sâmbătă, 27 septembrie 2014

un bătrîn şi o cadînă,
două jucării stricate,
merg ţinîndu-se de mînă


dar, totuşi, cine i'o fi vîrît chetroae în rucsac lu' turcesqiu?


moşu' ocară, 'n continoare, pe cadînă, oriunde s'ar afla, doamnă maria



Basescu, la congresul PNTCD: Ponta - farsorul perfect, Udrea - buna pentru Romania



cum căra si turcesqiu rucsacu ăla cu chietre...


Robert Turcescu a facut, miercuri, primele declaratii dupa asa-zisa auto-deconspirare de duminica. "Am avut un rucsac de pietre in spinare pe care l-am carat cat l-am carat si din moment ce l-am dat jos ma simt un om impacat, foarte impacat", a declarat Turcescu la RTV, conform Hotnews.



dar, stau eu si ma 'ntreb, după ce'am presupus, la fel ca multzi altzii, că, prin auto-datul focului la valiza, in mod ritualic, turcesqiu ar fi tot in slujba cauzii si a celor doi cauzasi de mai sus, oare greutatea pe care o tot invoca si pe care n'ar fi vrut s'o care'n spete care'o fi fost?

că, după cum am aflat in urma postarii precedente, el il injura din pura placere (avind si "motive personale" pentru asta), dar si intemeiat, pe d-l p.m. ponta, asa că nu vad unde erea greutatea.

oare, 'm zangane fisa p'in cap, faptu' că trebuea să ee pozitzia ghiocelului in fatza cuplului prezidentzial n'o fi fost?



7 comentarii:

Anonim spunea...

uite cum ii face basescu pirtie lui ponta fara ca acoperitii din presa sa sufle o vorba: desi onu e un rahat pe bat care trebuia desfiintat demult, prezenta la adunarile generale anuale, eveniment masiv mediatizat, e o ocazie pentru foarte multi presedinti si regi de a-si spori vizibilitatea si de a stabili noi contacte personale.

daca te uiti pe
http://www.un.org/en/ga/69/meetings/gadebate/24sep/
vei vedea o multime de sefi de state pe-acolo, asa ca, daca ar fi vrut sa-l tina pe ponta departe de reflectoarele presei internationale si de america, basescu ar fi putut sa fie el acolo in locul lui.

plictisitu

Anonim spunea...

Don Niku', chiar sinteti mortal cu surprinderea esentei despre pmp din afis! Sint oportunisti si oportunisti - vorba lui Rogozanu in "noul oportunism". Pentru unii ca Basescu rucsacul cu pietre pare unul de fulgi fiind tirsit prin ale geopoliticii si inainte de 89 si avind un simt politic bine dezvoltat a stiut de unde sufla vintul si cum trebuie sa se pozitioneze ca sa nu se stropeasca. Cica la un moment dat el ar fi fost omul providential care urma sa trateze cu dictatorul sirian pentru ajungerea la anumite compromisuri. Genul de politician maleabil care s-a aliat cu cine a trebuit pentru a se mentine la putere. A calarit si el un val, a prosperat economic impreuna cu toata infrastructura care a fost laudata si premiata de ambasada americana ca fiind mediul cel mai bun pentru promovarea intereselor americane in estul Europei. Dovada ca pe Romania o ocoleste conducta South Stream, ca a promovat Nabucco si ca ar accepta cu larga inima tehnologii americane pentru a exploata gaze de sist, a fi independenta energetic si a si exporta Moldovei, Ucrainei sau altor doritori din UE. Probabil pentru Turcescu aceste subiecte erau ca niste pietre in rucsac. Poate are o urma de constiinta si spre deosebire de altii care mint cu nerusinare numai pentru binele clanului, el se saturase sa faca aceasta propaganda desantata in timp ce tara se duce de ripa, se inchideau spitale si altii inclusiv presedintele bine merci se trateaza la clinici din Austria. El as vota cu Iohannis, dar cred ca preferatul americanilor este Ponta. In fond au toate asigurarile primite de la el, in problemele strategice asta ii intereseaza. Faza cu cearta Udrea - Ponta este de fatada, in fond sint din acelasi aluat.
Numai bine si virtute! Atentie cu bietul Subaru(de pe frotispiciul blogului)nu ati actualizat cu ultima patanie. Doamne feri la a treia incercare...
Dana (Mara)

niku_elektriku spunea...

@ plictisite,

marea nenorocire a lui turcescqiu e ca si'a consumat rezerva de credibilitate inca mult inainte de a s'apuca de teatrul asta trist la microphon.

chiar daca sceneta ar fi o reala reusita, in sine, ca mica publicitate a filmului lui tudor giurgiu, turcesqiu, cel putzin ptr mine, a devenit de multa vreme nefrecventabil.

sa te lesi tu calcat in picere d'un coi intr'o caldare, cum e banciu, de multa vreme, fara sa'i potzi da o replica pe masura, asta era si el un indicator ca n'are coloana vestibulara la el.

barim jac cristoa, cind a 'nceput sa'l calce mbadea pe bombeu (ca asta am intzeles c'ar fi fost motivu parasirii a3 de catre magistru), a spus pa si pu, la revedere, rasucindu'se (cu180 de grade, sau chiar mai multe :) si devenind basist asumat, fara gretzuri!

dignitatea'i dignitate, ca mama ma'sii, ori sintem vagabonji or nu mai sintem!

niku_elektriku spunea...

iar la onu, ce sa caute babacu?

parca hotarisem, odata pentru totdeauna, ca base se lupta sa'l scotza pe plagy prezidente, nu?

iar despre pro-americanismul basescului, chiar nu stiu ce sa mai cred.

el personal, nu stiu sa fi participat vreodata, in al doilea mandat, cel putzin, la sarbatorirea zilii americii.

ca nu i'au pus ambasador d'atitzia ani, ce sa mai vorbim!

se 'ntimpla lucruri, care de care mai ciudatzele...

niku_elektriku spunea...

@ Dana (Mara),

cum ii spusei si plictisitului, nu prea mai stiu cum sta treaba asta cu taraba pro-atlantista a babacului.

a fost atit de strident incit evident c'a facut mai mult rau decit bine, chiar si'n privintza rosia montana si a ghezelor de shist.

prima data cind base lipsi de la la un 4 iulie credeam ca'i suparat ca n'a primit invitatzie pentru vizita oficiala la casa alba, dar d'atunci tot trecura anii si supararea vaz ca'i reciproca, in ciuda aparentzelor ca base e cel mai cel om al americoilor din evropa.

din pun'tu' asta de vedere, pontosu' s'ar putea sa'i coafeze mai bine p'americoi.

p.s.

pe sobaru, daca "nu'si mai pune capul la contributzte", n'am de gind sa'l iau, din nou, "la mîna" (sau la mina), eventual c'o errare humanum est, daca nu c'o erata!

Anonim spunea...

Pai de ce sa nu fie "baieti destepti" si la ditamai Ambasada Rom la Buc? Sa fim suspectati de protocronism daca credem ca noi(rromanii) am inventat ingineriile baietilor destepti? Problema nu este institutia in sine respectabila si simbol al unei tari democratice ci cei care o viruseaza impunind prin lobby agresiv interesele unor corporatii.
Base este drept ca nu se prea calca pe bombeuri cu "lumea buna" si nu prea onora sindrofiile, dar macar asa era natural nu fals ca Iliescu care desi nu era respectat se afisa cu orice ocazie.
Totusi, bine macar ca nu sintem in situatia Ucrainei. Sa vedem ce pret avem de platit. Bine ar fi sa ne putem fofila in stilul nostru macar in problema gazelor de sist sa nu cadem de fraieri.
D(M)

niku_elektriku spunea...

@ Dana (Mara),

din fericire(!), "vom fi lasatzi" sa putem opta sa ne cumparam singuri, "la pretzu' pietzii" (adica la pretzul impus de putin romunichii), ghezele pe care ii vom lasa pe americoi sa ni le extraga, daca vor considera ei ca "se" merita sa ni le extraga.

Trimiteți un comentariu