miercuri, 26 septembrie 2012

SA VIE
MELITZIA!

Abraham de la Securitate
Autor: Mihai Burcea | 26.09.2012

Generalul de divizie (r) Pavel Abraham face parte din acea categorie „selectă” a „părelologilor” care efectuează aproape zilnic naveta pe ruta România TV – Antena 3 – Realitatea TV – Digi 24 – B1TV (în acest club îi mai putem întâlni şi pe Marius Pieleanu, Dumitru Pelican, Vlad Nistor, Monica „Ţaţoiu”, Bogdan Chireac, Val Vâlcu, Andreea Pora, Paula Iacob, Liliana Mincă – Ghervasuc etc.).

Câteodată ai impresia că doarme prin studiouri cu sufertaşul alături, în aşteptarea aprinderii becului roşu (intrarea în emisie). Generalul este chemat să-şi dea cu părerea despre orice: anchetele DNA-ului, meteo, urşii ucigaşi din judeţul Dâmboviţa, privatizarea OLTCHIM ş.a.m.d. Un amănunt extrem de relevant din biografia fostului şef al Poliţiei Române (mart. – sept. 1997) lipseşte din giganticul CV prezent pe internet. Şi anume, faptul că după absolvirea Şcolii militare de ofiţeri activi a MI din Bucureşti – UM 0828 Bucureşti – Băneasa (actuala Academie de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”), tânărul Abraham a fost avansat la gradul de locotenent de securitate, armă a Ministerului de Interne în cadrul căreia va activa până în decembrie 1989.

În anii ’70-’80, Abraham a deţinut funcţiile de ofiţer specialist şi ofiţer instructor principal în Direcţia cadre şi învăţământ din MI (prin Decretul Prezidenţial nr. 311 din 21 decembrie 1977, locotenentului major de securitate Pavel V. Abraham, i s-a conferit Medalia „Meritul Militar”, clasa a II-a, pentru „5 de ani vechime în cadrele permanente ale Ministerului de Interne”). Menţionăm că a Abraham a fost avansat la gradul de maior de securitate printr-un Decret Prezidenţial din 23 august 1985 emis cu ocazia Zilei Naţionale a RSR.

P.S. La data eliberării din functia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog, noiembrie 2008, Pavel Abraham avea un salariu de 233 de milioane de lei, fiind unul dintre cei mai bine platiţi securişti din istoria României.


 asta ca sa'i raspunz și lui costin
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu