miercuri, 5 octombrie 2011

"de dreapta"

sint pe cale sa adopt (de "miine?", de "luni"?) cea mai "de dreapta" masura din existentza'm efemera, minat cu furie din spate de criza ale carei adieri 'ncep abea acum sa le simtz pa la urechile'mi clapauge, cu sanse maximale d'a reusi sa ating, cit de curind, si dup'o veatza, legata cu  atza, nivelu' de cistig pe care'l aveam p'atunci cin' doar "debutam in carrrera", nivel nu foarte departat de cel minim p'economia de subzistentza...

adeca: sa ma las de fumat!


epoca clarificarilor "doctrinare" s'apropie si ea, obligindu'ma iar sa ma'ntreb: ce mama draku' de dreptaci sint io (cum ma tot dau d'o buna bucata de vreme), daca, in realitatea cea cruda si nedreapta, sint un ins ce  nu'i capabel sa cumpare nici macar o piine, dar'mite sa mai si vinda ceva, pina'ntr'acolo incit nici macar pe mine n'am stiut niciodata sa "ma vind", desi sint tipu' de om "priceput la toate" (care - nu'i asa? - in realitate nu se pricepe la nimic, ca tot romunu'!) la care cunoscutzii apeleaza 'ntodeauna cin' au ceva stricat p'acas?!!!

privesc cu seninatate'n fatza viitoru' mic si negru, rasfoin', teribil de amuzat, la rastimpuri, pagini bestjobiste, singuru' lucru de care mi'e realimente groaza e c'o sa ajung sa'i dau dreptate lu' d'alde costy rogozanu!

ceea ce nici nu'i prea departe, daca stau si citesc (mi'a luat citeva zile, cei drept!) comentariile de la un articol d'al "fascistului" domn aligica (in care d'l aligica da dovada d'o violentza foarte putzin justificata care tinde sa'l faca foarte antipatic).

daca, in mare, n'ai cum sa nu fii d'acor' cu d'l aligica, in schimb, imi pare teribil de caraghioz radicalismu' apelatului asta la revolta "platitorului de taxe si impozite" autohton, care, culmea fatalitatzii, este in covirsitoare majoritate legat ombilical tot la contractele cu statu' cel hulit (pe drept hulit), asta daca nu'i f'un importator or distribuitor de "ceva" adus tot de peste mari si tzari, or "intermediar financiar", oengist, aitist (multzi din ei contributori tot la harmalaia "sistemelor natzionale integrate care nu se mai integreaza odata"), "corporatist", care nici astia nu se simt prea bine.

ca de produs aicea, pa strabunu' plai, 'n afara de ceva rachiu de pufoaica, sau ceva papika pe care trebe s'o cautzi cu lupa p'in hypermaketuri (am vazut 'ntr'un catalog "real" ca au inceput  sa puie tricoloru' la produsele "romanesti" - nu erau  mai  mult de zece!), ni'ca nu se prea produce.

si ne apuca jalea cin' procentele pibului o iau la sanatoasa, odata cu prajitoarele da creeri "nokia"...

d'aia zic si spun, 'nainte de revolta platitorilor de taxe si impozite, sau a celor care'si imagineaza cum ar fi ei daca si'ar plati taxele si  impozitele, n'ar fi mai bine sa vedem cum stam cu "calitatea"/"aportu' social" a/al acestora?

nu cumva, fiecare cum o putut, s'o strecurat p'in meandrele concretului madam coruptzicii poulitice/ioconomice, ca sa'si poatza acuma permite sa'i scuipe'n freza pe populicii mafomisti care'si asteapta cumintzi kilu' de zahar si litru' de oloi pentru a'i vota tot p'aia care o sa le asigure viitoarele contracte grase "antrepenorilor" si angajatzilor lor, cei chematzi la "revolta" neo republicana?

ca si io fusei, o vreme, pe plantatzie, "essternalizat",  la unu'din cei mai mari "contributori privatzi", renumerat "corespunzator", care tot pe statu' palma barba cotu'l avea drept cel mai mare clent, asigurindu'i "mentenantza" (ma'nebunesc dupa neologismele astea!).

acuma nu mai mi's, c'am revenit, fara a intreprinde io ceva in acest sens, la "patria muma" a "semibujetarilor" (de parca pin' acum eram altceva!) si'm zboara pernile de supt buci una dupe alta, ca "statu" a trecut la "austeritate" si  renuntza ("unilateral") - nu'i asa? - la contractele paguboase incheiate pe vremea vechilor gubernari, nu stiu daca nu contra unor la fel de grase "despagubiri"!

viitoru' ala micu "ne paste" cu... management (uhhhh!) "privat", si s'ar prea putea sa ma essternalizez din nou, cum tot o fac de vreo zece - cin'spe ani 'ntruna...

daca nu ma essternalizez "de tot"!

din doua una, daţi-mi vooooe: ori sa se "integritate", primesc! da' sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se "integritate", primesc, doamna monika! da' atunci sa se schimbe, pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale.

6 comentarii:

Tiq spunea...

Oh boy, Dom` Niku, deja mi-am prins urechile... prea multe probleme... Cât despre politică... ||

Galeata cu Pixeli spunea...

Te imbeti cu apa rece, Nikule. De acuma, nu urmeaza nici o clarificare doctrinara. ci doar salturi meschine.

niku_elektriku spunea...

@tiq

noroc ca mai ai timp berechet!

niku_elektriku spunea...

@Galeata cu Pixeli

da, bre, salt in gol si goale, cu un terebel cult al personalitatzii in curs de afirmare.

nu spui cui, persoana importanta, nu stiu daca "becher"!

Lilick Auftakt spunea...

Azi renunti la fumat, maine la masina si treci la bicicleta, poimaine te faci vegetarian, iar peste o saptamana te vad la mitinguri ca sa salvezi balena cu ochi albastri sau, mai rau, cu Monika de mana la mitingurile pro-gay (nu de alta, dar pana si "stangistul" Mazare a zis ca la femei se duce cu masina, deci ce sanse sa ai la femei daca nu fumezi, nu mananci nu bei si nu ai masina?).

niku_elektriku spunea...

nu, lilick, ca pe "fete" le 'nebunesc cu sprincenele'mi stufoase, plus cu numaru' de la pantoafe...

Trimiteți un comentariu