vineri, 11 mai 2012

mortu' din curtea altuia
și aliantza pentru  o ministră curată

tot gindindu'ma io la ce s'ascunde in spatele aparentii "fragilitatzi" a numirilor din gubernu' co-pilotat al romuniii (si care'i place lu' gotziu!), mai ales cele în legatura cu mi(ni)steru' 'nvatzamintului (de minte!), venindu'mi in cap, la un moment dat, si ideea nebuneasca precum ca d'l ponta, raspunzind zvonurilor cum c'ar fi "p'o mina" cu basescu, ar dori sa reabiliteze brambureala pedelista p'in zăpăceala jucata a luptzii dintre "grupurile de interese" din propria'i aliantza, mi'am amintit ca o astfel de miscare browniană a mai avut loc si cu ocazia numirii ministrului de interne din gubernarea pedele plus pesede dinaintea alegerilor prezidentziale din 2009, cind vreo trei ministri au fost schimbatzi in doua-trei saptamini. 

atunci, rezultatu' se cunoaste, totu' s'a terminat prin victoria diktatorului, chiar daca la distantza de'o musteatza (musteatza lu' nica?), intimplator dupa indepartarea lui nica de la interne (actual numit la "comunicatzii"),  ca urmare a unor declaratzii "incendiare" care au dus la iesirea pesedeului de la gubernare... si "de la pirghii".

oricît de cîrlan l'am considera pe proaspatu' pm, nu'mi vine a crede că în spate nu'i o strategie, ceva, desi s'ar prea putea să fie pur si simplu  doar un l'indiciu cum că nu prea i'ar păsa, pentru c'o fi observat și singur că, la noi, ori cite gugumănii ar făcea, pesedeaua o sa ramîie forevăr mastică prima young, dom' judecător, pentru că este o chestie înscrisă în codu' și pișcodu 'nostru genetic și genital.

dee domnu' sa nu fie asa, iar dom' ponta sa se dovedeasca un mare "reformator", care, pentru a dribla diversele "jaloane" din prop'iu'i partid, a venit cu propunerile astea care sint, dupa specificu' natzional, de tot risu-plinsu, fatza de care pina si abramburica pare o iluminista.

o idee, cit se poate de rezonabila, vine de la d'l aligica:
Aici intrebarea este insa cine ar putea satisface cerintele profesionale si manageriale stringente associate cu o asemenea numire. In acesta privinta lucrurile, cred ca lucrurile sunt totusi destul de clare. Un nume se desprinde detasat dintre toti sustinatorii actualei guvernari. Cred ca Alina Mungiu Pippidi are toate datele sa fie un candidat imbatabil pentru aceasta pozitie.

cum, doamna AMP,  "prea curata", "sustzinatoare a actualei gubernari"?

pai, cam  DA, pentru ca, desi avea unele antecedente in directzia asta, nu'mi crezui ochilor cin' citii cu cita "blindetze" fura tratate, și trecute la "passons", gafele monumentale de început ale gubernarii "uslase":

Dacă dai TVR, de exemplu, exact ălora din TVR care vor să îşi maximizeze ei profitul pe acolo, ai exact reţeta conflictului de interes plantat din pornire, şi nu ai de ce, când ai totuşi şi alte resurse umane, un Hurezeanu, de exemplu. Sînt multe alte lucruri pe care dl Ponta trebuie să le mai înveţe, că îşi arată tinereţea, cum ar fi că dacă te serveşti de ticăloşi nu le mulţumeşti niciodată în public, dîndu-le o funcţie. Dar începutul nu e rău, mai ales înţelegerea cu FMI, şi pesimismul la adresa guvernului Ponta nu e justificat.


si, pentru ca tot aduse madam mungiu vorba despre tvr, iata ca dictatura ghedesista din tvr e pe cale sa fie abolita:

Un jurnalist TVR intreaba: 900 de martori, 37.000 de pagini la dosar cat au costat? Nu au costat mai mult decat teatrul asta pentru punerea iluzorie a unei fraude care nu este dovedita?
Nastase raspunde: Este o intrebare corecta




chiar dac'o s'avem parte d'o gubernare "stereo",  premizele sint dintre cele mai bune, ne asigura d'na mungiu, care, in felu' asta scapa si de obsesiile d'sale, teologii de iesterne si blondele rele de musca!


despre mortzii (si cristoşii) din curtzile altora e bine sa nu vorbesti...


chiar daca amintirile te chinuiesc!

A bon entendeur, salut…

7 comentarii:

Shadow spunea...

Niku da-i cezarului ce-i al cezarului si adauga la propunerea lui agilica si pe funebru, un foarte slab ministru al educatiei. A ajunge sa spui ca dna AMP este pro usl ma face sa cred ca te-ai intors si matale (tovarasu agilica nu a parasit niciodata) iubirea dintai pdlista. Si nu de alta dar cam are dreptate si atunci cand critica usl-ul asa cum o face si pro democratia.

Cat despre "gafele monumentale" ale uslasilor ma faci sa rad. Pe langa seria imensa de "gafe monumentale" pdliste de la "inceputurile fiecarui guvern boc" sau ungurean si cele "racite" din timpul acelor guverne astea ale carlanului sunt simple "glumite".

Nu mai folosi expresia lui VT ca in gura lui are o alta semnificatie decat cea franceza :-)
Iar "erik von daniken" ala de dambovita din poza nu mai este de multa vreme in aria de "gafe" ci de mitomanism cronic. Deh un adevarat "om nou multilateral dezvoltat" ceausist.

Sa traiesti bine si matale si toti ai matale.

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

credeam ca numa' io "mi's ficior de ardelean", ca vaz ca nu mai stii de gluma...

relaaaax!!!

Shadow spunea...

@niku
"baiet mumos" ca o dam pe "populara", matalutza ai glumit fata de dna AMP, fata de dl Agilica cum imi place mie sa-l numesc :-), sau fata de bombonel? Ca doar nu o sa crez ca poti glumi cu "erik" cel din "pozna". "Lumineste-ma" si "pi mini" ca io mi-s si mai lent ca "ardelenii"....S'apoi...

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

nu pune "hartistu" din mine sa ma iesplic, cachiar nu mai am nici un haz...

Shadow spunea...

@niku

esti "hard -roker" sau doar "hartist" de "scena"? Ca daca esti vechi rocker ai crescut in ochii mei in mod sincer cale de "minim 10 etaje" :-). Haz matale(nu haznale) ai cu harul. Plagiezi "catzi poci" in stil "original inegalabil" pe maestrul "AVP-ica"(iarta-mi lipsa de formalism dar e din dragoste pt el). Ceea ce e constructiv.

Mie "trebe" macar sa-mi spui cand sa "raz" ca altfel risc sa ma fac de "bafta" precum "eba" in "jurnalu' ei".

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

de "hard" nu stiu cit am mai ramas, da' rocker sint de cind ma stiu (sa nu exagerez: de pe la vreo 13-14 ani!), dupa cum se vede si din pagina "vaz&auz" de mai sus!

iar in ceea ce priveste contzinutu' prezentei debarale, nu stiu de cind n'am mai incercat "sa fiu serios", asa ca nu potzi accesa meandrele cocretului decit supt aceste auspicii, fara a uita ca e un loc unde "imi revars preaplinul" fi'nca "nu tziu pasul" cu altzii p'in "birlogurile" lor, cu sute vsi sute de comentatori.

stilu' e omu', asa ca eventualele "imprumuturi" sint absolut intimplatoare, chiar daca sint luate "cu mina", si dupa ce "am uitat" de un' le'am agonisit, ca orice "hartist" nu prea trecut (e un eufemism!) p'in cimitirele scolare romunesti, antisotzial si antisistem...

Shadow spunea...

@niku
dara sa ma ierti. Nu am "inspectat" rubrica matale de vaz si auz. Sunt pe cale sa o "ascult" si sa o "vaz". Dar oricum "chapeau bas" pt primele "spicuiri". Ai "10 etaje" crescute in ochii mei. Chit ca asta nu te incalzeste.
Si mai "pozezi" si in "modest" excroc sentimental ce esti :-).

Trimiteți un comentariu