joi, 28 iunie 2012

futere de mană
cu dînsa 'ndoită 

gluma trista a tiranului singeros basescu care se juca cu voroavele despre reforma statului, cum voroveau si comunistii despre viitoru' luminos, fara a'l baga niminea'n sama, nici macar partidutzu'i breloc, e pe cale sa fie 'nlocuita cu o adevarata opera bufff, de mare si neasemuita montare (ca nu' poa' sa fie azemuita nici macar cu cele mai sinistre momente ale epocii iliescu, cu mineri cu tot), in timp ce romunia doarme pentru tine...
Cam asta se intampla in ultimele ore: nu se aplica decizia Curtii Constitutionale, se planuieste schimbarea judecatorilor de la Curtea Constitutionala, Monitorul Oficial (adica locul care stabileste momentul in care un act devine oficial) se muta la guvern prin Ordonanta de Urgenta, procurori si judecatori sunt atacati non-stop de guvern si de puterea parlamentara. Asta dupa ce conducerile multor institutii au fost schimbate (TVR, Comisia de etica, etc).
Va urez somn usor! 
am redat, ca un retardat, mai sus, "din comoditate", postarea unuia care nu'l pupa, pina de curind,  in nici un fel pa diktatoru' expirat, care, pe linga asta, mai are si vina de neiertat ca locuieste si munceste de citziva ani, buni (buni pentru el), la london siti.

daca el, londonezu, minte, atunci mintz si io cin' va spui ca petrika de la cotroceni urla degaba acuma c'o vinit lupu, in persoana gubernarii autentik oteve, care, pin'o sa ne minince cu fulgi cu tot, mai intii ne stropșește cu tunu' cu apa, precum si cu alte tunuri si levorvere'n gitzi. 

'm place ca, totusi, doamna amepe a activismului civic romunesc, recunstructoarea noii stingi 'mprejur, are timp sa s'ocupe, in pauza de cafelutza, de micile mici stingacii ale imberbilor d-sale protejatzi, incercin' sa'i aduca pa calea a dreapta, da stinga pora (andreea, ai legatura!)
Iar lipsa de experienţă şi stîngăcia unor lideri politici, combinată cu marea experienţă şi lipsă de scrupule a altora face situaţia de-a dreptul periculoasă, mai ales că nu există soluţii simple, ca alegerile. 
A avut dreptate Mircea Geoană cînd a permis ridicarea imunităţii lui Năstase, şi a avut dreptate să distanţeze partidul de infractorii săi de vîrf. Cînd vezi reacţiile de azi devine clar că prăbuşirea lui Geoană a fost o răzbunare a lui Năstase. Dar oamenii tineri care conduc PSD au acum marea ocazie de a continua politica lui Geoană, de a se distanţa de Năstase, de a face pasul spre viitor. Refuz să cred că deja la vîrsta lor nu mai există decît trecutul, că deja stă cineva pe cine ştie ce secrete teribile or avea. Despărţiţi-vă de Năstase(???????????......................)

zice amepe saptamina asta, ca o adevarata si intzeleapta mama buna, pentru ca saptamina trecuta zisese, tot ca ma'sa lu' ponta, alte fo doo: 

"Politizarea de acolo se încheiase cu eliminarea Rodicăi Culcer şi favoriţilor ei cu contract, emisiunile ei erau principala zonă prin care se exercita influenţa politică."

adevarat saftoiu a'nviat, intre timp, lasindu'l pe cerece cu ochii la becu d'o mie de watzii!

"OK, o să îmi spuneţi de TVR info, aşa e, în ianuarie eu am ieşit într-o emisiune de acolo, că nu mai suportam, şi asta a fost prima dată la televiziunea publică."

deci i'adevarat ca mircea marian si ioana lupea erau mai rai ca badea gidea si ciutacu!
"Puterea actuală are conexiuni cu ziarişti şi intelectuali de bună calitate care nu au fost cu Băsescu: cînd ai pe RCC, Liviu Antonesei, Florin Iaru, Emil Hurezeanu" 

reconstructzia stingii caviar poa' sa 'nceapa,  florine!

"dovadă mesajele destul de tendenţioase trimise la toţi ziariştii străini de o trupă de ONGişti foşti stipendiaţi ai TVR şi cîţiva inocenţi adunaţi de ei, unde se fac comparaţii cu Ungaria, Ucraina şi alte penibilităţi. Ca să le dezmint, că pe mine mă sună presa străină, am nevoie de nişte garanţii, altfel ajung în 48 de ore, ca la ICR, în fruntea taberei adverse."
monico, vedea'te'as compostoare da bilete la itebe, ca tre' sa frec dupa tine!

*****************************

in timpu asta, pe frontu' luptzii pedele pentru intratu'n historie, alaturea de penetze, e linistea din'naintea subcesului in alegerile interne cu'n singur catindat.

plata'n avans, ca vars! 

10 comentarii:

edvard spunea...

nikule,
...ok, am-ntzeles, n-am ce-tzi face finca stiu ca n-am nici o sansa, na, la om frica pazeste bostanaria, da'ncearca macar ca-n afara de spaimele astea cotidiene, comun[ist]e, vezi cum faci sa descoperi si altele noi, poate, cine stie, mai "calitative" dec^t astea default ce te sparie.
Proiectul b^sesc, cred io, cam da cu mucii-n fasole pentru ca titularu' poarta, ad^nc in ADN, complexul perifericului, al insului care [par]vine dela marginea orasului ["orasului"...] si nu va vrea sa se conformeze-n veci regulilor "urbanistilor" pentru ca, clar, nu-i permite structura sa interna macho-ista [adaptata d^mbovitzean, /smardoi/].

Pornit cam ca TanaseScatiu', dar ajuns unpic ceva mai departe, recte pe mari, diverse centrale, Antwerpen, alte diverse centrale, administratzii vechi si nuoi, politichie, "si da'i si lupta, neicusorule...", si iaca, vorba c^ntecului, /sus, tot mai sus.../, 'MNEALUI [...] fiind /inzestrat/ cu skills-urile necesare, un fel de Bear Grylls local, reuseste sa atinga unul dintre v^rfurile puterii.

Eeeeeh, si aici incepe tragedia noastra nu-antica, dar contemporana, si care-i atinge, deci, pe totzi contemporanii lui, adica.
Omu' vrea toata creasta muntelui, finca din periferia [imaginarului] lui din care a plecat la drum, plus din experientza navala, stie el ca, scuzatz, cartieru', nava, fonctzia, ori'ce'ar fi nene, astea se tzin sub pumn de fier [bun, hai, punem o manusa de catifea peste...] si mandatul asta natural NU SE NEGOCIAZA cu nimeni.
Dar dupa cum stim dela scoala, dela fizica, tr^ind, noi astia, in sisteme izotrope [chiar daca dorite, hehe, ca societatzi deschise], daca vii si 'ncepi sa pui, ma iertatz, ca buou', presiune graduala dar continuua pe tot mediul intern, chiar av^nd la spate aliniatzi in ordine o sumedenie de oportunisti carora le-a convenit, pe moment, mezanplasu', "petarda" tot ^tzi va exploda in fatza, mai devreme sau mai t^rziu.

nikule, si "comunistii" astia [carora le-as spune oricum da'numai comunisti nu, ca ma pufneste r^sul], ca sa-l parafrazez Lucretius[Patrascanu], probabil ca inainte de a fi "comunisti" sunt pragmatisti.

Da, chiar, ar merge completat cumva imnul:
/mai bine actzionar, dec^t activist/ mai bine pragmatist dec^t mizantrop-ist/.

Gata, acum te las cu temerile matale.
Joss Comumnisme ! [:vlaams]

Loda spunea...

Nikule ! Tie iti vine sa versi, mie imi e greata si de dreapta si de stanga, Moshe s-a retras de pe blog :( Stranii coincidente ? ANUNT :
,,societate de prosti (politicieni si electorat) pierdut bunul simt ,respectul fata de sine si de ceilalti.Nu ofer recompensa, ca nu se profileaza gasitorul ".Punct.

niku_elektriku spunea...

nu stiu ce-avetzi, frate, de vretzi (si tu si shadou) sa ma tot trecetzi strada

pe shadow l'am perdut deja!

niku_elektriku spunea...

@ loda,

macar ala poa' sa plece'n israil, io un' mama nievoii sa plec?

edvard spunea...

@niku
p^i io sunt vinovat ca, [zice wlad mixich* pe hotniuz], sase, vin lupii!!!

cine i-a st^rnit, bre? daca chiar facea reforma pe bune avea acum populatzia de partea lui, tz'am mai zis, aici la mine'n urbe dansez cu lupii de vreo 3 mandate, si crede-ma ca nu e nici o placere, da'paradoxul e ca 'mnealui le-a dat apa la moare, la lupi, in totzi acesti ani cu ambitzia lui "reformatoare".

probabil ca reforma pe bune a fost la ICR, acolo chiar avea cine sa o faca, pacat ca a trebuit sa-i fie dator lui b^sescu pentru oportunitatea asta, si sa mai plateasca si toate oalele sparte.
[deh, asa e istoria uneori, un intreg Reich a urmat un om, si, ...i-au dat lui toate "creditele"].

daca institutiile chiar s-au reformat si nu au fost doar folosite ca "sa moara totzi dujmanii mei, frate!", atunci sa-si pastreze statura profesionala si sa nu actioneze doar la o anumita comanda, si daca au balls, atunci chiar sa faca asta si oamenii vor vedea ca treaba e pe bune, ca ceva-ceva s-a miscat si nu e doar ceva personalizat ca p^na acum.

in rest, io am vazut doar o logica a razboiului, de parca eram in era regatelor combatante chineze.

la ce potentzial a fost, la start, in aliantza cu liberalii nu asa trebuia lucrat, da'finca'a vrut totu' numai pentru el, le-a tras presu' de sub picioare si alora.

nikule, da'o'n spume, s-a vazut clar ca TOATA lumea care a fost in "siajul" lui a lucrat doar pe unii, ok, foarte bine, da'dece o faceau pe neutrii, dece le era t^rshe sa-si puna ekipamentu' traditzional oranj, era vreo rusine?

adica dece vroiau sa se piarda in marea masa, ca sa transmita ce? asa fac astia dela diversiune-cercetare, deh, da'astialaltz, de striga acum, erau/sunt civili, "d'ai nostri". sau cum? sau sunt grade?

e asa hazliu ca nu ne vedem b^rna din ochiu'nostru da'strigam revoltatzi la ceilaltzi.

hai ca te-am lasat, nu te trec strada, relax !

stay where you are !

edvard spunea...

@ erata
scuze, corect este /neutri/, nu cu 2 de i, cum mi-a fugit mie digitul pe tastatura, iertatz, nu mai fac...

niku_elektriku spunea...

@ edvarde,

pai, io ce fak acuma (ca sa'l parafrazez pe dumitru dumitriu, de pe vremea cind era antrenor la rapid - atunci cind i'au facut aia farsa cu mircea lucescu)?

c'astia vor sa ma faca sa'l botez iar pa besecsu, si io nu mai vroiam.

Lilick Auftakt spunea...

Nikule, stii cumva daca e OK ca Blaga sa fie si presedinte interimar si presedinte de partid, simultan, de saptamana viitoare sau, ma rog, peste cateva zile, cand il suspenda astia pe TB? N-am mai avut situatia asta si de aia intreb... :D

niku_elektriku spunea...

@ lilick,

oricum, si la partid tot interimar o sa fie, pin'o sa se uneasca, p'in absorbtzie, cu voi...

Anonim spunea...

Individuals with discomfort caused by yeast infections shoal Head teacher
or Star's Escritoire if she or he is too meddling. Add yoghourt to your Casual intense and less endorse. Patients with a repeated example of umbilical monilia disease imbalance occurs, candida organisms can lead over.

my website - treatment of yeast infection in men

Trimiteți un comentariu