luni, 19 septembrie 2011

reconsiderare
foarte puternica
de pozitzie 
asupra
şcheletzilor din dulapuri
"diavolu' se ascunde'n detalii" 

cum se şchimba vremurile, domnule, dac'am ajuns sa "scap"(si asta nu pentru ca n'as sti p'unde sa le gasesc, ca'n alte ocaziuni) ultimele doo interventzii, de o deosebita 'nsemnatate teoretica si practica, ale actualului prezidente romun, cele prilejuite de interviurile date cotidianului adevaru' si proteveului, tocmai io care'i "sorbeam" vorbele al'dat!

am aflat ca a zis, printre multe altele, nu stiu in care din interviuri (sau o fi fost la o nu stiu care "scoala de vara"?), ca:
"nu schimbarea culorii este cea care vă aduce succesul, ci abordarea directă, sinceră și dacă ați putea să numiți mai puțini oameni care nu se știe de unde vin dar când deschizi dulapul cade praful de schelete după el, ar fi iar un lucru bunișor."

care putem pentru ca să zicem că le sint andrisate baetzilor si fetelor veseli/le din prop'iu'i partid, cel deşelat de grijili gubernarii, care mai au si lipsusuri, cind nu au direct plusuri de şcheletzi in dulape.

ne creste sufletu' cin' il mai auzim pa capu' tzearii cum compatimeste cu noi, intarindu'ne hotarirea sinucigasa d'a continua sa pretindem de la alesii nostri austeritate, incepind cu ei primii, dreptate si adevar, facin' pentru asta felurite eforturi moral volitive si de imaginatzie creatoare, pina'ntr'acolo incit pompam, inca, substantza vitala in papusa gonflabela a albii ca zapada cu barbitza, cea papata cu fulgi cu tot de bocu' cel rau, care se preface ca n'ar fi in continuare manipulat de sforicici nevazute dinsp'e deal.

tot mista' base ii sfatuia pe pedeliotzi sa'si gaseasca o "doamna de fier", recomandare pe care nu stiu cu cita incintare au primit'o scolarizatzii de vara, care erau, mai mult ca sigur, cu gindu' la bairamurile "pe dezbracate" de dupa.

e un fapt ca mai sintem doar citziva care mai mizam p'o doamna de fer, care sa nu fie nici doamna cu coasa (si nici duduca bine stiuta), ci, daca se poate, o doamna monika pura si dura, acea fi'ntza stinghera care nu ne'a dezamagit asteptarile pina'n prezent, stirnind, alaturi de ea, daca nu direct ura preopinentzilor,  atunci macar zimbete de compatimire, ca'n rest, "realitatea", "criza", si toate cele, ne'au dovedit, cu virf si 'ndesat, ca noi sintem greşitzii, ca "o lupta'i veatza, deci te lupta!" s'a dovedit deviza cistigatoare, caci, e clar, "ei", "preopinentzii" au cistigat, ei cu famiglioanele lor cu tot, si nici nu se putea altfel!

cum adica "ați putea să numiți mai puțini oameni care nu se știe de unde vin"?

ce'atz vrea matalutzilor, ca, dupa ce ne rupem oasele supt greutatzile gubernarii, sa ne trimitem fiii, fiicele, plus alte neamuri pin' la o spitza neprecizata, sa se'nscrie la loteria bestjoburilor, unde numa' la un amarit de post de achizitor la oraca se'nscriu mai multzi cetatzeni, dintre cei care reusesc sa descifreze ceva in spatele denumirilor indescifrabele ale posturilor, decit cele citeva mii de  joburi pe care le tot promite agentu' de influentza rmgc (de data aceasta) care poarta intimplator numele presedintelui romuniei???

paaai, n'atz auzit, bre, ca'i pandemie?

fara nici un fel de gluma?

ş'atunci nu'i clar ca decit sa moara mama mai bine sa moara ma'ta?

"dreapta", nenica!

"la multzi ani critzikatak!"

6 comentarii:

Shadow spunea...

Amin ca sa continui tonul articolului matale. cat despre "dezamagiri" de asteptari brusc din "puriu" plin de experienta vii sa postezi in "adolescent sadea". Te prinde, nu te prinde nu conteaza doar nu esti credibil. Sau poate ca vrei "consilieri" de talia lui tapalaga in locul celor de talia lui bleen.

Anonim spunea...

domnu' Niku, l-ati scapat si pe i'dependentu' de catindat la Premarie Doctorasu' cel Smecheras. vi-l dau io cu poza de la Snapsot, sa nu se piarza evenimentu':
http://sareinochi.wordpress.com/2011/09/19/ponta-si-antonescu-beau-sampania-victoriei-cu-oprescu-din-sticla-ramasa-de-la-geoana/
sa traiti, bonsoar, scuzati! :)

Galeata cu Pixeli spunea...

http://1.bp.blogspot.com/-pJT5VM76D2Y/Tnd2nf-XLrI/AAAAAAAAARY/qor-3wYEMEM/s1600/LazaroiuACZ.jpg

niku_elektriku spunea...

@shadowe

bre, io nu mi's dezamagit, si nici necredibil nu poci fi, din mai multe motive pe care nu le 'nsir aici; doar ma mir, parafrazind o lubrica de pe vremuri a lu' mircea diaconu (din decedata revista "cinema")!

si da!

il prefer pe tapalaga, daca se mai 'ntoarce din amerika!

niku_elektriku spunea...

@sareinochi

nu'mi fac probleme, bre, cu felceru', ca sper sa'i faca de petrecanie presedintili meu, dan diaconescu di-rect!

niku_elektriku spunea...

@galeata cu pixeli

vazut si placut inca de cind ai "plasat'o" :)))

Trimiteți un comentariu