vineri, 8 iunie 2012

de ce nu voteaza
poporu' vegetal
"dama de verde"?
(cacareze de campagnie) 

cind tocmai ma gindeam că , daca pierde, negoitzu' meu de la trei o sa dispară ca magaru'n ceatza precum altzi "bine simtzitzi", gen vecinu' meu dă strada tutunaru, fost si el premare, tot la trei (nici nu mai stiu in ce perioada historica), sau ca inimaroiu, or - de ce nu? - halaicu, iata ca'l citesc pe celebru' bliiiin axinte, care mă confirmă, "pe surse":
Dacă mă întrebați pe mine, vă zic că breaking news-ul din PDL e că Blaga și Udrea vor fi executați cu sînge pe pereți și că Liviu Negoiță și-a negociat retragerea din politică și de la primărie. Dacă mă întrebați pe mine ca locuitor al sectorului 3, vă zic că Robert Negoiță a avut o campanie extrem de activă și agresivă, încă de un an încoace, în timp ce Liviu Negoiță a pus cîteva bannere plus un mesh pe magazinul Titan. Atît.
daca bliiiin, partizan boc-basescian retras pe muntele venus al madamei blogary, i'a pus cruce deja lu'musiu negoitza de la trei, bazat pe date autentice, recte oficina lazaroa, adica stim noi cine de fapt, inseamna ca situatzia'i cam verde cu umflaturi, asemanatoare pina la identificare, la nuantza, cu cea adoptata ad hoc de catindatzii carora le e o rusine teribila sa se afiseze de portocalii.

despre motivu' care'i face pe susnumitzii sa se rusineze asa de tare se tace mult si asurzitor, dincolo de formularile bombastice despre sacrificatu' p'altaru' reformii, reforma cu teshchereaua plina, iar invocarea rafuielilor cu singe pe peretzi post catastrofa electorala de la locale duce, cel putzin in viziunea creditata de bliiiiiin, la o varianta pedelista caprovarzista care nu rezolva ni'ca, pentru ca a'i pune alaturi in tabara sacrificatzilor pe blaga si pe udrea (cu toate ca blaga - cu inteligentza'i bine stiuta, cu ghilimele, sau fara, dupa 'mprejurari - s'a cam oferit benevol - daca'i ordin cu placere! - cind a acceptat desemnarea in calitate de sef al campagniei electorale, deci tzap ispasitor), este o chestie asemanatoare cu aia de la formarea gubernului mru, chestie cu trestie soldata cu rezultatele bine stiute - crash landing, adica - atunci cind, ca sa nu ramiie duduca fara coledzi, au trebuit sa plece totzi ministrii gubernului boc, indiferent ca au performat sau nu (pe lista celor care au performat, in limite rezonabile, ii includ pe funeriu si boagiu), astfel existind posibilitatea (exista posibilitatzi care se poate) sa s'obtzie un hibrid (politic) nici cal nici  magar, nici macar catir, pentru ca o atitudine absolut rezonabila ar fi tocmai ca partidu', daca mai are f'o urma de instinct de conservare, si'ar mai avea macar un coi in dotare, ar cam trebui sa dee de totzi peretzii de "agenta blonda & asociatzii", care le'or vampirizat o grama' de procente, si, prin ea, ar fi natural sa se produca o delimitare cit se poate de ferma de diktatoru' nost' ascuns in birlog de frica lu' hrebe (sanchi, parca n'am sti ca's 'ntzelesi!), care, chiar daca i'a tras pe totzi in sus la un anumit moment dat, acuma n'ar fi normal sa'i si ingroape la fel de virtos, semintzele pe mormintu' proaspat pregatit fiind sadite (virtual, pe vremea aia) de multa vreme, tot de diktator, exact dupa vremea cind a decis sa fenteze "criteriile morale" (cu eba, duduca si camarila), pe care le trompeta tot el cel mai tare, precum si atunci cind si'a redus pina aproape de inexistent exigentza pe care o mimase pe vremea gubernarii tariceanu (cind le transmitea public ministrilor "avetzi grija ce vorbitzi la telephon!"),  permitzind o destrabalare nesimtzita a mafomistilor carora putzin le pasa de criza ce'am crizat si alte alea, singura lor preocupare fiin' sa se capatuiasca rapid si indecent, ca sa nu mai amintesc de cinismu' de care o dat dovada cucuvelu' atomic atunci cind isi asuma cu piept bombat niste sacrificii pentru' poporu' nerecunoscator, parca nu stia cum e cu sacrificatu' clasii conducatoare portocalii, care enerva si enerveaza teribil p'orcine, de ne mai miram acuma ca totzi pizdarii, adevaratzi sau inchipuitzi, ca mazare sau robert n. cistiga fluerind doar  livrind compasiunea la chil, da' care, orsicit, e baetzi de comitet, imparte din ce fura, nu ca cintaretzii de romantze portocalii.

o veritabila tragedie antica se profileaza dupa aceasta previzibila reglare de conturi cu singe pentru ca o sa fim pusi in fatza paradoxului in care partea reformista a pedelelei (monika, preda, pale jr si car' or mai fi), strecurata 'nauntru, cu siretenia'i bine cunoscuta (nu din convingere), de diktatorescu, o sa se agatze ca 'necatzii de pai de ghiocelu' ofilit prezidentzial, in timp ce dinozaurii coruptzi in fund or sa se revolte 'mpotriva lui, fiin', din punctu' asta de vedere, mai lucizi decit mintzile luminate reformiste.

mai zice bliiiiiiiiin,
Văd mulți șocați că Robert îl bate pe Liviu. Cum să bată un proxenet un primar capabil?
Înseamnă că n-ați văzut campania electorală din sectorul 3. Robert are o campanie excelentă, una dintre cele mai bune văzute, Liviu are o caricatură de campanie făcută în bătaie de joc. Liviu Negoiță este unul dintre principalii beneficiari ai mentalității ”să fure dar să și facă”.
Ei bine, în ultimul mandat n-a făcut nimic. A rămas doar cu prima parte. Și aici l-a atacat extrem de agresiv Robert. Agresiv și credibil. Cu cifre, sume, prețuri, scheme cu rețele mafiote, cu nume și prenume, cu date, cu tot ce trebuie. Acuzații punctuale. Cît de reale, nu știu. Dar foarte credibile. Liviu Negoiță n-a avut niciodată imaginea unui primar curat nefurăcios și departe de mafie stătătoriu. Ba dimpotrivă. Ăsta e deja un lucru acceptat în opinia publică de ani de zile. ”Dar a și făcut, dă-l în pizda mă-sii!” au zis oamenii pînă să vină Robert cu campania asta agresivă. Liviu i-a răspuns timid (cînd i-a răspuns) cu pliante cu realizări din 2005 și 2008 (cred că nici nu s-a obosit să schimbe pliantele, probabil sînt tot alea de acum 4 ani) și cu ”Adevăratul primar. Liviu. Liviu Negoiță.” Atenție! Campania lui Robert nu l-a acuzat o secundă pe Liviu că ar fi incompetent. L-a acuzat doar că ar fi mafiot, că ar fi plătit înzecit pe panseluțe, că ar avea 10 case, unele luate cu sute de mii de euro banii jos, că ar fi făcut afaceri cu terenuri în zona de..., suprafața de..., la prețul de..., că ar face parte din mafia lui Videanu, Udrea etc....
acest mic 'nceput de cult al personalitatzii facut de bliiiiiiiiiin ma pune in mare dificultate, tocmai ce hotarisem sa nu botez pe niminea la sectoru' asta a lu' peste prajit.

cu toate bubele, mucigaiurile si noroiu, stiute sau doar banuite, parca ma doare sufletu' sa am un mazare mai prost in fruntea sectorului, zau!





citeva motive sa nu'l botez pe



liviu, liviu, liviu negoitza, care se lauda ca nu da banii pe panselutze.
acum fo doi ani aveam vegetatzie luxurianta,
cu eticheta pe ea, 
in  mai toate scuarurile 


am trecut, intre timp, la austeritatea
gazonului holandez
(ce'or fi facut cu florile alea vechi?)

ca sa nu'si iasa din mina,
a trecut anu' asta la plantat garduletz viu
coniferic, in plina vara, vara primara.

garduletzu' viu, tot cu eticheta pe el,
s'a revoltat, uscindu'se instantaneu 




peste drum de tribunalu' "junior",
tot imortalizez, de fo trei ani,
sa ramiie si posteritatzii care o sa ne'o traga la nas,
ceasurile mobilier urbane care ne arata ora exacta 
de doua ori pe zi

n'am calculat de cite ori au aratat
ora exacta in atita amar de ani,
dovedindu'si, totusi, utilitatea 


la ceas de bilantz,
cui ii bate ceasu?


cu un termopan, s'o  face, oare, primavara?

(chiar, ce'o fi facut cu banetu' ala mult 
- cel mai mult, zic unii -
pentru ca e absolut evident, pentru cine mai umbla,
ca sectoru' lu' negoitza sta cel mai prost cu termoizolatu') 

motivu'cel mai puternic pentru care nu l'as mai bota
(botezi nu botezi, vremea pulii trece,
chiar daca o data vezi pasarica duduchii)




puternice motive pentru 
care mai stau pe ginduri:








alte instantanee de campagnie

si'a tras si oieru tzap


un iliescu cu ochiu vinat,
cu tot blatu' pe care'l face cu ontzanu
(imagine netrucata)

pereme a ajuns de la balamuc la cimitir

alte cimitire...

si negoitza e oitza

scrisoare sfisietoare de dragoste si pretinie
din partea premarelui meu. negoitza
(gasita aseara in cutiutza postala)

sa moara (lu' assan) ma'sa 
(nu mama lu'  negoitza!)
daca stiu ce sa fac!
sa vie pompierii!
(imagine live, tot d'aseara)




desi, daca si vanghelis ziceeee...
gura pacatosului? 

4 comentarii:

Un vot, o cacareaza spunea...

Bai stralucitorule, nu era ma nevoie de toata polologhia asta ametita ca sa comunici universului ca te duci sa votezi cu mafiotul negoita ca sa nu iasa mafiotul negoita.
Sa fii sanatos si sa traiesti bine ca si pana acuma!

niku_elektriku spunea...

@ vere,

si tu esti un trist?

schmoukiz spunea...

Fii om serios, la noi in comuna Berceni, Piedone nu poate fi dat jos, ca nici n-avem alt porc in loc, deci nu ma duc, dar sa-l lasi la ciolan pe Moartea Liceenelor, pe prostalau' ala, e chiar de porc.

niku_elektriku spunea...

@schmoukiz,

nu stiu de ce, da' cre' ca "baiatu" "le are" mai mult cu liceenii - o sa ne tot serveasca d'acum incolo o mincaica lunga (timp de nu se stie cite mandate) de mazare, ca orice homuncul fara insusiri prop'ii si personale (bombo stie)

Trimiteți un comentariu