marți, 18 octombrie 2011

   iar cu neamtzu? (:))  


   ce cata neamtzu' in bulgaria   

    si delaepicentru in niponia?    


pentru ca "n'am gasit alta rima"
zic ca n'am facut nici o crima
apelind la un titlu pe care,
mai mult ca sigur,
l'o mai fi folosit ş'al'cineva,
'naintea mea,
dovada vie fi'n' ca - iata! - "i'am facut saftea"
altui "niponez" sadea, cu, sau fara, lulea...
(hai ca m'opresc acilisha
ca risk s'ajung,
mai abitir,
epigon d'un grande poesel de padina,
pai cum drea'!)
(apropo: magistru' avp se nervoza asa de tare pe d'alde @humor & @domnu' goe incit fu cit p'acilea sa'si lichideze toate bloagele!)

simtz din totzi rarunchii nevoia d'a'm reitera, in proza, ca tot gentilomu' car' n'o s'ajunga niciodata burghez, o propunere, de nerefuzat, mai veche, adresata delaepicentrului, pe care'l vedeam cindva, nu  mai stiu p'unde, catindad la presidentzia respublicii popolare romune, d'acolo de la el, din imperiu' "soarelui rasare" - iliescu (sa speram!) dispare!

m'a "apucat", din nou, din exasperare, pentru ca'l vaz si pe el acuma angrenat in nou' proect neo-republican, care - nu'i asa? - sub intzeleapta conducere a d-lui neamtzu (si sub 'naltu' patronaj al stim noi cui) risca sa sfirseasca glorios intr'o platforma de forumuri cu existentza paralela greu de urmarit (si cu audientza pe masura).

mai ales din cauza faptului ca are "agenda" facuta'n alta parte.

n'am nimic anume de 'mpartzit cu d'l neamtzu, ba dimpotriva (luindu'i in repetate rinduri apararea pe blog la d'l tudoran - atunci cind era acuzat de sinecurism, sau prin replici, cam necioplite, e drept, la mine pe blog, fatza de articolele d-ei mungiu in care imi parea ca d'l neamtzu era atacat pe nedrept)!

am anume dubii in legatura in ceea ce'l priveste pentru ca imi  confectzionasem cam multe asteptari maretze , atunci cind cu numirea in conducerea iiccmer, dupa debarcarea lu' oprea, mai ales ca doream sa'i contrazica pe detractorii care tot cobeau c'o sa'l transforme 'ntr'o superbissima frectzie la picioru' de lemn al comunismului in putrefactzie.

n'am retzinut c'ar fi facut ceva...

sau, in orsice caz, nu ceva care sa'm fi retzinut atentzia macar in masura in care mi'a retzinut'o "circiumaru' din hiroshima" in seria lui de analize, si disectzii, asupra sistemului medical japonez!

ca sa nu mai vorbesc de inversunarea pozitiva cu care isi urmareste pina in pinzele albe respectarea drepturilor lui de cetatzean (inca?) roman fara buletin de identitate "valabil", incercind, totodata, sa le deschiza ochii si celorlaltzi asupra cuvintelor insiruite, aparent fara nici un intzeles, in legile care ne guberneaza existentza  pe plaiu' mioritzic.

nutresc o invidie nedisimulata fatza de un astfel de personaj atit de "neverosimil" incit itzi vine sa'l atingi ca sa potzi exclama, apoi: "esteee!", invidie pornita din strafundurile unuia care nu'i capabel sa'si  puna'n ordine nici macar boarfele din "debara", si'm exprim regretu' ca nu'i "shpion", asa cum il acuzasera unii, pentru ca, dac'ar fi fost, s'ar fi vazut, dracu, ceva pin' acu', ca nu'l trimeteau astia dejaba pin' acolo, si nici natzia n'are vocatzia, nici prevederea, d'a'mpinzi planeta cu "antene" care s'asimileze ce'i  mai de pretz in lume, pentru a aplica, mai apoi, in tzara d'obirsie, asa cum or facutara altzii'nainte.

'ntr'o constructzie care i'ar avea pe mistretzu si pe monica "la virf" m'as "baga" si eu, am zis!


****************

diseara ma uit si io la neamtzu, labe unu!

19 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Deci pana la urma te bagi in Baba ca Zapada... Nu-ti place la Spring Time, la shaorme, cu noii republicani. Deh, fiecare cu gustul lui. :)) Si eu care voiam sa te invit maine la Jockey Club cu niste monarhisti...

niku_elektriku spunea...

@lilick

??????

as veni cu mare placere daca nu m'ar fi nascut maman un antisocial incorigibil!

si daca i'atz face vint lu' duda :((((

Lilick Auftakt spunea...

Din cate stiu, vant ii poate face doar cea care l-a ales.

Dar sa iti pun si aici steguletul, ca poate nu l-ai vazut:

http://media.makesweet.com/share/show/e5319f58/

niku_elektriku spunea...

@lilick

nu gust gluma!

las c'o corijez io

Lilick Auftakt spunea...

Daca te-ai uitat la B1 la emisiunea cu Neamtu, inseamna ca m-ai vzut si pe mine. :D

niku_elektriku spunea...

@lilick
unde, domnule?
ca mai mult am ascultat'o, n'as mai fi...

(da' am inregistrarea!)

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu stiu cum pot sa scot un fragment de acolo, dar iti arat o captura de ecran. :)

Lilick Auftakt spunea...

http://imageshack.us/photo/my-images/819/48391270.jpg/

:D

niku_elektriku spunea...

@lilick

d'a dreapta sau de'a stinga viitorului diktator (el e, nu? i'ai taiat capu':)?

ca sint doo gagici acolo

Lilick Auftakt spunea...

Da, sorry, i-am taiat capul. Sunt in stanga cum te uiti, la dreapta "celui fara cap".

niku_elektriku spunea...

@lilick

mishtoaka gadgika!

o da ma uit si pe inregistrare

(vezi, poate te ia diktakteuru' shefa a cancelariei, daca nu prefera tot fo blonda...)

Lilick Auftakt spunea...

Era sa zic ceva de Diktakteuru' nostru. :))

Dl.Goe spunea...

„(apropo: magistru\\ avp se nervoza asa de tare pe d\\alde @humor & @domnu\\ goe incit fu cit p\\acilea sa\\si lichideze toate bloagele!)” - Si nimeni nu se-nvrednici sa comenteze stenahoria de-i veni d-lui AVP. Dl. AVP (actualmente rege de hyperspatz) are ambitz domnule. Auto-suspandarea blogurilor sale, intr-o maniera foarte asemanatoare cu felul in care este auto-suspandat si blogul unic al d-lui Huidu, se datoreaza unor cauze complexe coroborate cu niste imprejurari ca acestea. Deci! Dl. AVP se afla intr-o pana de inspiratie (partiala) cronica si profunda, combinata cu un acces de luciditate (temporara) acuta si superficială, iar aceasta combinatie fatala a dus la starea de moartea (subita) clinica a bloagelor, decuplate brusc de la sursa vietii lor, recte dl. AVP. Acum domnia sa, intr-un moment de sublima inspiratiune poetica, din acel rest care nu-i in pană (si câte n-au iesit din pană sa) a facut un gest de mareata generozitate (de... e rege, isi permite) transferand meritul pentru superbul gest al auto-suspandari catre alti eroi hyper-spaţiali. Cât altruism! Câtă onoare! Totusi faptul ca nu s-a putut hotarî pentru un singur „vinovat” incercand in mod eminamente securist sa pledeze pentru culpe comune, in incercarea de a-l discredita pe Dl.Goe prin asociere forţată cu „spameorul” Dl.Radu Humor, il decade din drepturile monarhice, lasand istoria sa consemneze abdicarea de la tronurile sale ca pe un gest de tradare laşă: de pe tron in tron, hodoronc-tronc. Zic si eu. Atâta deocamdata.

Dl.Goe spunea...

Postasem mesajul cu nr. 13, on topic pe acest topic. Vad ca nu-l mai vad. L-o fi electrocutat dl.Niku sau l-o fi pus la pamânt. Tttt.

niku_elektriku spunea...

@dom'le goe,
ceva (ceva?), tot o hi, c'altfel nu intrai la spam :) chiar nu tziu minte de cin' nu s'o mai 'ntimplat freunuia din putzinii mushterii care mai au rabdare sa'mi rascoleasca boarfele din debaraua, fara sa le caza si freo valiza de lemn in cap

Dl.Goe spunea...

Merci pentru promptul raspuns ca era sa intru in trepanatii de la coltzu valizei. Mi-era teama de o punere la masa neaccidentala... Ceea ce-mi sugera bizare trasee electice suterane prin priza de pamant pe ape. Ca tare ciudat anti-spam mai aveti si domnia voastra care elimina mesajee dupa un scurt moment de gandire, in care mesajele se vad nitzel. Electifiacre de... Bine c-a venit curentu la loc.

niku_elektriku spunea...

@dom'le goe

ntz!

tre' sa le scotz manual, cu propea'm brinca, deci, ca s'asta o intrat tot acolo!

traseele alea supt-terane tre' sa hie 'ntre debaraua si proaspat unerconstruktatu' lu' avp, banui, c'altfel nu'mi explic enerjiile degajate de augusta d-voastra aparitzie

Dl.Goe spunea...

@D-le Niku - Va multumesc pentru efortul manual. Va raman dator. Si da, am banuit pentru o clipa-electica cum ca ati exporta electricitate, underground, din rezerva d-voastra inepizabiala, catre tarile lumii a treia. Cat despre enrgiile degajate de augusta cred ca le-ati precut prin etajul de amplificare pentru a le scoate asa. Am inteles insa aluzia. Comentez rar in debara pentru ca nu prea am ce contrazice. Constructiv. E pur si simplu \"misto\".

niku_elektriku spunea...

@dom'le goe

nu e nevoe de nici o amplificare, daca stau sa ma gindesc doar la unu' din comentariile d-lui tudoran in care sugera ca v'ar fi descoperit adevarata identitate - cum altfel decit pe baza de teledetectzie?

'nseamna ca virgula cimpu' energetic degajat era sufitzient de barosan incit sa poa' s'o faca, este?

Trimiteți un comentariu