luni, 28 mai 2012

bohemian zaleilah.
 cum le putem lipi,
linistitzi, eticheta de tzigoineri  
hungur-bungurilor.
schema d'atac viguros
pentru gubernu' romuniii 



Zaleilah, piesa celor de la Mandinga, e dominata de o "frenezie tiganeasca", iar Elena Ionescu (solista trupei) este "fierbinte", a scris agentia Associated Press zilele trecute, intr-o descriere despre reprezentantii Romaniei.



 
ministeru' d'externe, d-l marga personal, ar trebui s'adopte d'urgentza, pentru promovare, operetutza asta cu Laurel și Hardy, din care am extras secventzele de mai sus, din care reiese fara urma de 'ndoiala ca tziganii, cel putzin aia dinaintea razbelului doi mondial, n'aveau nici in clin nici in mineca cu poporu' mioritzic, fiin' mai mult niste austro-hungari amestecatzi cu ceva rusi, desi, se vede tot din respectivele secventze, aveau cam aceleasi obiceiuri si apucaturi cu cei de azi, care apucaturi si obiceiuri sint asociate actualimente blindului si blegului nostru popo'.

 
sa vedem daca le mai da mina hungur-bungurilor sa ne faca "necivilizatzi si barbari"!

(ceea ce noi nu sintem, evident!) 

2 comentarii:

edvard spunea...

Te salut, dom'niku ! Long time no see [daca ma-ntelegi pe undeva, cum spunea memorabilu d'amintire, nea nicu V., ...noroc, multzani!]./Azi avem emotzii mari, concursantzii totzi sunt tari/, deci e de apreciat faptul ca oamenii, iata, stiE treaba cu acordul corect, in plus, creeaza, inventeaza metalimbaje, deci clar, concursantzii sunt tari, ce sa mai...
Dom'le, cum am dat pagina la matale am vazut schimbarea la fatze, ca deh, trec rar, ...si am fost si bolnav un timp.
Acuma, ce sa zic, mi se pare mie sau incerci sa te despartz de trecut [cum spunea unul dintre fratzii marx] z^mbind? De fapt, z^mbind cu cu-n ochi si lacr^m^nd unpic cu cel'lalt, sau...? Mi se pare mie ca, totusi, situatziunea s-a mai detensionat unpic, scena e ceva mai comica, fostii puteristi sunt [sau nu?] opozantzi, si invers, ceilaltzi, vin tare din urma sau ...ce? Oricum, mai comic e sigur, meciul e mai echilibrat si atacurile se succedeaza [am zis bine?] la ambele portzi, finca era prea de tot, astia-n oranj aveau si om in plus si tragea si albitru cu ei clar din start, inchidea si ochiu la faulturi, iata ca presiunea din tribune a contat, finalmente greseala a fost ca trebuia sa lase doctoru sa-si faca treaba, mai ales ca era unul singur la ambele echipe.Acuma, oranjilor le e frica ca ceilaltzi o sa impuna iar temporizarea, protesteaza vehement la forul european, dar mai bine sa-si faca treaba pe/in teren si sa nu se mai pl^nga at^t ca e penibil[a], ca atunci cand era[u] in societatea civila era[u] cumva credibil[i], dar in societatea in-civil, deh, culoarea conteaza. Monica apare /oparita/ acum mai r^u ca, saracu, Dinu-procuroru-va-deschide-scoru. Pentru ca, dece, n-o sa-ntzeleg-n veci toata confreria asta opinisto-elitista-culturist-si-blogarista ca a ales sa pupe-n cur tot o falanga fesenista in lupta cu cealalta falanga fesenista si sa nu mai stie asa nimeni ca care e cu care, care e dreapta pe bune si care e aia vopsita, ca asta a fost visul de aur al lor, sa se camufleze cu anticomunismul asa de bine inc^t sa crape naibii si ultima bucatzica penelista care mai aducea vorba de istoria de dinainte de '44. Cam astia sunt, de-o parte chiorii-blondele-si-piticii, dincolo adversarii, cu, vorba lu'Dinescu, penelistus captivus intre ei. Iata binefacerile [facerile de bine] unui regim curat constitutzional. Am zis.

niku_elektriku spunea...

@dom' edvarde,

bine atz revenit printre mine!

avetzi oarecare dreptate, cu detensionarea - de la 220v-380V? - c'a cazut "retzeaua", un pic, pina la noi (nu voi!) ordine!

nu stiu care cu care se mai lupta, ca in primu' si'n primu' rind nu stiu cum potzi sa te luptzi cu careva care s'ascunde (si nici macar g(u)herila nu face - din "timiditate"!), da' tare mi'e ca bunicutza de la cotroceni "ne"-o coace, in laboratoare, ca s'o puie d'o mare coalitzie in iarna, sa se reuneasca, in zvirjit, aripile salvarii transnatzionalizde, cu punerea poftii mareshalului antenescu in cui, ceea ce nici n'ar fi prea rau, in ceea ce'l priveste p'antenescu, date fi'nd "evolutziile" respectivului fost hipiot, ca tot il auzii (sau citii?) pe hrebenciucu rozaliu aminind suspensoarea diktatorelui pina p'in primavara, d'am mai duce'o pina'n toamna, lelitzo ioana, moment p(r)opice sa'i dee un "hai zigdir!" binemeritat crinolinului, ca s'ar vide pesedeaua cu p.m. numit pe patru ani, iar o pedel(t)eaua ajunsa insignifiata n'ar zice nu sa "mai puie umaru" odata, cu udemere si cin' s'o mai gasi, cu catindat unic la presidentzie pontos, ca'i mai simandicos, si stie si "limbi", nu ca amaritu' de profesoras repetent.

zic asta si vazindu'l aseara pe mru-ul de "laborator", miriind mai mult scincindu'se, ne-corespunzind, mai mult decit evident, 'naltelor standarde de grobianism si abjectzie necesare unei inalte fonctzii in statu' romun, carevasazica ca "nu le (prea) are"...

iar in privintza "civicilor" cazutzi in pacatu' portocaliei (sa nu uitam: inclusiv penelistii erau portocalii odata!), ma iau pe mine de exemplu', care nu sint prea "civic", ba dimpotriva! - asa ca le acord circumstantze "atenua(n)te" (mai ales ca niciodata o pora sau un tapalaga n'au spus altceva decit spun si azi): ne place sa fim mintzitzi frumos!

daca unii mai au si "incasat" cite ceva (sint vremuri grele, neica!), ca sa spuie tot ce ar fi spus si in alte conditzii, asta nu exclud cu desavirsire...

eu nu - din pacate! - eu nu!

Trimiteți un comentariu