marți, 12 iunie 2012

sinecuri, sinecura,
la tevere vine radu calin cristea!



Radu Calin Cristea va fi propus de USL pentru sefia TVR - Crin Antonescu de Red. Stiri HotNews.ro Marţi, 12 iunie 2012, 15:02 Actualitate | Politic

Crin Antonescu a declarat marti ca "azi avem un vot in Parlament pentru numirea unui PDG interimar la TVR in persoana lui Radu Calin Cristea".

Reamintim ca raportul de activitate al TVR pe 2011 a fost respins marti de Comisiile de cultura si mass-media. Votul Comisiilor va fi urmat de un vot in plenul Parlamentului, unde respingerea raportului ar echivala cu demiterea de drept a Consiliului de Administratie condus de Alexandru Lazescu.

Radu Calin Cristea (n. 1955, Ineu) este scriitor, eseist, ziarist, colaborator, ulterior redactor la programul Actualitatea Romaneasca la Radio Europa Libera (1990-2002), potrivit unei biografii publicate pe site-ul Europa Libera. El a mai fost si director al Muzeului Literaturii Romane.

De la inceputul anului, el semneaza editoriale la Adevarul, in calitate de "analist politic". Acelasi ziar scria, in 2009, despre conflictele de la conducerea Muzeului Literaturii. In ultimii sapte ani, Radu Calin Cristea a semnat articole de opinie in EvZ, Averea, Cotidianul.

Radu Calin Cristea despre Victor Ponta: "Scriu acest comentariu salutand voios, in fine, aparitia in fruntea Executivului a unui politician tanar, sanatos la minte si la trup, in forma si plin de haz. Remarc cu placere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn ca se poate discuta normal, franc, fara incruntari pretioase despre cele mai incomode teme ale guvernarii." (mai 2012)



l'am ghicit si p'asta, tocmai d'anu' trecut, c'ocazia unei discutzii despre camarile si sinecuri pe blog la dom' tudoran.

e vorba'n  propozitzii despre "rapidistu meu" RCC, caruia tocmai ce'i semnalasem, zilele trcute, bidineaua trasa, intocmai si  la timp, lu' ponta, citata mai sus si de astia de la hotnews.


dom’ tudorane,
absolut d’acor’ in cele mai multe din punctele atinse cu delicatetze de domnia voastra, desi io, cin’ m’as gindi la camarila, m’as referi exactemente la duduca ea insasi, in persoana, si mai putzin la hrp,tisminenski&co, mai ales ca am vaga senzatzie ca viitoru’ prim ministru ponta n’o sa’l reinveseasca pe marius oprea in fruntea IICMR, putind sa pariez p’un claudiu iordache (sau, ma rog, alt fo(ru)mist de “stinga”), cum cred ca hrp are sa fie inlocuit cu grabire din fruntea icr de catre viitoru’ prezidente crin antonescu cu altcineva muuult mai capabil (sa fie iorgulescu? radu calin cristea? ion bogdan lefter? ovidiu simonca? de florin iaru nu zic nimic, ca’i prea nervos! da’ poate se gindeste la f’un “canonic” si’l pune pe breban…)
iata ca duduca se dadu, cu greu, dusa,  deocamdata doar din fonctzia "de la capitala", de aia "de la partid"  (omu', deci si fimeea, e de la partid!) nu se va lasa decit cu muuuult scandal, eventual tragindu'i si  p'ailaltzi dupa ea, cum a facut si cu gubernu' boc.

shafu' stie, tace si aproba pozitiv! 

in ceea ce'l priveste pe RCC am gresit numa' "timingu" si "locatzia",  intuitzia shoptindu'mi in casca ca nou' presedinte mareshal antonescu il va avea in vederile lui  largi  pentru a'l inlocui pe patapie din frucea icr.

da' nu prevazusem c'are sa fie mai "rapid" ponta, adinc impresionat de periutza (li)bidinioasa... 

4 comentarii:

bulz-al-arab(8 stele-4 pe fiecare epolet) spunea...

'Traiti Dom' Niku!
Itzi aduci aminte cand pretinu lu' matale DT zicea ca toata presa-i la moguli, unii mai portocalii, altii mai maro si ca in fond nu conteaza decat ceea ce scrii si nu unde scrii? Ce zici, e fo' sansa de "Hai siktir RCC!" ?

niku_elektriku spunea...

@ bulz-al-arab(8 stele-4 pe fiecare epolet)

dom' tudoran a plecat in vacantza (ce'i drept ca n'a plecat inainte sa ne avertizeze ca vin vremi interesante dpdv politic), asa c'are o buna ocaziune de a tacea philosophic.

imi pare rau ca nu mi'l mai amintesc aproape deloc pe RCC anterebolutzionar (singura chestie ce'mi vine vag in minte e aia ca se ocupa de "foaia volanta" a meciurilor rapiduletzului), da', dupa rebolutzion, in perioada "europa libera", era ok, injurindu'i virtos p'aia pe care'i pupa'n cur acu' (am urit mereu termenu' "pupin", poate pentru ca vine de la m.badea)

ce pot sa zic decit ca "e foame mare, baetz!"?

edvard spunea...

dom'nikule, p^i io mi te imaginam dintre "cadrilii" cu vechime apropos de biografia lui RCC, deh, da'ma rog, trecem peste..., deci cesent^mpla, RCC a fost, la fel ca veselu(atunci, azi op^rit r^u)TRU, ca SRS, ca Alin Teodorescu, ca Dan Pavel, ca ITMarseillezu-ex sau si-actual-veselu Groshan (toata stima, scolii ardelene!), deci cum spuneam, unul din autorii de articole care apareau in "Viatza Studentzeasca", si mi'aduc aminte ca'mnealui, fiind studinte literat, aborda cestiuni privind publicistica estudiantina {recte cenacluri si alte alea) din vremia respectiva, deci cam ashea mi'l amintesc, li(i)ceean fiind io p'atunci, deci cam pe timpu c^nd (ca sa punem in corelatzie faptilii pentru toate partzile implicate) marinarii iesheA din port cu bufu [ciunga, carpete, assos si ceva blugi trasi pe ei] destul de relaxatz pela poarta-1 daca respecta procedura cu "organele", dada, si poate ca nici prin cap nu le trecea atunci ca va veni si ziulica c^nd va face si desface (cum va vrea muschii lor) agenda presei, a mesei(d'seara) si a rasei lui de diversionist obsedat.

...si parca - n'ai uitatara, nu? - ca tz'am zis zilele trecute despre respectul meu pentru totz cei care mai au si indoieli si nu numa'convingeri[ceteshte /fixuri/] ferme...

...da, continuatz ! :)

niku_elektriku spunea...

@ dom' edvarde,

nu'mi aduc aminte, si abea acuma'm dau sama ce'am pierdut (ca nu era de colo sa fi avut placerea "sa'i gust" pa d'alde tatulici, cristoiu, srs, nistoresqiu, dan pavel, etc, etc in varianta "originara", ca originala cre' ca era oricum, daca e sa ma iau dupa ievolutziile ulterioare) ca sa fi avut placerea sa am in mina f'un numar din "veatza studentina", nu de alta, da' nici prea estudios nu prea am fost la veatza mea, ceea ce'm cauzeaza, dupa cum prea bine se vede cu ochiu liber.

dintre astia cel mai rau imi pare ca nu "l'am parcurs", in integralitate, pe turnatoru' care a ars amator, desi, daca nu ma'nseala memoria, parca'i citeam p'unii cu niste pastilutze delicioase care apareau p'ultima pagina din rebus flacara care semnau "ars amatoria".

p'atunci citeam "rl" (stateam la coada, parca joia, de la 6 dimineatza, ca s'o apuc!)si "contemporanu" (mai rar), pe linga "sec XX" si "manuscriptum", ca sa nu zic ca pierdeam timpu' si cu saptamina securitatzii (sau flacara asemenea), care avusese siretenia sa bage si "lubrica" rock, printre putzinele de p'atunci, unde ma mai delectam cu'n d'alde gherghel (aurel), ca fratzii securici ursulescu ma lasau rece (barbu si vadim m'amuzau inca dup'atunci), iar romulus vulpescu era mult mai decent decit a apucat sa fie dupa rebolutzion.

faptu' ca nici macar la bishnitza cu blugi si kentane nu eram bun m'a ajutat sa esuez cu succes in capitalismu' romunesc, raminind sa'mi rumeg batrinetzile, dac'am sa le mai apuc (io ma consider inca destul de verde!) in calitate de chibitz revansard si frustrat

Trimiteți un comentariu