duminică, 1 iulie 2012

ezercitz contrafactual,
de mîna stînga,
de la bal pîn' la spital


Ce-ar fi fost daca…


Ne putem imagina oare un scenariu alternativ la evenimentele de miercuri seara?

18.00 – la ICCJ avocatii lui Adrian Nastase si jurnalistii asteapta infrigurati momentul pronuntarii sentintei.

18.35 - Adrian Nastase nu a venit la Inalta Curte

18.45 – Judecatoarea de la Inalta Curte de Casatie si Justitie citeste sentinta. Adrian Nastase este achitat definitiv in dosarul “Trofeul Calitatii”.  Hotarirea e intimpinata cu puternice aplauze si ovatzii de asistentza prezenta in sala, inclusiv de catre advocatzi, procurori, grefieri si membrii personalului de paza. De asemenea, jurnalistii si componentzii echipelor care asigura transmiterea epocalului eveniment se imbratzisaza cu ochii in lacrimi.

18.55 – Premierul Victor Ponta convoaca o Sedintza de Urgentza a Gubernului la care sint invitatzi si Sefii Partidelor componente ale USeLe. Este  invitat, de asemenea, si Analistul Militar Radu Tudor.


19.30 - Incepe Sedintza de Urgentza a Gubernului.

20.30 - Se termina Sedintza de Urgentza a Gubernului. Premierul Victor Ponta anuntza o conferintza de presa care va incepe in zece minute.  

20.40 - Premierul Victor Ponta intra in Sala Unde Se Tzine Conferintza de Presa Estraordinara. Intra pe o usa laterala insotit de Sotzia Sa, Evroparlamentarul  Romun Daciana Sarbu Ponta si de Socrul Sau, Senatorul Ilie Sarbu, in timp ce cativa oameni incearca sa-i faca loc si sa-l protejeze de multimea reporterilor si fotografilor care il asalteaza pe Premier. Victor Ponta este tras la fata si pare obosit, insa emana un soi de liniste si de siguranta care nu ii dau deloc aerul unui Om Apasat de Grijile Tzarii.

20.41 - Premierul Victor Ponta isi incepe mesajul in fata camerelor de televiziune. Isi anuntza demisia si retragerea din viatza politica ca urmare a acuzelor nedrepte care, daca El n'ar face acest pas, ar putea afecta imaginea Tzarii si a Partidului. Are o voce calma, dar ferma. Este dezamagit ca Buna Sa Credintza este contestata de oameni rai. Astepta ca colegii sai, dottorii, sa'i ia apararea cu mai multa vigoare decit o facusera deja. Nu se considera plagiator, pentru ca internetul este, citam intr'o traducere aproximativa, "too big to fail". Va reintra  in cariera de blogherist cu fruntea sus, demn, pentru ca stie ca totul nu este decat o mascarada politica de la cap pana la coada. Daca Cristian Tudor Popescu nu i-a dat dreptate, atunci Bogdan Chireac, Razvan Dumitrescu, Dana Grecu si Mugur Ciuvica ii vor curata numele si vor convinge telespectatorii ca traian basescu trebuie suspendat. Oamenii vor vedea pana la urma cine a avut dreptate si cine este vinovatul adevarat.

20.45 - Pe Holul din Fatza Salii de Messe a Palatului Victoria are loc o intilnire fulger a Conducerii Partidului Social Democrat. Se Hotaraste ca Functzia de Presedinte al Partidului sa fie desfiintzata, iar Presedintele Consililui Natzinal al Partidului Social Democrat sa devina, prin comasare, Conducator Suprem.

20.47 - administratzia prezidentziala anuntza ca i'a invitat la cotroceni pe Premierul demisionar Victor Ponta si pe Liderii Arcului Gubernamental.

21.12  - Incep consultarile intre traian basescu  si   Liderii Arcului Gubernamental.

21.13 - Se termina consultarile.

21.13.15 - purtatorul de cuvint al administratziei prezidentziale anuntza ziaristii ca presedintele traian basescu l'a desemnat, ca urmare a acordului dintre Liderii Arcului Gubernamental, pe  Adrian Nastase, Presedinte al Consiliului Natzional PSD, pentru Functia de Prim-Ministru al Romuniii.

21.15 - Este publicat Decretul de Numire a Lui Insusi in Monitorul Oficial. 

21.16 - Este convocata o Sedintza de Urgentza a Camerelor Reunite ale Parlamentului pentru Investirea Gubernului Adrian Nastase.

21.45 - Camerele Reunite ale Parlamentului  acorda Votul de Incredere Noului Gubern.

22.00 - Are loc Depunerea Juramintului de Credintza la cotroceni.

22.08 - La Conferintza de Presa, convocata dupa Depunerea Juramintului, Membrii Conducerii Coalitziei Gubernamentale Anuntza ca au cazut de acord sa'l desemneze pe Radu Tudor drept Candidat Unic la Alegerile Prezidentziale care ar putea avea loc in urmatoarele 3 - 3,5 luni, in urma suspedarii lui  traian basescu care este programata pentru saptamina viitoare. Crin Antonescu nu a putut fi contactat, el aflindu'se "in direct" la Sinteza Zilei.

22.10 - Noul Presedinte Desemnat al Romuniii Decreteaza Starea de Urgentza.


la spitalu' de urgentza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu