul politic şi PDL-ul poate trece în ofensivă şi poate intra electoral pe un curs ascendent? 
impresii din trenu' care'l aducea, probabil, de la predeal, acolo unde'i trasese un shut virtual in gura sinucigasului generic romun.

in conditziile astea, de ce nu s'or fi  'nscris direct in partid?
ar fi avut prileju' sa contribue, alaturi de doamna din relatare, la intarirea laturii combative a activului de baza.

sa fie clar, nu'mi sint definitiv antipatici madam blogarystii, ba chiar dimpotriva - majoritatea! - numa ca "nu rezonez" la toate ideile lor!

nu stiu daca'si dau sama ca trebe, ca sa  se dee fete mari, sa fie mai feroci cu pedeleaua decit ei inshishi uslashii, cel putzin pe teme de integritate la care nu prea "marshaza", inca, daca ma uit la atitudinea pe car' o au fatza de macovei.

la fel, sint foarte curios ce atitudine vor avea fatza de ideea comasarii alegerilor, care, in eventualitatea punerii'n practica, ii dezavantajeaza evident si definitiv.

ramine sa vedem daca madama are sa devie doamna de fer forjat a politicii romunesti.






2 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Din cate am auzit eu recent, chiar de la persoane din PDL cu care am vorbit, Alba ca Zapada e o gogoasa. Ar fi trebuit sa fie ceva, dar se pare ca Lazaroiu mai mult a vorbit decat a facut, si ca nu e in stare de nimic. Dar... e liber sa faca, sa demonstreze.

niku_elektriku spunea...

@lilick

pacat de neamtzu, c'a fost fraer si si'a dat demisia de la iiccmer!

ca sa ce?

sa'i care geanta lu' lazaroiu, ori vicerecea?

Trimiteți un comentariu