vineri, 6 aprilie 2012

arazi, neamtzule?
arad,  Maria Ta!
(in care, "maria sa", nu e cine se credea) 

il cam uitasem pe dom' neamtzu si noua sa respublika.

nu stiu daca a reusit sa'si stringa, intre timp, semnaturile alea, da' parca'mi amintesc ca in unu' din uichedurile trecute trebuia sa fie, impreuna cu "trupa", "la mine", in parku' "negoitza cu barbitza" (fost "titan",  fost "alexandru ioan cuza", fost, si actual, "paradisu' pietrii cubice" al lu' videanu), tot pentru "strinsuri", pesemne; poate ar fi fost mai bine sa 'ncerce la maika noastra cu tzitze rossia, unde am auzit ca medvedev a dat "liber la partide" (bine am mai ajuns!)...

in schimb, l'am vazut saptamina trecuta pupindu'se pa gura cu o falca, sau invers:


domnul cu falca (c'o falca'n cer si cu alta'n pamint, citeodata) e acel domn cu ceva dosare "in solutzionare",  "care'i problema ta?", impreuna cu care dom' neamtzu' (oare vala, or tog, or andrei, stie?) incearca sa se "clarifice doctrinar" (doi oameni din arad aveau un motor), desi, observ, toate lumili s'agatza, ca 'necatu' de pai, de (deg)redingota imp(l)ecabila a lu' mihaitza razvanel ungureanu, noul messi (Aaaa!), cu care, se zice (s'a zis si in inregistrarea de mai sus), c'ar semana "cel mandatat" sa construiasca  nooa republica.

se vede, tot din inregistrare, ca'l si gelozeste un pikutz, din cauza de corabiutze 'necate, de sabii care nu 'ncap in aceeasi teaca, etcetera.

razboi "interetnic".

neamtzu (nu neamtzu tziganu!) contra ugureanu...

desi sintem amenintzatzi ca "se lucreaza", de "ani de zile", la creatzia care ar trebui s'apara din valatucii de fum pe care'i scoate razvanel pe nas (nu stiu daca fumeaza), intrevad, tot ca prin fum, c'are sa'i iasa un mic frankenstein cu peruca oxigenata, daca neamtzu nu cade la datorie, sau la pace.

4 comentarii:

Anonim spunea...

@niku_elektriku

domn' niku-le, ti-am shoptitara de muuult ca neamtzu aista e un altfel de neamtz decat nemtzii intre care s-a inshurubat profesional si social neamtzu de-shi zice, ca asha vrea el, tziganu.

neamtzu despre care glasuieshti matale nu cade niciodata la datorie (adica in razboi); cade mereu la pace cu cei care-s buuuni la razboi si, cand vor ei, doritori de pace.

cum ar veni, fac o comparatie (uniiii ii zic si metafora): neamtzu de care faci vorbire matale e un fel de domn' goe al nemtzilor.

satul de romani, i.l. caragiale s-a dus sa moara la berlin, dar nu a facut-o pana nu a plantarisit pe-acolo ce stia el ca prisoseshete romanikii: nemtzi made in goemia (nimic de-a face cu boemia, sa fim in clar!).

asha se explica vorba congoleza: neamtzu e frere-ul romanului...

al lu' matale,

dt

niku_elektriku spunea...

@@dom' tudorane,

asta e cusuru', meu: imi plac ochelaristii!

mai ales daca au si aerul asta ca au si ceva pe supt shindrila.
ma rog, ata ete, iar m'am inselat...

aveam senzatzia ca - de cind a primit liber la injurat basea si duduka - e pe un drum "drept"!

pentru ca el "le zice" in continuare "bine", da', uite, apar, rind pe rind, papusarii.

falca prea era dintre cei la care nu te'ai fi putut gindi c'ar fi reformatoru' pestelui prajit, si uite ca e!

ne'a dat si termen pin'o sa ne rupa gura: 4 saptamani, la fel ca mru!

incep sa ma tem!

sanatate!

Anonim spunea...

@niku_elektriku

eu am ceva impotriva ochelaristilor, de cand am inceput sa port ochelari: prin al treilea an de facultate.

ehe, domn' niku-le, cat priveste luatul de plase, zau, nu ma intreci. dar miracolul supravietuirii colectiva sta in luatul de plase individuale: fiecare om cu plasa lui/ei.

in privinta falcilor: pai, s-a ajuns de unde s-a plecat, in sensul ca s-au inmuiat unele dintre falci (cele patru de pe la evz au lasat falca mai mica, devenind niste barbitze), altele s-au pierdut in ceatza diplomatica (vezi falaca aia mare cat turul pantalonilor de la marsilica)iar altele au fost intaratate la lupta pe viata si pe moarte (vezi aradul), fiindca, domn' nikule, de se pierde batalia, adrian nastase se trezeste impartind celula cu tot felul de falcosi... si astia cu falcile cat falca musca de un nu se astepta domn' nastase, adicatelea sunt capabili sa muste si de oua -- ca sunt ele de bibilica ori faberjjjeeeuri.

sentimente!

dt

niku_elektriku spunea...

@dom' tudoran,

pe linga toate nenorocirile astea, iata, m'a mai suparat si rapidu, c'a batut in seara asta (0-5!), taman la cluuuuj, dindu'i posibilitatea altui pionel (jiji) sa se apropie nu numai de locul de frunte al clasamentului liji lu mitica ci si de niste procente care i'ar asigura o intrare cinstita in parlamentul-balaur cu multe capete de monstruletzi ce nasc oo vii.

sa ne traim, dom' tudorane!

Trimiteți un comentariu