luni, 17 august 2009

n'spe motive de suparare, mare, pentru unu', pentru altu'...

pentru ca sint un om bun, si'mi place, in general, s'ajut oamenii, indiferent de rasa, religie, orientare sexuala, afiliere politica, dupa slabele'mi posibilitatzi, m'am gindit sa'mi iau sarcina, cu de la mine putere, de'a gasi, chinuindu'mi intr'un hal far' de hal neuronu' stingher, atit de mult invocat de mai toata lumea in romanika (s'or fi facut studii in directzia asta ? poate ca totusi avem dreptate, si nu'i doar asa, o chestie autoironica), pentru a cauta justificari plauzibile pentru ura din totzi rarunchii care'i macina pe unii, si acesti "unii" nu's deloc putzini, si nici slabi, in legatura cu personaju' ce'a ajuns sa ne obsedeze, pe linga ca e si presedintele nostru, al tutulor romanilor. cel putzin pentru inca o perioada, ramine de vazut cit de lunga !

  • incepem cu motivul esentzial, si care nu trebe iertat in veci, pururea, amin, acela ca ne'a frustrat de ocazia de avea un presedinte dirz, democratic, frumos, creol chiar, ca noi, un om dintre noi, casatorit cu repetitzie cu fiice de demnitari comunisti, cum am facut'o , de altfel, majoritatea barbatzilor acestei natzii demni de acest nume, aprig aparator al drepturilor cetatzenesti, cu termopan, al libertatzii de constiintza, al libertatzii presii, iubitor de frumos, si frumosi citeodata, punct.
  • al doilea motiv: ne'a bagat, cu fortza, bani in buzunare, odata cu luarea masurii samavolnice profund ne-social-democrate, aia de adoptare a cotei unice, facind pentru asta pactul diavolului, cu zurgalai, ca tot era in preajma craciunului 2004, cooptind pentru asta solutzia imoral-amorala pecist-pucist-dan voiculeana-dorin tudoreana, aducind astfel si prinosu' de liberalism lipsa de la apelu' bocancilor liberalilor trasi cu fortza la guvernare, cu prim ministru taricean cu tot. fuse, fuse, si se duse, de altfel, si singura masura liberala adoptata in patru ani, cu largu' concurs al celor carora dulce ca mierea' le suna cuvintu' "liberal" , li se umple gura, peptu' li se bombeaza, glasu le devine mai tunator, mai ales cind vorbesc la tribune, teveuri, si alte organe, le'apare bratianu'n persoana agatzat ca un breloc de cel mai socialist guvern posibil, si imposibil, chiar in conditziile duduchii romanika, aia eterna si fascinanta , vorba partenerului de itze politice hrebenciuc ! asa ca ce motiv mai bun de ura potzi avea (era sa spun: iarule!) decit motivu' ca basescu personal tzi'a bagat citeva sute de milioane (miliarde ?) rol in buzunare ? esti mai dator lu' matrozu' decit lu' patriciu, vintu, voiculescu, care te plateste indeobste ? neeee ! (hai bre ca glumeam: te plateste ptr editorialele tele !)
  • n'a catadicsit, in dementza'i abjecta, sa'si numeasca reprezentantzii in consiliile de administratzie ale tvr si srr, tirind dupa el si partidul prezidentzial, tzinindu'se, cu ghiarele si dintzii, de o asa zisa promisiune electorala, aceea de a nu politiza institutziile respective, lucru absolut aberant, stiut fiind ca nu se ezista conducatori mai nimeritzi decit un sassu, la tvr, si o toghina, la srr. noroc cu manifestatziile de revolta ale masselor largi populare, in frunte cu coalitzia 322, pentru a'l aduce pe diktator la sentimente mai bune, silindu'l sa semneze, cu mina tremurinda, deciziile de numire a propriilor reprezentantzi in consiliile respective. normalitatea invinge din nou, (iar: iarule !)! iese la iveala ca iarba printre dalele vilii din mihaileanu...
  • tot diktatoru' chior, prin oamenii sai interpusi, in cazu' de fatza ministru' barbu de la ministeru' muncii, a produs o recalculare a pensiilor, insotzita de o separare a bugetelor asigurarilor sociale, si de pensii, fatza de bugetul statului, PENTRU PRIMA (SI ULTIMA) DATA'N ISTORIE, avind la un moment dat si nerusinarea sa aiba si un excedent, lucru' de neadmis intr'un regim liberal, repede stirpit cu mina forte de premieru' nepopulist-pompierist tariceanu, poreclit de oameni rai drept razgindeanu, odata cu indepartarea, cu sut spate gios, slugilor prea plecate piratului de dimbovitza apa dulce, cin' te bea nu se mai duce, taricianule... de la putere ! asa a fost, in sfirsit, asigurat drumul drept, spre cuferele cu bani, unui ministru de finantze, singuru' din lume, din toate timpurile, care se lauda pe toate drumurile ca el are bani, extraordinarul poet, si matematician, vosganian. e bine stiut ca intr'un regim liberal, sectorul privat trebuie sa asigure resursele, din impozitele platite, pentru plata cit mai multor asistatzi sociali, lucru infaptuit cu succes, cifra asistatzilor sporind spre doi'spe milioane, fapt ce n'are nici o legatura cu sporul in procente electorale pentru apropitarii vremelnici, si famelici, ai fonctziilor ! acu' ramine nepotzilor fiilor-fiilor nostri sarcina de a vide pe un' vor scoate camesa din pantalonii apretatzi pe la slitz cu scirbavnica doctrina socialist-bratianista .
  • monica macovei, oh nuuuu ! nu din nou !
  • de la refuzu' de a'si bea cafelutza dimineatza pe terasa la dinu i s'a tras ! nici macar pe pontonu' din delta a lu' vintu n'a vrut sa mearga... nenorocita ! nenorocitu' !
  • nenorocitu' n'a fost in stare nici macar sa dea o amarita de lovitura de stat, barem in genu' celei date de milica atunci cin' l'a schimbat pe prim ministrul cu unghiutza la degetu' mic, preferind sa'si lase partiduletzu' dat afara, de'a berbeleacu', pe scarile de serviciu ale guvernului, decit sa o inlocuiasca pe "procuroarea comunista" macovei.
  • impotrivirea desantzata la majorarea pensiilor, decretata de susnumitu' succesor a lu' bratianu, in pauza dintre accidentu' de motocicleta si cererea imperativa de retragere a trupelor din irak, repede anihilata de coalitzia indestructibila dintre partide322/moderatoro-moguli/sindicate/case de ajutor reciproc ale pensionarilor&popo'u' muncitor. diktatoru a fost, din nou, pus cu botu' pe labe ! sa'si bage mintzile'n cap alta data, sa nu se mai opuna alta data cresterii, cu orice pretz , a nivelului de trai, lucru pe care l'a si facut ulterior, nenorocitu' ! si  n'a fost bine ?!  vedetzi voi ! acu', acu' ! ie pe vine !
  • prin manevre diabolice a'ncercat, si noroc cu conu' ca n'a reusit,  sa transforme sandramaua comunista intr'o relicva nesemnificativa, impreuna cu partid cu tot, lucru de neconceput pentru un liuberal autentic, adept al statului minimal, adeca cu cit mai putzini care sa nu fie angajatzi la stat, eventual sa fie totzi, ca bani'n tzara asta tot de la stat vin; cu justitzie privata, de privata, pe terasa.
  • prin pervesiuni diabolice, folosindu'se  de malversatziuni uluitoare, a folosit mogulii proprii, fratzii paunescu si fiu, plus monica columbeanu-birladeanu, extinzindu'si vastele studiouri din calea victoriei inclusiv in fostu' grup sanitar al fostului magazin de electrice, pentru ca nas(h)u' moraru & producatoarea, sa stea in concediu cite sase luni pe an, coplesind astfel activitatea modesta, de furnicutze, a mogulilor legitimi voiculescu/vintu/patriciu, iar acestia, vazind coplesitoarea superioritate numerica si logistica, s'au vazut silitzi, ca sa faca fatza atacurilor nedrepte ale deontologilor,  sa'i oblige pe oamenii muncii de la antene&realitatzi - catzavenci - oteve - adevaru' - adevarudeseara - rhingranhotel - dilemevechi&noi (nu va lastzi pacalitzi ! aparentzele inseala!) sa'si faca emisiile inclusiv de pe scarile avioanelor care'i aduc inapoi din tzarile exotice, unde pleaca pe rind in permisii de cite trei zile, pentru refacerea fortzelor; badea/ciutacu/gidea/stan/grecu/dinescu/tudor/sincai/dumitrescu/ursu/nistorescu/buscu/mihaiu/dragotescu/chireac/etcaetera fiind mobilizatzi la locu' de munca cu ordin de zi pe unitate, fiind in permanentza la dispozitzie in caz ca tiranu' loveste din nou...
  • paranoicul, desi si'ar fi dorit,  n'a putut inca sa'si foloseasca trupele paramilitare de la administratzia strazilor, compania de autostrazi, golden shlitz, casuneanu, umbrarescu, besciu, bucsaru, pentru a ataca decisiv sediul din baneasa al companiei intact + sediul realitatea din casa scinteii. planu' n'a fost abandonat inca, tocmai d'aia fortzele sint pastrate in dispozitiv, folosindu'se ca pretext lucrarile de la pasaju' baneasa 2 , asteptindu'se un nou lot de blindate din elvetzia deghizate in buldozere si raschitoare de asfalt. 
  • n'o sa pomenesc aici de condamnarea comunismului si desecretizarea dosarelor ca stiu ca astea nu se pune
  • mai sint, da' m'am plictisit !

toate astea fiind spuse, si inca multe altele'n plus, voi, totzi aia care nu stitzi de ce'l uritzi pe basescu, sau stitzi prea bine, uitatzi'va la cele de mai sus, raspinditzi din guran gura, si uritzi in continuare !

pina la victoria finala...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu