joi, 10 mai 2012

încă un ZECE MAI
fără REGELE MIHAI!
de ce nu restaurează stînga
antenistă monarhia? 
 

din fericire am aflat de la lililck faptu' ca Regele e bine, sanatos, si chiar participa, alaturi de mina de monarhisti autentici care ne'au mai ramas (poate or sa fie mai multzi, da' ma cam indoiesc), la niste momente dedicate zilei regalitatzii.


nu vreau sa invoc destinu' natziei noastre, mica, vesela si far' de noroc, da' nu po' sa nu ma gindesc cu revolta intrinseca la cum ar fi aratat o rrromunie cu, deja, aproape cinci cincinale cu un Rege - si nu orice Rege! - la cîrma, daca fetele de la apaca nu erau indragostite de mos ilici, ala care e doar cu citziva ani "mai tinar" decit Regele, lucru care nu le impiedicau pe harmazoancele si harmazonii de p'atunci sa strige, rupindu'si hainele dupa ei, "bosorogii fara dintzi vor s'ajunga presedintzi", unii chiar "regi", ceea ce nu era valabel in cazu' iliciului ilustrabil, caruia "lucrarea", dentara sau nu, facuta la maskwa ii rezista inca destul de bine pe vremea aia, ba rauvoitorii zic ca i'ar rezista pina'n ziua de azi, fara reparatzii capitale, daca nu ma'nseala pa mine  memoria si nu si'o fi schimbat'o si asta in vreo clinica din israil.

acuma, gindindu'ma la avintu' rebolutzionar "monarchist" care cuprinsese acum citva timp stinga noastra caviar cu babetzica si oficinele  asociate, io nu stiu ce'i 'mpiedica acu' sa ni'l  abdice pe diktator, fara glume nesarate cu suspendari suspensoare, si sa instaureze monarhia, chit c'ar trebui sa'l mai suporte, din pacate doar un pik, pe Regele Mihai, pina sa'l puie pe printzu cosort purtator de tavi p'in piesele cu ilegalisti ale lu' ceashka.

ar avea si asentimentu' "pedeleprelor", ca tot n'au ei un catindat plauzibil pentru 2014, singuru' care s'ar opune, cre' ca, ar fi tot mareshalu' antonescu, caruia i'ar fi luate, in felu' asta, jucarelele.

domnu' gidea, avetzi legatura!

jur ca'mi fac abonament nonstop la latrinaria d-voastra daca va convigetzi shafu sa faca miscarea asta!

11 comentarii:

Shadow spunea...

@niku

raspuns la intrebarea matale "stanga antenista" lasa "dreapta b1 tv-ista" sa instaureze monarhia sub "inteleapta" viziune a lui neamtu, mru si bako.
Acum daca imi aduc eu bine minte "fetele de la apaca" erau sustinatoare nu de "fosile" graitoare fie ele moskovite cat erau interesate de "junii primi" cu lipsa de "gat" in dotare fosti sefi din dotare alora de ocupau vile comuniste nationalizate din care nu se dadeau de fel sa iasa.

Scrie opinia ta spunea...

Desi mi'as dori sa se intample ceea ce zici, Regele nu poate fi adus pe tron fara sustinerea populatiei. Nu stiu sa fi existat vreun moment in acesti 23 de ani in care curentul monarhic sa fi avut mai mult de 20-25% din optiuni(optimistic vorbind).

Asa incat nu e vorba de ce isi dorete unul sau altul, ci de ce vor oamenii. Poti face un referendum acum pe aceasta tema, care sa inchida subiectul o lunga perioada sau poti incerca sa arati oamenilor de ce venirea Regelui Mihai ne-ar da o sansa.

Traiasca Regele!

Dl.Goe spunea...

Eeeee... Où sont les monarchistes d\\antan? Asa o aud mereu pe Mam\\Mare suspinand cu nostaligia zecemaiurilor de odinioara. Tanti Mitza nu. Mai mult duce dorul micilor de la 23 August, dar tot de la monarhism i se trage. Ca are un doctorat in istorie cu tema asta a loviturii de palat condusa de catre regele Mihai I.

Riddick spunea...

E o mumie plimbată pe la ceremonii și pusă-n geam de unii de la PnL. Mî întreb dfe câtă ipocrizie poți da dovadă afișându-te cu Ilici și cu Clăpăugul în același timp. La urma-urmei, nu foarte multă, Mihăiță a mai colaborat cu Ivan și în alte dăți, cu folos (personal).

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

acuma, cit de bine informat esti, ar trebui sa stii ca labeunistii n'au fost niciodaata monarhisti, nici macar de conjunctura ca antenistii.

asa ca n'are rost sa'tzi verși rumorile si antipatiile pe cine nu e cazu' in problema asta; mai bine ai da si tu o brinca de ajutor si i'ai sfatui pe cei pe care ii simpatizezi (nu nega: se vede si de la distantza asta!) sa faca un pustiu de bine si sa'l readuca pe rege, macar asa, ca o consolare tirzie!

niku_elektriku spunea...

@Scrie opinia ta,

dom'le, la cit de batut in cap e popo'u' asta, nici primul rege n'ar fi putut fi adus pe tron, daca l'ar fi intrebat cineva!

asa ca macar cu atita daca ne'am fi ales si noi in urma actualei "monstruase coaliztii"...

niku_elektriku spunea...

@ d'l goe,

si ce, o lovitura de palat care sa'l repuie pe Rege in jiltz la cotroceni, chiar si de "23 august", condusa de felics voiculescu, ce ar avea?

cre ca mi'as putea trece usor si scirba aferenta...

niku_elektriku spunea...

@riddick,

sa stii ca, indiferent daca multe din cele pe care le spui sint adevarate, io m'am uitat, ca fost republican convins, la ce au fost capabile sa faca "republicile noastre", populare sau nu, in comparatzie cu monarhia:

comparatzia nu e po-si-bi-la, pentru ca, daca te uitzi numa la qvasi totalitatea constructziilor constructziilor importante si impozante din toate orasele tzarii, te intrebi: "cit era tva-ul pe vremea regilor?"!

cite poduri peste dunare, de exemplu, a mai facut republica in romunia?

Shadow spunea...

@niku-le

n-au avut inca timp. or sa fie daca "partidul" le cere. Conjunctura este dupa "interes".
Si la sfatul "umoral" te inseli. Cei pe care ii "simpatizez" nu au nici o putere reala in partidul pe care(numai datorita conducerii) am inceput de ceva vreme sa-l antipatizez.

restul ramane ca in tren. neamtu, baco mru sunt specialisti nu numai in monarhie dar si in "cele sfinte" fara de care o monarhie romaneasca nu ar functiona. Cum pe "cele sfinte" nu prea au cum sa le aduca in prim plan pe motive de "pacate in serie" ar putea face pustiul de bine sa-si gaseasca in sfarsit o "cauza nobila", sa evolueze de la stadiul de "valeti" in asa numita "viziune basesciana" la "vizionari". Tu ii crezi in stare? Eu sincer nu dar mi-ar place sa ma insel.

Daca nu te superi pe mine prea tare am si eu o nedumerire. Monarhismul la care ai aderat dupa "republicanism" ingaduie acceptarea sau simpla "ignorare" a deja celebrului "dictat" prezidential in limbajul "popular" si uneori "ridicol" care suna:

"Mihăiță a mai colaborat cu Ivan și în alte dăți, cu folos (personal)."

Dar deh te incurci matale in "simpatii" acuma?

niku_elektriku spunea...

@shadowe,

dikta"chioru" mi'a devenit definitiv antipatic si din cauza - nu datorita! - citatului dat de tine!

monarhist, mai ales unu'infocat, nu prea pot sa fiu, cum nu pot ajunge, oricit de mult as inainta in virsta, un "crestin adevarat", asa cum figurez in catistefele diverselor statistici (nevasta'mea - care se inchina la toate bisericile intilnite in cale - a avut proasta inspiratzie sa ma declare crestin ortodox la ultimu' recensamint, fara consimtzamintul meu, cu toate ca eu chiar asta sint, dupa parintzi - parca mai am si un tzertificat in directzia asta!)

pe Regele Mihai chiar il "iubesc", ca pe tata, din motive pe care le'am mai spus p'aci!

mai lasa'i in belea pa neamtzu si baco, ca destul ii tirnosesc cu alte ocazii!

Shadow spunea...

@niku

acum eu nu stiu cum e "traditia" prin zona prin care traiesti matale si cum nu mi-ai zis ce religie are doamna matale eu nu stiu ce sa spun. In zona mea de "copilarie", adolescenta si chiar nitica maturitate obiceiul neobligatoriu era sa "te dai" dupa religia nevestei. Deci in cazul asta daca doamna te-a declarat cum te-a declarat nu e chiar "fara suport" sau "nedemocratic".

Ii las coane ca ma rogi matale "mumos" si intre "crestini" si de "acelasi rit" asa "se face" :-).

PS. Si mie imi aduce aminte de tata Regele Mihai. Imi cam lipseste "batranul" ca tocmai ce ma ocup de parastasul sau de 7 ani. Asa sunt "io" mai "sentimental".

Trimiteți un comentariu