duminică, 23 august 2009

educatzia cacaritas

bagi o data si  cistigi de sute de ori, fara nici un risc !
o renta viagera pin' la sfirsitu' zilelor, ca d'aia'i viagera !
nu'ntzeleg de ce'i considera vintilescu niste prosti p'aia care au platit pentru diplomele statului roman, nu numa' p'alea de la spiru...
ca nu doar alea de la spiru au devenit lipsite de orice relevantza, in afara de relevantza financiara cu care adauga ceas de ceas, si in proportzie de masa, sume, mai mici sau mai mari, in contu' celor ce s'au inscris in respectivu' sistem.
ca majoritatea "studiosilor" nu se inscriu pentru a se pregati pentru piatza muncii din romania sau de aiurea.
nu'i intereseaza asta.
statu' roman, prin minunatu' nostru legislativ, si'a creat premizele de autodistrugere.
pentru ciubucareala marunta a citorva sute, hai mii, de la origini pina'n prezent, de cointeresatzi ai sereleurilor universitare, plus alte citeva mii de doritori de titluri nemeritate si care aveau influentza in partidocratzie, s'a denaturat intregul invatzamint romanesc.
fara scrupule !
au si ars fintinile, otravit cimpiile, aruncat in aer pu(n)tzile, in urma lor, acoperindu'se de chichitze legislative ce fac aproape imposibila revenirea la o conditzie normala.
ce e si mai grav, si'au asigurat si complicitatea masivei fortze de munca birocraticeasca, posesoarea peticelor de hirtie fara acoperire in competentze in vreun domeniu oarecare, "ajutata" sa puna laba pe majoritatea posturilor din administratzia centrala si locala, si care, autoreproducindu'se, au dus la monstruozitatea asta de stat pe care'l contemplam acum neputinciosi.
asa ca unde's "fraierii", "prostii", care sint pagubasii acestui caritas ?
poate doar noi, astialaltzi, care n'am participat la joc !

pisi:
in timpu' asta jarmania alearga, gifiind, sa ne prinza din urma...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu