marți, 27 decembrie 2011

catindrala mi(n)tuirii neam(tz)ului.
vor sa ne'o euthanasieze 
si pe mioritza acu'?

doo vesti primim, acu' la zvirjit de an, care - se putea altfel? - is una rea si una buuuna!

aia buna'i ca s'a'ntors dom' tudoran!

aia rea e ca dom' neamtzu', neo-republicanu', s'a'ntors si el, c'o fost plecat din patrie pentru citeva zile, da' cu noi dovezi ale inadecvarii domniei sale, ca i s'o nazarit sa ne'o euthanasieze pa mioritza acu', in lipsa de alte idei mai cretze (care, oricum, ii sosesc "la plic", constatare personala care nu se refera cumva la vreo "renumerare" pecuniara, cum nu se vrea in nici un fel sa fie "rautacioasa", ca poa' sa vaza oricine cvasi-coincidentza punctelor din "platforma-program" a proaspat 'nfi'ntzabilei constructzii cu cele din agendutza unui anumit personagi politic proeminent, pe care, 'ntimplator, si "noi" l'am sprijinit, ceea ce nici n'ar fi asa de rau daca respectivu' personagi n'ar da dovezi repetate - si din ce in ce mai accelerate spatzio-temporal - ca s'ar abate virtos de la principiili pentru care "noi" am facut'o).

legatura intre cele doo evenimente e numa' aparent realizata pe baza aprehensiunilor domnului tudoran fatza de personagiu' public neamtzu - care dateaza de ceva vreme - si fatza de care si eu imi exprimasem in mod repetat (la dom'  tudoran pe blog) nedumerirea, ca doar nu'l banui pe dom' tudoran ca si'a premeditat revenirea tocmai cu domnishoru' neamtzu, proaspatul posesor al unui mini-cult al personalitatzii (cel putzin pe siteruile care'l promoveaza cu asduitate) - de care el primu' ar fi cazu' sa se dezbare - si care'l transforma intr'un "mic antipatik" aparatcik, asta desi intentziile ar fi taman vicevercea, bag sama.

s'au gasit deja aparatori "ai cauzei" care sa 'ncerce "sa'i dee peste dej'te" lu' dom' tudoran si sa'l faca sa se retraga iar in exilu' blogeristic autoimpus, folosind cuvintzele cam maricele ("nu duceţi în derizoriu speranţele copiilor voştri, poate singurele speranţe pe care le mai au."), reprosindu'i din nou episodu' cu felics motanu' din 2004, ala care ma facuse si pa mine sa ridic din sprinceana'mi stufoasa, da' care, barimi, pe dom' tudoran nu "l'a tzinut" prea mult, ceea ce nu s'ar prea putea zice despre "neo republicani", care merg in continuare (ba mai manifestind si un "entuziasm" demn de o constructzie ceva mai curatzica) pe mina unor teleghidatzi de soi cum ne apar noo acuma domnii lazaroiu-albazapadescu si neamtzu, care n'au scos pina in clipele de fatza nici macar o silaba care sa contravina "doctrinii presidentziale", cu toate adnotarile (rau mirositoare) de ultima ora.

zic si io ca dom' tudoran:
1. Fiti linistit, sa si vreau, nu am ce asasina: proiectul respectiv s-a nascut mort. “Parinti” prea cunoscuti, obiective prea transparente.
2. Credeti ori nu, m-as bucura sa dovediti ca m-am inselat. Va promit ca, in eventualitatea in care va tineti de cuvant, voi fi cel dintai care sa admita ca s-a inselat. (in cazu' in spetza eu voi fi al doilea, sau, ma rog, al citelea s'o nimeri sa'mi revie dupa statu' la coada!).
geaba da pretenu' tog cu barda'n dumne-zeu(s), ca apost(u)ila o pune altcineva, din pacate...

*****************************
iar treaba cu eutanasierea mioritzii e "de coma", intrind in categoria "greselilor neprovocate", pe care avem, noi asti'laltzi, tot dreptu' sa le gindim/zicem/facem, da' nu un "personaj politic in plina ascensiune" cum e mihail neamtzu, nu de alta da' popolu' e deja obosit de cit il cearta prezidentele.

cam greu sa ne transformam acuma, in citeva  luni cite mai sint pin' la alegeri, in engleji, suedeji, olandeji or altzii mai breji, ca si tenu' ni se tot intuneca de la o vreme!

pentru gresala asta presimt ca d-l neamtzu (& nooa romunie aussi) o sa cam aiva mult de tras, prevazind io o campanie cel putzin d'amploarea celeia cu "poneiutzu' roz", ca "canalele" tot la fel de avide or ramas dupa zama de portocala, chiar disimulata fi'nd ea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu