marți, 10 ianuarie 2012

finis coronat opus, cu un voxpu(b)lic


uite, dom'le, ca'mi dadui sama, citindu'l pe "individu" anonim de mai jos, ca ma indignez aiurea ca n'o sa mai am parte de "serviciili" medicale pe care le platesc d'o grama' de ani fara sa fi beneficiat macar d'un piramidon.
era inevitabil sa se sesizeze niste pofticioshi ca in situatzia mea sint milioane de insi, care or sa ajunga sa moara, cin' le'o veni sorocu', fara sa fie nevoitzi sa'i priveasca in ochi pa jmecheri inainte sa'si dee obshtescu' sfirsit...


Vad ca discutia se poarta cu premiza ca doreste careva salvarea de vieti. Premiza e falsa. Nu doreste nimeni salvarea de vieti ci dimpotriva. In Romania sint prea multi oameni si nu e nici o nevoie de toti. Primii care trebuie sa paraseasca sistemul sint batrinii si bolnavii. Daca nu stiati, s-au inventat masini. Vreo opt milioane de populaci sint arhisuficiente. O treime tinichigii, o treime ospatari iar restul pentru monta. Astia opt milioane tre sa lucre doar pentru masa si casa. Daca vor. Nu-i obligatoriu: geme China de oameni calificati care se multumesc cu mai putin. Cam cu jumate de masa si jumate de casa. C-asa-i la ei, e mai mici. Incape mai multi pe hectaru patrat deci ramine mai multe paduri virgine , delte virgine , campuri ecologice virgine, domenii de vanatoare virgine, sonde virgine, ape virgine , minerit virgin etc. Noua ne plac alea virgine sau macar doar un pic incercate, in buze.
Atita vreme cat plata pentru sanatate e obligatorie dar sanatatea nu e obligatoriu de oferit, ce mai conteaza in ce calitate (de stat sau privata) vi se iau cu japca niste bani pentru care NU vi se presteaza serviciul promis ? Daca reprezentantul Statului te-a obligat sa platesti iar tu nu-l poti obliga sa-si faca datoria , ce mai conteaza ca la fel se intampla in sistemul privat ? Tu tot asa ramai: cu banii luati si cu serviciul neprestat. Te incalzeste cu ceva daca-l dai in judecata pe ministrul sanatatii sau pe patronul unui SRL ? Rezultatul e acelasi: te judeci zece ani iar viagra la care aveai dreptul oricum nu-ti mai trebuie dupa zece ani, nu ? Poate cineva sa-ti dea inapoi sanatatea de acum zece ani pe care ai pierdut-o din cauza lui ca nu si-a respectat obligatiile contractuale pentru care tu ai platit obligatoriu ?
Pierdem vremea si ne batem gura de pomana: cineva ne ia banii cu japca si ii foloseste cum vrea el/cum vor ei. In calitate de demnitar sau in calitate de privat, mai conteaza ?! Cum il obligai tu pe ministrul energiei sa ieftineasca benzina, si cum il poti obliga tu pe ala de la OMV care e privat ? Nu puteai si nu poti. E tot un drac. E un privat foarte puternic , indiferent ca se numeste reprezentant al statului sau privat. E un individ si un grup de indivizi care te jefuiesc. Legal. Ei fac legile. Tu esti liber sa latri, sa muncesti si sa rabzi. Si sa iesi pe cale naturala din sistem cand nu mai esti profitabil pentru ei. Nu-ti convine ? Arunca-te in cap. Sau arunca-i pe ei, ia-le tu locul si fa tu o lume mai buna. Hai sa te vedem. Ultimul care a incercat a sfarsit pe cruce, remember ?

hai la utopii neamule , ca e promotie 2012-01-10 01:08:10 
uauuuu!

prostanacu' ponta are o  miscare mai "dasteapta" decit lobistu' jmecher basescu

Victor Ponta l-a "numit" pe Raed Arafat ministru "în guvernul USL" 

continatzi asa, bey, "refo(r)mistilor", si'o sa'l facetzi pe copilot cistigator la monte carlo si pe antonescu o sa'l facetzi sa nu mai  mearga la antena 3, ca n'o sa mai aiva nevoe!

"un bilet de drum fara intoarcere" 

10 comentarii:

Crystal Clear spunea...

"Reformagii" ....

jderu' spunea...

Deci capitaliștii vor să ne rărească ca să rămână cu producția pe stoc!

niku_elektriku spunea...

@Crystal Clear
reformapomanagiii!

niku_elektriku spunea...

jderu'

vor sa ne rareasca, da', mai 'ntii, vor sa nee banii de coliva!

jderu' spunea...

Eu am încredere în băieții de la vânzări și în șefii lor, Domn'niku! Păi cum ar mai realiza ei traget-ul la Aricept, Exelon și Reminyl, dacă ne-ar pune otravă in Milupa?

niku_elektriku spunea...

@jderu

vorbesti cifrat, domnule, am spus ca io am ramas la stadiu' de piramidon si coprol! :))

jderu' spunea...

:)) Coprol.... :))
"Cretivii" din acea vreme îi găsiseră urmatorul mesaj publicitar de promovare: "Dormi și visează,Coprol lucreaza!"

niku_elektriku spunea...

@jderu'

ultimii creativi demni de acest nume de care'mi amintesc sint cei care au facut reclama cu pestele oceanic de pe tribuna stadionului giulesti.

p'asta cu coprolu' nu'l poci localiza pe harta, probabil din cauza de hiatus mental, asa ca inca ma mai chinui sa scanez zona dintre "v'am prins, vrajitoarelor!" si ultimele cu dorel...

jderu' spunea...

:)) Reclama aceea cu peștele oceanic avea vizibilitate maximă, se vedea din tren.
Reclama la Coprol datează de prin anii 30, Dom'niku. Creativii anilor 90 s-au folosit de ea ca sursă de inspirație pentru reclama FNI(rezultatul utilizării ambelor produse fiind identic).

niku_elektriku spunea...

jder

pai da, ca io'l puneam pa taica'miu sa ma duca pe podurile grant&basarab ca sa ma uit la locomotivele cu abur care ma fascinau, asa devenind rapidist, in loc sa ma fac fochist!

da', oricum, nu era in anii treizeci, ci, cel mult, saizeci si cinci-saptezeci, iar coprol am luat si mai tirziu!

fenei, niciodata!

doar citeva femei, inadmisibil de putzine (poate citeste nevasta!)

Trimiteți un comentariu