miercuri, 12 septembrie 2012

rezervatzii cu barbuini 
din tzara care ne ocupă 
tot timpu',
plus 
un tăpălagă 
drept în figura
putzin geometrică a dreptzii 

aseară, vrînd io - sincer! - să'mi fak o impresie despre ultima dezvăluire care frămîntă natzia, aia cu nuș' ce trafic (aerian) făcut de diktatoru' curent p'in 2005, mi'am călcat, și am călcat în căcat, pe irima mare și bleagă de'am "dat pe canale", nici nu mai știu pe care, fără mască pe figură, unde am zăbovit intermitent pretz de cîteva reprize a cîteva secunde fiecare.

această tentativă binevoitoare din partea mea a fost zădărnicită de un personaj care, în conditzii normale, n'avea ce căuta acolo, că numai la romunia vezi ditai profesoru' universitaru', fondator de scoală nouă (" In 1995 am intemeiat prima scoala de stiinte politice. Ulterior am infiintat prima scoala doctorala in domeniul politic"), nu vouă, politică, fost (viitor?) consiglier prezidentzial plin (că p'arc'a fost și la constantinescu o perioadă) și interimar, abonat permanent al unor televizii tabloidal-dementzial-a-politice-de-stire-despre-băsescu, în emisiile cărora reprezintă, de obicei, și doar atunci cînd e prezent, clou-ul acelor seri la gura sobii, cu multzi sobri si cu muntzi de rumeguș mestecat, cu spor, de invitatzi și realizatori.

așa și aseară; deși era prezent și un "implicat", un ins de la o compagnie aviatică, cred, care n'am mai aflat ce'a zis, din cauza debordantului nostru profesor, cel ce, din cite am intzeles, era convins de vinovătzia diktatorială, pe baza argumentului suprem că, dac'a făcut bișniță cu blugi și streci înainte de rebolutzie, atunci musai să fi făcut și trafic de armament cu nu știu ce mare terorist internatzional, deja inchis pentru faptele lui de către americani, argument care nu putea fi contrazis nici măcar de constatarea empirică pe care o fac acum, "a posteriori" (prin consultarea fugitiva a prietenului goagăl), că americanii multzumiseră autoritatzilor romune pentru contributzia nepretzuită la prinderea respectivului infractor.

americanii sînt cei mai  proști oameni din lume e binecunoscut, pe lîngă că's și cei mai teribili ticăloși, administratzia americană colaborînd, de multe ori, cu acest soi de teroriști, dacă nu creîndu'i d'a dreptu' - nu'i așa? - cum a fost și cu bliiin laden, astfel, nu'i de mirare că gitestein, evreul împuțit trimis de depatamentu' de stat, cel mai mare dușman al șefului domnului profesor, a sărit s'adape cu democratzie băsista romunimea.

teroriștii între ei!

***************** 

alt dom' profesor, semnatar și el de scrișorici perdute catre brusssselll, în pauza de vizionat la badea, gîdea&ciutacu, a ajuns sa'l acuze pă pleșu ca nu lasă popo'u' sa lucreze...
"Deci nu le reproşez lipsa curajului înainte de 22 decembrie 1989, ci lipsa decenţei şi a demnităţii după aceea. Această luptă falsă a deturnat mulţime de energie socială, a risipit timp mai util unor activităţi mai utile, a năucit populaţia."
*****************
și pentru că nici pe partea (așa zis) dreaptă  nu'i to(n)tu' pă roze, reproduc mai jos, în toată splendoarea, un punct pus pe "i"-ul unui tînar neamtz cu coae, de viitor... 

Un politician de mare viitor
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Marţi, 11 septembrie 2012, 17:12 Actualitate 
 Mihail Neamtu era, toamna trecuta, un tanar ambitios, dornic de afirmare si cariera dar cam indecis. Incepe, la 33 de ani, sa-si caute un rost in viata politica. Soarta-i surade repede si iata-l astazi luandu-i foarte hotarat pe altii la rost. A trecut doar un an de cand batea pe la diverse usi in sperata ca va nimeri coridorul cu cele mai putine trepte spre varf. Dumnezeul milostiv al tuturor politicienilor i-a aratat tanarului teolog, crestin ordotox inrait, calea cea dreapta si scurta. I-a dat tarie sa calce peste cadavre, sa-si ucida groaza de ridicol, sa-si infranga temerea c-ar putea trece, la o adica, un mic oportunist.
Ajunge rapid lider maxim peste Noua Republica. Conduce cu mana de fier un partid cam pompos intitulat astfel in raport cu dimensiunile sale liliputane. Neamtu creste ca stejarul din sigla bonsaiului politic produs in serele de la Cotroceni: incet dar viguros. Politicianul de azi se intrupeaza miraculos dintr-o mare de vorbe goale, exprimate insa intr-un stil seducator, cu mult har si elocinta. Om cultivat, inteligent si excelent vorbitor, Neamtu vede cum agitatul univers politic romanesc incepe sa graviteze in jurul sau. Simte ca se afla la un pas de a intra in Parlament, locul in care, vorba unuia, poporul bea sampanie prin reprezentantii sai, daca va merge neabatut pe drumul aratat de Vasile Blaga.
O voce-i sopteste suav ca el va fi Liderul, ca e singurul capabil sa salveze dreapta, ca intr-o buna zi va ajunge noul Zeus. Intretinuta cu dibacie, o astfel de iluzie trezeste fiara din orice politician. Asa se naste buldog-ul cu ochelari al politicii romanesti. Vocile se inmultesc ametitor, destinul il cheama. In campania pentru referendum se intalneste cu nesperata ocazie de a-si demonstra forta. Tuna si fulgera impotriva pucistilor, devine soldatul credincios al presedintelui Traian Basescu, acest Zeus sleit din panteonul dreptei pe care tagma jefuitorilor vrea sa-l dea jos de pe tron si sa-l deposedeze de sceptrul puterii.
Se dezlantuie impotriva "strigoilor" din USL rotind amenintator deasupra capului funii cu usturoi. Scena de neuitat din timpul referendumului pentru suspendarea presedintelui. Multi s-au ingrijorat atunci, intrebandu-se daca nu cumva mintea limpede a tanarului s-a tulburat putin. Ce-o fi patit Neamtu? Parea zdravan. Omul este, surpriza, bine mersi, mai lucid si determinat ca niciodata. Simte ca a venit, in fine, si vremea lui. De acum, cine-i va sta in cale va sfarsi rapus cu mujdei. Si nu doar dusmanii au a se teme.
Deunazi, Neamtu a zvarlit o copita in fruntea celor care pareau sa-i fie, pana mai ieri, amici. S-a declarat dezamagit de noul partid al lui Mihai Razvan Ungureanu, o alta tanara speranta a dreptei romanesti. Vedeta incontestabila de ieri, MRU a cazut in dizgratie dupa inlaturarea sa din functia de premier. Ca si cum asta nu era destul, a pasit cu stangul in marea arena a partidelor liliput. Cum putea Neamtu, aflat in plina ascensiune, sa rateze ocazia de a lovi napraznic in concurenta, de a-si ingropa rivalul in scoli inalte?
Atacul la fostul premier vine dupa alte fapte de vitejie care merita consemnate. Noul star al dreptei se remarcase deja printr-o insolita somatie adresata Elenei Udrea de a degaja terenul. Nu ca n-ar avea dreptate, dar ce-l recomanda oare in pozitia de selectioner al opozitiei? Ce alte razboaie a castigat in afara de cele purtate pe blog sau prin emisiuni TV? N-are importanta. Esential e altceva: Vasile Blaga a primit, in fine, ultimele asigurari ca tanarul razboinic merita un loc in viitoul Parlament. Puiul de buldog stie sa latre convingator si sa muste adanc la momentul oportun.
In paranteza fie spus, cine-ar fi zis vreodata ca sofisticatul Neamtu, teologul si filozoful Noii Republici, va ajunge la mana unui politician bolovanos din garda veche a PDL? Ce credeti, de pilda, ca facea exact acum un an? Posta pe blogul personal un fel de interviuri realizate personal cu mai marii zilei.
Revedeti dialogul cu Sebastian Lazaroiu, pe atunci ministrul muncii, filmat intr-o barca pe vaurile Dunarii. Cautati interviul cu Emil Boc, pe atunci premier si sef pe linie administrativa al tanarului blogar.Veti vedea un Neamtu vioi care arata, cu fiecare interviu, ca nu-i pasa prea tare de ridicol, dar ca poseda un formidabil simt al orientarii in spatiu. A ezitat putin intre Basescu si PDL, intre Sebastian Lazaroiu si Gheorghe Falca, intre Noua Republica si Emil Boc. A ales in final corect: Traian Basescu si Vasile Blaga, adica un spagat perfect executat intre doua luntrii, din care bolovani ca Udrea, MRU sau altii considerati intrusi trebuie aruncati rapid in apele tubluri ale vremurilor.
Cine-ar fi zis acum un an ca tanarul intelectual scolit prin Germania si Anglia ar fi in stare sa raga asa fioros in campanii electorale inarmat cu ustoroi si cuvinte grele? Cine ar fi banuit ca directorul Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului isi va lua zborul din aerul rarefiat al lui Vladimir Tismaneanu si va ateriza in studiourile pestilentiale ale lui Dan Diaconescu de la OTV?
L-ai urmarit la sueta dezlanata cu celebrul domn Dan? Pacat. Emisiunea face toti banii. Politician sau vrajitoare, manelisti sau poeti ratati, boschetari sau presedinti de partid si de tara, cu totii simt ca vine o zi cand trebuie sa treaca iar prin botezul tomberonului OTV. Proaspatul politician de succes l-a trecut cu brio, reusind chiar sa-l puna in incurcatura de cateva ori pe domnul Dan, curios ca de obicei sa afle o multime de fleacuri senzationale: daca Neamtu lucreaza in serviciile secrete, cine-i plateste facturile, daca-i insurat, ce parere are despre Casa Poporului si despre Mihai Gadea.
Cei doi sporovaiesc vivace ca doua cunostinte vechi despre lume si viata, despre teologie, pasoptisi si alte subiecte deosebite. Intransigentul Neamtu ii face confidente inculpatului Diaconescu, numindu-l "foarte simpatic". Mihai Neamtu mai schimba tonul si peroreaza grav despre "nevoia de Mihai Neamtu". Cand politicienii ajung sa vorbeasca despre ei la persoana a treia e semn sigur de sminteala ireversibila. Culmea e ca, dintre toti vorbaretii talentati ai Romaniei, oameni ca el au cele mai mari sanse de a gasi usa corecta si drumul cel mai scurt spre putere. Exista ceva in ei care-i face perfect indiferenti la exigentele celorlalti. Intrat sob zodia lor, destinul dreptei unite cu nume parca predestinat (ARD) se consuma repede ca o flacara de chibrit. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

jeg basist

niku_elektriku spunea...

merci pentru vizita si pentru aprecieri, domnule profesor barbu!

niku_elektriku spunea...

emigrante,

e din ce in ce mai bine!

dac'ai mai cizela putzin referintzele scato si pișu fagice ar fi chiar excelent

Trimiteți un comentariu