vineri, 4 mai 2012

marile spir'te s'atinge
(la partzile moi)
si de zioa libertetzii presii
(de struguri, de ziare, tot un drak)
"petrica, nu'i mai da pe gesepe,
nici pe tevere (info)!" 

acuma's doua zile, pe la prinz, de zioa celor ce muncește, daca mai are unde (adio, adio, patria mea, cu "î" din "i", cu "î" din "a" - ca ieu plec in spania!), refuzind indirjit sa dau imbold chemării străbunilor grataragii d'a purcede la o descindere in sinu' naturii tumefiate, am avut ocazia, ca tot penzionaru' care n'o sa mai apuce ni-cio-da-ta  penzia, sa'l de(z)gust, intr'o noua/veche prezentare, pe jiji - "petrica, da'i pe gesepe!" - becalllly, intr'o noo repriza de umflare a mușchiului si muștiucului mintzii, punindu'i la pun't pe cei care'i mincau din palma, așa zișii giurnaliști ai unui așa zis post "de sport" teve, d'a'l lu' felics si asta, pentru impardonabila ofensa adusa prin aparitzia in ziaru' "de  sport" - tabloid, cu acelasi nume si apartzinind aceluiasi trust, a unui articol in care, cica (ca n'am citit), ii erau rememorate momente nepieritoare din ascensiunea sa de neop(ă)rit, de la ciorapii de lina cu scaietzi la ciocatele de mii de ioroi.


pentru ca vroia ca onoarea sa'i fie reperata, a intrat telephonic pe postu' caruia'i devenise unica ratziune d' existentza, că nu mai transmitea aproape deoloc al'ceva decit luuuungi interventzii ale ciobanului brucselez, asezonate cu chicoteli talimbe ale "moderatorilor" si "invitatzilor" (care, "saracii", n'apuca' mai niciodat sa scoatza fo doua vorbe, gasind prileju' sa se uite, la fel de luuung, pe peretzi, daca nu profita' d'ocazie pentru a'si facea higiena nazala, prin confectzionatu' de "bilutze", bin'ntzeles!).


a spus ca el retrage toate acreditarilii pentru giurnalistii acelui trust, adica aia nu vor mai avea acces la el "la palat", si - adevarata tragedie abea urmeaza! - refuza sa mai intre, telefphonic - sau prin intermediu "carelor de reportaj special deplasate la fatza umflata a locului" - PINA CE GIURNALISTU' CARE FACUSE ACEA REGRETABILA OFENSA DE LES-CIOBANITATE NU VA FI DAT AFARA DIN SERVICI!

celui/celor care au primit cumplita veste parca le'ar fi cazut tavanu' studioului din minastirea baneasa in cap, atit erau de shocatzi, tot ce mai avutara puterea sa facă fi'nd sa se smiorcăiască îndelung implorindu'l pe marele telephonator sa se mai gindeasca daca n'ar considera oportun sa'si schimbe hotarirea, care, inclusiv lor, preaumililor, le'ar lua pita de la gura, ca doar ei nu i'au gresitara cu nemica, efectuind, dimpotriva, in mod voluntar, felatzii si alte prestatzii, intocmai si la timp, atunci cind "stapinului" i se scula, iar, daca decizia ar fi stat la latitudinea si longitudinea lor, n'ar trebui s'aiva nici o îndoiala ca ei nu s'ar conforma de îndat, prin demiterea si trimiterea in pucioasa iadului a acelui nemernic coleg.


nu stiu daca intre timp s'au mai produs şchimbari in imposibila situatzie a celor de la gesepe, dacă acel coleg, al carui nume nu îl cunosc, a fost dat afara sau nu, la fel cum nu stiu daca jiji a avut "taria" sa se tzina de promisiune, pentru ca, si lui, mai ales lui (doar se stie ca "face cancer la limba" daca nu mai apare...), ii intrase in reflex ca de la orele cutare la orele cutare are program de gesepe.


de obicei, astfel de porniri impulsive ale oierului mintzii erau speculate cu promptitudine, dupe principiu' vaselor si vasilinelor comunicante, de "posturile concurente", cum s'a 'ntimplat, odata, in cazu' pro-sportului, cu rautaciosu' chelios radu banciu, care, si el, "il suparase" pe ipochimanus, provocindu'i o lipsa din galantar de vreo trei  luni de zile de pe posturile trustului care, de altfel,  "il lansase", pina ce, intimplator sau nu, radu banciu a primit "alte insarcinari", tot intimplator sau nu, in alt trust.


ocazia a fost primita, ca p'o binecuvintare cereasca, de postu' actualimente "boi"-icotat...


teoria asta a "reitingului" implacabil, cu care "se incearca" - si se reușește! - sa "ne" fie create "reflexe conditzionate pavloviene", pentru lustruirea organului cu prea multe incretzituri, la unii, este contrazisa de acelasi radu banciu, care exemplifica, folosind tot de cazul lui particoler, cum ca, dupa acele trei luni de abs(tin)entza jijiota de pe post, nu s'a constatat absolut nici o diferentza in reitingurile inregistrate, ba dimpotriva, dovedindu'se ca mizeria este luata de alibi de catre tristilii trusturi, precum si de catre aia care le livreaza publicitatea, ca sa transforme in plastilina pina si urmele de coloana vertebrala ale alora care au avut nefericita inspiratzie sa se faca giurnalisti, pentru ca, prin intermediu' lor, sa cocosheze si mai rau ghebu populimii avide de "ce se da", indiferent ce se.


profit d'ocazie sa'i inaltz un himn acelui giurnalist necunoscut de la gesepe, ca tot e "zioa mondiala a libertetzii presii"!


si  pentru ca tot a venit vremea rebolutziii bunului simtz cu mushtar:


Pe Dan Radu Rusanu l-au lasat nervii: la TVR cineva îndraznea sa puna la îndoiala programul guvernului USL. Rusanu a pus mana pe telefon si a intrat intempestiv în cadrul Jurnalului de stiri de la TVR Info sa-l faca ou cu otet pe moderatorul Eugen Rusu. Acesta discuta cu Adrian Papahagi despre politicile anuntate de guvernul propus de Ponta.
Rusanu nu si-a expus vreo parere contrara celor exprimate de Papahagi, sa existe vreun dialog, vreo confruntare de idei. Obisnuit pesemne doar cu gesturile repetitive si catifelate de prin studiourile Antenei 3, fruntasul liberal a emis doar sentinta: ”Invitatul este un susţinător al PDL şi atacă USL fără ca noi să ne putem apăra.” Asa, la intimidare, adica aveti grija pe cine invitati si sa nu va îndoiti de politica prealuminatului guvern. Credeti si nu cercetati. 
hooo, ca mai avetzi un pic!


      HAIDI STEAOA!     

*nu'i  iau in zeama p'aia de la evz, ca ei au ajuns antena3 cu sens schimbat!


2 comentarii:

caius spunea...

bre nikule, inca un atac la adresa lui banciu: contul ascultatorului din iglu e gata: vezi http://www.youtube.com/user/bloodfartz .Detalii pe forum

niku_elektriku spunea...

@caius

i'a sters contu' lu' bloodfartz?

ce, numai mie sa mi'l stearga?

pacat de munca...

da' vad ca mai sint destui care "urca", pina'i "cinta" si pe ei careva!

Trimiteți un comentariu