luni, 3 septembrie 2012


sumanele negre
(la nas, gîtzi şi urechi)
cu mînecile 'nodate la spete 


pe cine îngroapă pisica?
Jose Manuel Barroso: "Bulgaria îndeplineşte criteriile pentru aderarea la Schengen". România mai aşteaptă
de Clarice DINU
Postat la: 31.08.2012 19:55 


Bulgaria o ia înaintea României în cursa pentru aderarea la Schengen. Dacă ani de zile Bucureştiul s-a văzut nevoit să aştepte ca Sofia să îndeplinească cerinţele Bruxelles-ului, după criza politică declanşată de USL, care a avut ca punct culminant suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, lucrurile s-au schimbat.

"Bulgaria îndeplineşte criteriile necesare pentru aderarea la Spaţiul Schengen, a declarat vineri, la Sofia, Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, adăugând că soluţionarea problemei aderării la Schengen trebuie să fie decisă în favoarea Bulgariei, potrivit novinite.com, citat de Mediafax . El a adăugat că Sofia trebuie să continue lupta împotriva crimei organizate şi să îmbunătăţească rata de absorbtie a fondurilor europene.

Preşedintele Comisiei Europene nu a făcut nicio referire la România, deşi până acum ţara noastră a fost menţionată în context de aproape fiecare dată.

Ce a schimbat lucrurile

Semnalele Bruxelles-ului vin în contextul în care Comisia Europeană a decis ca România să fie supusă unei evaluari suplimentare, la finalul acestui an, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare(MCV) de care este condiţionată aderarea la Schengen.

Chiar dacă, iniţial, se convenise ca o decizie să fie luată în luna septembrie a acestui an, mutările de pe scena politică de la Bucureşti au stârnit îngrijorarea şi criticile dure ale Bruxelles-ului.

Pe 18 iulie, la prezentarea raportului MCV, Jose Manuel Barroso a susţinut că evenimentele de la Bucureşti "au zdruncinat" încrederea UE în România. "Vom continua să monitorizăm situaţia (...) Un nou raport va fi adoptat până la sfârşitul anului", a spus Barroso, arătând că prin acest document se va constata dacă autorităţile de la Bucureşti au dat răspuns îngrijorărilor ridicate de Comisia Europeană.

El a asigurat că va fi monitorizată în continuare "cu mare atenţie" evoluţia din România şi respectarea angajamentelor asumate de către premierul Victor Ponta pentru reinstaurarea respectului pentru statul de drept şi independenţa sistemului judiciar.

1 septembrie 2012, 00:06 | Autor: Andreia Ciobanu

Premierul Victor Ponta a declarat că nu va mai participa la reuniunile Consiliului European de la Bruxelles, unde îl va ruga să meargă pe preşedintele Băsescu, şi a subliniat că o coabitare între cei doi presupune colaborarea în privinţa aderării la Schengen sau a rezolvării problemelor legate de fondurile UE.

"Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun:

Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: =  Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia... Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu?", a declarat Victor Ponta, în această seară, la Antena 3.

Prim-ministrul a arătat că România are o serie de probleme de rezolvat, precum aderarea la spaţiul Schengen, care nu a avut loc în timpul guvenării Boc. "Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia", a declarat Ponta.

Premierul a arătat că preşedintele Băsescu ar trebui să se implice şi în problema fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua "decizii foarte rele împotriva României".

"Dacă domnul Băsescu va alege calea demagogică şi populistă şi va zice = Guvernul USL =, înseamnă că povestea cu coabitarea pentru România rămâne doar o poveste", a spus premierul Victor Ponta.


********************
dacă tot am ajuns,  bine 'ntzeles că  tot din cauza proaspătului socru mic, a pai'şpea roată la cărutza evropii, avem deosebita  satisfactzie să  va anuntzăm divortzu' de crunta realitate a cîtorva personaje din videoclipu' de mai jos, care videoclip, chiar dacă'i ceva mai lungutz, merită văzut, dacă avetzi stomăcelu' mai putzin sensibilos (eu nu l'am avut - asa ca n'am savurat decît cîteva fragmentzele)... 


unde, pe lîngă  dusu' d'acassă (in fiecare seară, de la 6 la 7) ghise (unde'o fi disparut gushe?), îl putetzi savura, în liniște, și pe proaspăt demisu' fost consiglier prezidentzial interimar daniel barbu  (fost blîndu' ben), ca și pe dom' profesor vlad nistor, sinistru' pupincurist evezist, care mușcă, amîndoi/amîntrei, mai nou, mai rău decît pacientu' natzional romun foarte mare, căruia tratamentu' administrat se pare ca i'a priit, în sensu' ca si'a cedat, fără prea mare împotrivire, drepturile d'autor actualilor gubernantzi cu ciucurei.


care gubernantzi se tot chinuie să scoatză cărutza din shantz...

după cum remarca și veselu' nostru prof. univ. (dr.?) valentin stan, încă d'acu's doo luni, înainte să dispară ca măgaru'n ceatza antenii3, că  prea 'ncepuse să  faca "notă  discordantă" fatză  de ceilantzi pacientzi ai postului...

Un comentariu:

Neamtu Cacat Uscat si Reformist spunea...

"Ieri am participat la cununia religioasă şi apoi la nunta mirilor Elena Băsescu şi Bogdan Ionescu. Le-am urat casă de piatră şi le doresc binecuvântări. Atmosfera de la Snagov a fost elegantă, cu un excelent mix de tinereţe modernistă şi clasicism. Frumuseţea mirilor, locul istoric, aerul proaspăt al pădurii, masa copioasă, luna plină şi verdeaţa, muzica de calitate, invitaţii de seamă şi conversaţiile politice au făcut din 1 septembrie o seară de neuitat. Felicitări mirilor, naşilor şi familiei. Au existat şi momente suculente în vecinătăţi onorante, dar pentru conformitate le vom consemna doar în Memorii :)) să spun doar că am participat la câteva hore şi o sârbă extenuantă. Nimic mai mult. Închei cu vorba Sf. Augustin. Iubeşte şi fă ce vrei. Iubeşte!",

Trimiteți un comentariu