vineri, 5 septembrie 2014

exista si nenorociri mai mari decit harnicia activsta, de ana (t)ipatescu in pantaloni, a domnului tismaneanu

in timp ce domnul tismaneanu isi continua cavalcada grafo maniacala de nestavilit (si de necitit), printr'un apel la prietenii nostri, 'telectoali (de a'si iesi din rezerva ne-strategica, pentru a'si mai lua niste scuipatzi in freza), fara sa le explice si sa ne explice de ce sa o sprijine sau de ce sa o sprijinim pe monica macovei, in defavoarea duduchii, care e alegerea de nezdruncinat a celui la ale carui alegeri n'am avut (mai) niciodata nimic de obiectat...


iata ca iar ni s'a rupt humveeu'n drum

Un militar a decedat şi alţi patru au fost răniţi într-un accident care a avut loc vineri, 5 septembrie, pe timpul desfăşurării exerciţiului multinaţional „Saber Junction 14”, în Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania, informează Ministerul Apărării Naționale.
(...)
Pe timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic, vehiculul de tip HMMWV în care se aflau cei cinci militari s-a răsturnat la intrarea pe un drum secundar. Cauzele producerii accidentului sunt cercetate de o comisie constituită la nivelul unităţii.
(...)
fapte care ar trebui sa'i faca pe rusi sa se teama, iar pe domnul al nostru p.m. ponta sa se culce linistit.



15 comentarii:

Anonim spunea...

vazui apelu de seara. e dus, nene! asta n-are toate tiglele pe casa. bine ca nu le-a cerut colegilor lui, intelectualii, sa-si toarne si o oala cu apa fiarta in freza la finalul discursului de endorsare.

aia cum humvee-uri, alti intelectuali. sa stea dreaq pa drum drept si cu motoru oprit si sa-si faca selfies, ca e destul ca sa chiuie patriotii, sa dea like-uri si sa strige ca vor razboi cu rusii. pa drumuri secundare - cu rucsacu, cu alpenstocku, cu calu, cu vaca, per pedes apostolorum...

un pic de antrenament la capitolul mars fortat pa drumuri secundare n-ar strica minunatului, dupa cum stim de la ceaska, si, mai nou, belicosului nostru popor, pentru ca daca acum tropaim fuduli alaturi de prietenul nostru, americanu, dupa un razboi cu rusii fuga aia sanatoasa de care vorbesc batrinii s-ar putea sa ne foloseste. irak scrie pe noi daca incepe ceva.

plicisitul de la hamangioaika

Shadow spunea...

@Nikule
Am avut ocazia sa-l cunosc in Franta pe un batran general care a fost facut prizonier in Indochina si a stat 7 ani in inchisoare la "coco" aia asiatici. Celulele erau construite in apa pana la genunchi. In plantatia de orez deh. Nu-ti zic cu ce belele a venit de acolo cand l-au liberat. Dumnezeu sa-l ierte ca atrecut arma pe dreapta acum 3 ani.

Spunea el facand referinta la "generalii de opereta" (de stat major) francezi o chestie care se cam aplica tuturor asa zisilor "sefi de armate" care nu vad decat din poze linia frontului.

Se aplica si la romanasi inclusiv la "razboinicul presedinte" si trupa lui de yesmeni

Exemplu de "indemn":

"Armons-nous et partez"

"Sa ne inarmam si plecati"

Un fel de "sa moara prostii nu noi, noi dam ordinul si ne plimbam impopotonati de maretele noastre griji pt popor".

niku_elektriku spunea...

hamandgiacule,

intre timp vazui ca apelu bocancilor de la apelu de sera incepu sa fie urmat, mai intii de catre d'l liiceanu, fara (deocamdata) d'l plesu, care, se vede, e mai ocupat sa afle secsu ingerilor, dar nu ma 'ndoiesc de fatul ca exemplul d'lui va fi diseminat in mod corespunztor, spre bucuria d'lui p.m. ponta.

si d'l diktator vaz ca.si recapata rosatza'n obrajori, odata cu perspectiva muntelui de cadavre care s'apropie tiptil, tiptil, ca tot e el atit de viril, si poate se hotarasc i'otan-istii s'al pue pe el secretar general, daca maresal nu se poate.

ori poate ca'i asa de vesel pentru ca vor astia sa'l suspendeze, iara, sanchi?
















niku_elektriku spunea...

shadowe,

pe mine ma ingrijoreaza, ca sa nu zic ca ma dixtreaza, ca, pardon, covirstoarea majoritate a trupetzilor "mortzi in misiune", pentr'un salar gramada, au decedat neglorios, ca prizonieri ai sicrielor pe rotzi, indifetent ca erau ele taburi, cu motor de buceag ori raba, sau humveeuri americanoase, ceea ce nu pare ca i'ar ingrijora pe resonsabilii apevisti e care ii evocai si matale.





niku_elektriku spunea...

emigrante,

scuza'ma, dar tu nu'tzi dai seama ca nu potzi "sa fii ocupat sa traesti bine", pentru ca te.ai nascut nefericit?

Anonim spunea...

nu l-ai citit prea atent pe liiceanu. :-)
gagiul il infiereaza discret de plesu, fara sa-l numeasca, care, la rindu-i, fara s-o numeasca, si-a permis etc..:
"Uimitor este că, recent, un distins intelectual umanist, vrând să păstreze față de cei trei candidați ai dreptei o echidistanță de bun gust, a simțit nevoia să o asocieze pe Monica Macovei (fără să o numească) cu „feminitatea de tip sabie, halucinată de radicalități nemiloase”. Ca literatură sună bine. În realitate, avem de-a face cu o metaforă-n vânt."

deci plesu nu-si toarna apa fiarta in cap la alegerile astea.

plictisitul de la hamangioaika

niku_elektriku spunea...

plicti hamandgiotul,

pai am zis eu ca l'am citit pe d'l liiceanu?

vorba cuiva, inca nu I s'a ecranizat ulimul apel

dar exista pericolul, dupa ce mi.atzi atras atentzia, sa.l citesc, dupa ce ma oprisem cu cititul inca din urma cu vreo cinci sase materiale poblicate pe hotniuz (mai are de luptat d'l liiceanu, pentru ca pe d'l tismaneanu nu'l mai citesc de vreo doi trei ani)

Anonim spunea...

"d'l diktator" e total iresponsabil in chestii de politica externa. imi amintesc ca a doua zi dupa raita prin bukale a nenorocitei aleia de nuland citesc siderat ca, neintrebat si hodoronc tronc, base se da viril inspre putin. din memorie, aproximativ: "ii atrag atentia lui putin sa nu incerce vreo aventura in moldova!".

fleoșk!

am inteles pe loc de ce a venit nuland, ce asigurari definitive privind sfirsitul iminent al lui putler a distribuit cu generozitate prin tot bucurestiul si cum smecherul basescu, crezind-o pe nebuna, a zis sa se dea repede mare ca nu cumva sa-l debarce c.i.a. pe putin inainte sa-i zica el vreo doua, vitejeste, de sa-l umileasca pentru eternitate pe mujic si sa dea pulimii impresia ca nu e doar tropaiala de soricel in cazul lui, hăhăhă, ca are el, hăhăhă, relatiile lui pe la, hăhăhă,... unde trebuie.

ce tragedie pentru tara asta sa-i fie directionata politica externa de un baiat cu liceul la baza care nu vede nici o diferenta intre a juca poker pe 1 leu cu amicii si a se lansa in tot soiul de panglicarii si declaratii politice belicoase, riscind de capul lui soarta unui intreg popor pe multe decenii de aici inainte!

despre "perspectiva muntelui de cadavre care s'apropie tiptil" doar atit:
pierderile juntei de la kiev:
40,000+ Ukrainian soldiers have died.
600+ armored vehicles have been lost.
200+ artillery pieces have been lost (probably many more in reality).
Most of the Ukie aviation in flying condition has been lost.

plictisitul de la hamangioaika

Anonim spunea...

iti zic un secret: nici io nu l-am citit si nu il citesc (nu e rea vointa, pur si simplu nu pot). chestia aia mi-a recomandat-o cineva, am facut ctrl+f pe text cu 3 cuvinte din citat si le-am pus si aici; altfel habar nu am cum combate in articol in favoarea alesei sale si nici ca-mi pasa.

plictisitul de la hamangioaika

Anonim spunea...

doar o vorba sa-ti mai spun daca tot numaram mortii:
Ukrainian forces casualties and losses 2 May – 21 August
Casualties
Total: 32.702
Dead and wounded: 20.274
Prisoner, deserters and missing: 12.418
Destroyed or captured materiel:
I. Aviation
Attack
- 16 Su-25 (one captured 7 July)
Bomber
- 7 Su-24
Fighter
- 2 MiG-29
Recon
- 1 AN-30
- 6 drones
Transport
- 2 AN-26
- 2 IL 76
I.a Helicopters
- 20 attack and transport Mi-24, Mi-17 y Mi-8
II. Ground forces materiel
Tanks Total: 347 ( 68 captured )
- 319 T-64 ( 65 captured )
- 2 T-64 Bulat
- 7 T-72 ( 3 captured )
- 19 T-84-U Oplot
Armored vehicles Total: 602 ( 119 captured )
- 163 BMP Infantry Fighting Vehicle, tracked ( 69 capturados )
- 125 BMD IFV Paratroopers, tracked ( 9 captured )
- 312 BTR Armored Personnel Carrier, wheeled ( 39 captured )
- 2 BRDM Scout Vehicle, wheeled ( 2 captured )
Artillery Total: 180 ( 122 captured pieces )
- 4 SO-203 2S7 “Pion” 203mm
- 5 SAU 2S3 “Acacia” 152mm (1 captured )
- 30 SAU 122 2S1 Gvozdika 122mm ( 25 captured )
- 2 Mortars 2S4 Tyulpan 240mm(2 captured
- 6 Mortars SAU Nona 120mm (6 captured )
- 21 Antiaircraft guns ZU 23-2 ( 18 captured )
- 24 Rocket launcher Grad 122mm ( 24 captured )
- 11 Rocket launcher Uragan 220mm (4 captured )
- 45 howitzer D-30 122mm ( 10 captured )
- 32 mortars82mm ( 32 captured )
Trucks and cars Total: 153 (124 captured )
- 5 Hummer
- Jeep
- 25-66 GaZ
- Staff car
- Mobile crane
- 1 ZIL 131
- 2 KrAZ
- 58 Ural trucks
- 69 Kamaz trucks
- 4 UAZ 469
Last edited by von Junzt; 23 Aug 14 at 07:42.


zeci de mii de morti doar de-ai alora din kiev in 2-3 luni???

chiar acum vazui titlul asta in adevarul.ro: "Radiografia înfrângerii catastrofale suferite de Ucraina în sud-est, în ultima săptămână." i-auzi una: "Modul în care forţele ucrainene au fost înfrânte în sud-estul ţării, în ultima săptămână, trebuie văzut pentru a fi crezut. Ce s-a întâmplat acolo reprezintă o înfrângere catastrofală care va fi ţinută minte multă vreme de către ucraineni ca printre cele mai negre zile ale istoriei lor."


pai cum plm, ca pina ieri totul era invers dupa cum vocifera propaganda oficiala, putin pe faras, rusia falita?!

plictisitul de la hamangioaika

Anonim spunea...

ce voiam eu de fapt sa spun se poate reduce la o fraza: americanii si rusii pina la urma vor ajunge la o intelegere, dar belicoșenia asta gratuita a lui base si a altor ciocoflenderi si ministri de externe locali, inclusiv a presei subordonate serviciilor (cam toata, vad), va fi tinuta minte la maskva.

nu vor plati ei din pacate, nici urmasii lor, ci urmasii nostri si urmasii urmasilor nostri. ca asa merge treaba.

plictisitul de la hamangioaika

niku_elektriku spunea...

plicti de la hamandgia,

avem mare noroc, ca natzie, ca politrucii de toate culorile si din toate timpurile (ca pe noi toate razboaiele ne'au prins la curu gol) au furat atit de mult ca n.au mai ajuns bani si pentru inarmare, altfel, praf si pulbere s'alegea de noi, ca, vorba diktatorelui dintr.un anumit moment, altfel se punea proglema daca aram ogoarele cu vreo doua trei sute de f16, plus ca putem comensura inclinatziile razboinice ale septelului nazzionale numai comparind isravile din cele citeva zile ale revolucion sandilescista, cu miile de mortzi si ranitzi in lupta cu omuletzii (cai) verzi (pe peretzi), cu (zecile ???) de mii de mortzi ai moldovenilor si oltenilor slavofoni care se razboiesc la nord de ale noastre granitzi, punindu'ne in mare pericol traficul de tabacioc.

printre pierderile cutiilor ukrainiene vaz ca se numara si vreo citeva gaz 66, avtosasiuri cu care era dotata din belsug si armia romuna cu cai de lemn (mira'm'as daca n'ar mai fi inca), si pe care ne chinuiam si noi,.ca vajnici si jalnici soldieri on termen sa le tirim pina "pe platou", la vreo revista de front, sau, mai grav, cu care era odata sa fim datzi disparutzi, in padure la baneasa (adica nici la vreo 5-6 km de unitatea de baza, de la otopeni), pentru ca ne reuseam sa luam legatura, noi fiind, nui asa, unitate de transmisiuni!

nu m.ar mira de loc daca armia romuna, compusa din profesionisti, s.ar pregati tot p.o astfel de tecnica, nici daca s.ar perfectziona in continuare tot in limbaj morse







niku_elektriku spunea...

hai ca, recitind, nu mai intzeleg nici eu ce am vrut sa spun,.gratzie si citorva palinci la bord, asa ca precizez; moldovenii si oltenii aia de care faceam vorbire ceva mai sus, sint rusii si ukrainienii care se lupta, nici ei nu stiu de ce, pentru ca e evident ca dupa vreo citziva ani de integrare evropeana, de convergentza, vorba aia, vor vrea cu totzii la sinu maicii rusii, care nu se stie daca ii va mai dori asa tare, ca nici putinica n.o sa traiasca o mie de ani.

cind o sa inceapa si la noi razboaiele intre republica mazare si republicile dragnea, cosma si dracu stie cum ii mai cheama p.ailaltzi (ala de la vaslui care domneste de dooj de ani, de.o pilda), altzii din afara chiar n.o sa intzeleaga mai nimica, cum n.am intzeles noi ce.i cu yugoslavia si nici ce.i cu ukraina asta acum...




Anonim spunea...

dincolo de noroc e maiestria cu care ne plasam totdeauna, ca o piaza rea, in tabara care urmeaza sa piarda razboiul, dupe care, la prima schimbare a directiei vintului, ii futem o lovitura de stat, intoarcem armele, arestam comandantu suprem, ii simulam o judecata si il matrasim ca pe-un ciine. instituim o comisie care sa rescrie istoria, inventam alta constitutie si ne cautam rapid o noua alianta militara pe care sa o bagam in rahat.

nu mai stiu cum sta treaba cu dotarea, dar eu si tont batalionu de infanteristi am carat in spate pps-uri model... 1924! ca alea cu care se omora lumea prin chicago pe vremea lui capone. si lopatica de infanterie, arma secreta a armatei romane. ne-au zis intr-o zi sa ne sapam cite un locas individual de tragere cu smecheriile alea. n-a reusit nimeni sa sape mai adinc de 4-5 centimentri inainte sa i se rupa sau macar indoaie faimoasa lopatica romaneasca de infanterie. ridea si ofiterimea de lopatica, dar ziceau ca, nah, in caz de corp la corp merge sa-i crapi capul inamicului. dup'aia venea gustarea de la ora 11: un cub de slanina de porc (100% slanina pura virgina) + una buc colt de piine neagra si aproape uscata. am tras si cu pistolul TT (model tot asa, ceva inainte de 1940) 3 cartuse de la vreo 15-20 de metri inspre tinta bust. dintr-un pluton de 40 care au incercat sa bage glontul in cerc, plus inca vreo 3-4 locotenenti, si maiori infuriati de impotenta soldatului roman, la sfirsit abia daca au gasit vreo 2-3 gauri / tinta de-au trebuit sa masluiasca calificativul. unui maior i-a intrat primul glont (era exasperat de rezultatele tragerii pina in acel moment si voia sa ne arate cum trebuie sa tragem) direct in pamint, la vreo 10 metri de el. s-a ridicat un norisor de praf de-am pufnit toti in ris. s-a enervat, a tinut minte si ne-a luat la instructie de front dupa tragere.

chiar ma gindeam ca cu asa o scula poti omori pe cineva care te ataca doar din pura intimplare. atunci mi-am zis ca daca vreodata cineva ma ameninta cu vreun TT pot s-o iau la fuga fara nici o frica de a fi nimerit. asta nu e arma in fata careia sa ridici miinile si sa te predai.

pe de alta parte, recunosc, am iesit de-acolo cu o conditie fizica formidabila. as fi putut sa alerg maratonul in fiecare dimineata si sa-mi vad in restul zilei de viata in modul cel mai obisnuit imaginabil.

plictisitul de la hamangioaika

niku_elektriku spunea...

@ plictisitul de la hamandgia,

noi eram ceva mai dotatzi, din pct de vedere al armamentului din dotare, ca aveam vestitele kalashnikoave, 7,62, pentru care munitzia din corpul de garda era amplasata intr'un ladoi de cam 1,5 metri cubi, in caz de necesitate, ladoi incuiat c'un lacatzoi pentru care, am descoperit cu surprindere in timpul lungilor noptzi de garda, mi se potrivea la fix cheia de lacatul propriului cufar regulamentar, de lemn tanase.

d'aia'm zis ca noi am fost intotdeauna un popul bun si blind, pentru ca, vorba aia, intr'un loc cit se poate de strategic, in buza aeroportului otopeni, eu as fi avut posibilitatea sa le golesc ladoiul ala fara nici o dificultate, ca geamul, fara nici macar zabrele, din corpul de garda dadea in parcarea din fatza cladirii avtoritatzii aviatziei civile, cu care noi impartzeam etajele (noi etajul 1, parterul si subsolul, ei restul), iar tovarasii nu s'ar fi prins decit cine stie cind mult dup'aia, ca de numarat cartusele se numarau (si se predau cu procest verbal) doar alea din laditza mica a corpului de garda, cu care erau incarcate armele santinelelor.

asa ca sa nu'mi spuna mie nime ca nu se putea face nimic supt comunism!

iar de conditzie fizica, ce sa zic?

am avut'o si eu, pina aproape de "liberare", cind ne'au trimis astia la cules de struguri, la tohani, in buzau, parca, fapt care s'a lasat ca dupa vreo trei luni luasem vreo zece chile la cintar, ca strugurii (kile intregi ingurgitate in nestire) ingrasa rau :))

Trimiteți un comentariu