marți, 25 octombrie 2011

cite divizii are papa?
da' cite basculante o avut regalitatea?

pretenii mei blogospheristici, pe care'i credeam "de aceeasi parte a baricadii" in lupta spre progres si p'osperitate, s'au dezlantzuit zilele astea cu o enerjie de nebanuit, si demna d'o cauza buna, in a'l trata pe regele mihai cu un grobianism de cea mai pura esentza fesenista, urmindu'si, pina si'n asta, idolu'

ma dezgusta ca nu'si dau sama ca nu era vorba'n propozitzie de duda, ilici, voiculescu, ci de institutzia care ne'a scos, pentru o bucata de drum, din rahatu' historiei.

nu'si dau sama ca a trecut deja un sfert din timpu' pe care l'au avut la dispozitzie totzi regii nostri, cei care ne'au luat de la shalvari si ne'au lasat aproape tot ce vedem in jur: cladirile reprezentative din aproape toate orasele, "trama" stradala, sosele, cai ferate, ramase aproape neatinse ca pe vremea lor, gari, scoli, poduri, cazarmi, parcuri, etc, pina  si deliru' "constructiv" al comunistilor nereusind decit sa lase niste dire, parca zgiriate, pe obrazu' tzarishoarii.

ce  sa mai zicem de furia edificatoare postrebolutzionara, care, in afara de acvariile pe verticala cu care s'au umplut orasele, fara nici o urma de valoare architecturala, n'au reusit sa termine decit doo-trei stadioane, un pasaj suprateran, in rest, vorba lu' nicusheur ceaucescu,  n'a reusit nici macar sa zugraveasca bloacele 'ncepute de tat'su.

celelalte (independentza, unire, etc) sint amanunte!

viatza lunga, rege mihai!

5 comentarii:

Cantemir spunea...

Ai perfecta dreptate: e vorba de institutie! Putini s-au prins...Regele le-a vorbit precum unor acvarii (mi-a placut comparatia):
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/10/24/cui-si-despre-ce-nu-va-vorbi-regele-maine/

Scrie opinia ta spunea...

oi fi spus ca nu'mi dai dreptate la postarea anterioara, insa prin ceea ce scrii, exact asta faci

"pretenii mei blogospheristici, pe care'i credeam "de aceeasi parte a baricadii" in lupta spre progres si p'osperitate, s'au dezlantzuit zilele astea cu o enerjie de nebanuit, si demna d'o cauza buna, in a'l trata pe regele mihai cu un grobianism de cea mai pura esentza fesenista, urmindu'si, pina si'n asta, idolu'"


exact asta spuneam si eu acolo, naivul insa ai fost tu

la buna trezire!

niku_elektriku spunea...

@cantemir
merci de vizita!

niku_elektriku spunea...

@Scrie opinia ta

sint orphan de gashka!

Dl.Goe spunea...

Hopa!!! Remarc la dl.Niku o sensibilitate de care nu l-as fi banuit capabil a fi in stare. Pe acest topic imi apare pur si simplu un delicat, o pasare gingasa (rara avis) care sub imperiul unor emotii din sfera monarhica nu a pregetat sa-si scoata masca. Masca valorand cat o armura. D-le Niku, ca unul care n-are aproape nicio emotie artistica fata de vodevilul cu Majestatea (drama puerilului grandios), nu pot decat sa-mi scot palaria (ma rog, bereta) in fata gestului d-voastra atat de elegant si de curajos. Si da aveti dreptate toti care s-au grabit sa-l cante pe Rege sunt marlani. Dar mai ales sunt stupizi. Lucru care rezulta din simplul fapt al abordarii unui asemenea subiect minor in istoria socio-economica si politica extrem de contemporana. De o covarsitoare pondere pentru viitorul socio-economic si politic al patrie mi se pare mai degraba felul in care va fi rezolvata ecuatia Nasu-Corleone. De ex. Dar de... e mai sic si mai trendy sa vorbesti monarhie decat sa combati fotbal.

Trimiteți un comentariu