vineri, 20 mai 2011

    a nu se mai cauta degeaba,   


        stinga caviar exista!        

daca critzicatacii rogozanu si ernu ma dixtreaza, ca nu poci sa'i iau prea in serios precum  reactzionaristii de linie dreapta (or inamicu' public tisminensky), in schimb gubernatoru' mihaiu ma fascineaza, asta in rarele ocaziuni cind mai am rabdare sa'l ascult, ca emulsiunile de pe radio guerilla nu le mai urmaresc de pe vremea cind era in toi razbelu' dintre base si tari, iar catzavencii se aruncasera, cu entuziasm, in bratzele lu' vintu.
 
acuma vaz c'a 'nceput razboiu' rece nu numa' intre medvedev si acelasi base ci si intre mihaiu si presa mogulizata, dupa ce - fatalitate! - a devenit milionar (rosu) de pe urma ei.


mintea romunului de pe urma se vede din expresia (redare aproximativa) "cu putina intuitzie si intzelepciune (da, da' cu mult mai putzini bani! n.m.) se putea evita vinzarea catzavencilor catre mogul",  ceea ce era la mintea cocosului inca de p'atunci, iar noi, numitzii pupincuristi basesti, o spuneam cu obida - ca pe noi aceste cuvinte ne doare: "falimentul increderii pe care catzavencu l'a avut si acuma nu'l mai are" (aprox. min. 22,40-despre dezamagirile lui mihaiu).

iar stinga caviar explodeaza cu putere pe la minutu' 26,30, acolo unde mihaiu adopta de la bunicutza modelu' suedez.

si tot la vara cald!

in rest - ce sa zic? - are multa dreptate in alte puncte de vedere exprimate in emisiunea de pe frecventza postului de radio cultural ce merita ascultata nu numai in editzia care l'a avut pe el drept invitat.

e o specie ciudata de stingist antisecurist - zice el - atit de antisecurist incit poate avea informatzii direct de la sursa, ba chiar sa vrea sa dea mereu senzatzia ca stie mult mai multe pe care o sa le zica daca o sa aiva el chef, informatzii obtzinute, eventual, la o bauta sau la un peste petrecute impreuna cu "baetzii cu ochi azurii". ca si el, daca nu ma 'nsel, se uita cam albastru la noi.

chestia cu salvarea deltei e, in schimb, absolut ok!

chiar si de pe pontonu' lu vintu...

nu stiu ce'o mai fi facut cu statua elisabetei rizea, ca n'o zis nimica!

6 comentarii:

jderu' spunea...

Spre deosebire de tov'colonel și de Costea care sunt adepții stângii de blog, gubernatoru' lasă impresia că este adeptul stângii de cherhana, Domn'niku.

niku_elektriku spunea...

@ jderu'

pai da, parca pentru el anume o fo nascut conceptu' de stinga caviar!

jderu' spunea...

Câți sturioni o fi muls gubernatoru' pe pontonu'lu Vântu ca să ajungă la caviarul stângist!!!
Și ca să vedeți coincidență, Domn'niku, la Radio Erevan, în această după-amiază o agricultoare din Rîbaci (gubernia Kanceatka) a întrebat ce legatură există între Vasile Ernu și caviar. Răspunsul redacției a venit instantaneu:" Rusia deține primul loc la exportul ambelor produse."

niku_elektriku spunea...

@ jderu'
pe ernu nu l'au exportat de tot!

jderu' spunea...

Nu îl exportă decât în marea lui majoritate.

niku_elektriku spunea...

@jderu'

acuma, ce sa'l mai si tzie?
cu sufletu' tot in raiu' sotzialist ramine.

(n'am indicii asupra orientarii lui secsuale, tzin sa precizez :)

Trimiteți un comentariu