vineri, 12 octombrie 2012

ori la bal,
ori la spital

pentru că  s'apropie momentu' adevărului, în care "șăfa dă la cadre", monica macovei, trebe să se pronuntze asupra integritătzii catindatzilor care "ARD" să  dee ochii cu inexistentu' electorat dă dreapta, readuc în atentzia cititorului meu unic, ăla care mi'o mai rămas (și pe care nici p'ăsta nu știu cum să fac ca să'l banez), o postare ceva mai veche de'a lui aligică, de pe madam blogaryka, în care acesta se pronuntză, deconcentrant, asupra mofturilor care tzin, printre altele, și de criteriile de integritate ale doamnii monika, această morticia addams pentru foarte multa "lume bună" (bună  de 'mpușcat).

profitînd d'ocazie, îi aplică o perversa ca pe tirgu ocna  și unuia dintre componentzii trioului bvb-ist de tristă amintire: 
Cand nimeni altul decat domnul Berceanu, marele architect a nenumarate proiecte politice durabile, artizan a nenumarate victorii electorale decisive, un adevarat doctrinar de substanta care in momentul in care PD a tras lozul cel mare al istoriei sale afiliindu-se popularilor europeni, se opunea umbland in brate daca nu ma insel cu ceva numit “motiunea social democrata” si scotand sunete incoerente, deci daca acest mare politician incepe sa dea lectii despre cum trebuie sa aiba loc reconstructia dreptei, si sa condame tradarea si traseismul, chiar ca avem o problema.
In fine, sa nu deviem. In acest conditii, MRU nu numai ca are interesul sa nu accepte impunerea acestui pseudo-principiu ca parametru de negociere dar are obligatia doctrinara sa-l respinga pana la capat, in toate implicatiile lui practice. In negocierile cu PDL nu are de ce se teme, nu are de ce sa se lase influentat de presiuni. Are in maneca optiunea nucleara. Pentru PDL, decembrie este o miza de viata si de moarte. Nu pentru MRU si oamenii lui. Daca in relatia cu PDL nu se poate construi negociat in regim “win-win” pe ceea ce exista, atunci poate ca e preferabila sacrificarea unui ciclu electoral, pentru a construi temeinic, de la zero, fara presiunea timpului, dupa ce terenul a fost curatat la zero, prin implozie dirijata. Daca oligarhia pedelista vrea sa fie bal, bal sa fie.

ce te faci cu acest berceanu, care, între noi fie vorba, e mai capitalist decît majoritatea triștilor capitaliști romuni, una din firmele lui, de care știu eu (și care nu știu cît de bine o mai duce), chiar producind LUCRURI, cît se poate de palpabile, adică pe care se poate pune mîna, recte: piscine din rășini armate cu fibră, dacă nu cumva și alte feluri d'obecte asemănătoare (îmi aduc bine aminte de niște cutiutze poștale?), ceea ce'i lucru mare într'o tzară care nu mai știe a face nici măcar piuneze, ace, brice, nici carice.

așa că împotrivirea lui la transformarea pedeului în partid "dă  dreapta" se poate foarte bine socoti ca o dovadă  a lipsii lui d'oportunism, ceea ce n'a fost cazu' celorlaltzi coledgi d'ai lui de șuferință, în frunte cu băsea, care s'or repezitără  cu totzii "la dreapta" ('mprejur), ca vaca'n trifoi, cînd or sesizatără că  nu'i cazu' să  mai facă multzi pureci "pă  stinga", că "fibra" pedeserist-pesedistă s'o dovedit mai tare ca buruiana și nu s'o lăsat, neam, stîrpită, ramînînd, astfel, stăpînă vecinică pă rămurikă, alăturea dă fibra asociată, natzional (liberal) sotzialistă.


ș'apoi nu oligarhu' bevebist berceanu e problema, că ăsta a promis de multa vreme că se retrage benevol "la penzie", unde are de gînd să construiască aeroplane (el fiind inginer aeronautic), ceea ce'i chiar remarcabil, atitudine care nu e urmată  d'altzi belferi care au imagine infinit mai rea decît berceanu, așa dinozaurus cum e el, deși n'au vechimea lui în munca de partid și de stat, detestat.

faptu' că  s'exprimă, "pă gură", mult mai articulat decît ultra complicatul/complexatu' mru, încît să poată fi priceput chiar și d'un gîdea, de exemplu, nu l'a ajutat în prea mare măsură de'a lungu' existentzi'i efemere de aproape 23 de ani, trecute fix, lucru pentru care poci zice, fără teama d'a greși prea tare, că, dacă  și'ar mai fi adăugat la discurs doar o tzîr mai mult populism și demagogie, ar fi avut șansa unei careere nu mult diferite de cea a lu' besecsu, fatza de care ar fi avut avantaju' c'ar fi putut poza, oricînd, într'un mod mult mai credibil, în anticomunist sadea, fără lulea, c'a fost și ceva victima a organelor opresoare, cercetat fiind ptr tentativa de trecere frauduloasa a granitzii, la sîrbi, tot cu aeroplanu'.

că această  "calitate" nu i'a folosit la nimica, dovadă că, vorba lu' aligică, a cam pierdut toate întrecerile electorale din judetzul roșu dolj, din care provine, asta'i cu totu' și cu totu' altă poveste!

m'opresc aici din acest adevărat "panegíric" închinat personalitătzii viitorului retras, nu 'nainte de a semnala că, deocamdată, "nu se sustzine" nici prezumtzia de coruptzie care aproape c'a devenit "loc comun" în legătură cu cel aflat în discutzie, pentru că, dacă s'ar fi găsit ceva palpabil, berceanu ar fi putut deveni "victima perfecta", tzinînd cont de "iubirea" de care se bucură  din partea diktatorelui, și dacă e să luăm drept reală influentza lui asupra parchetelor.

********************* 

năuceala perfectă  care bîntuie, inclusiv în rîndu' martorilor și sprijinitorilor dreptzii, reiese cu tărie parcurgînd și alte texte de pe blogary, unde, d'o pildă, inconsecventza talentatului bliiiin axinte îmi dă  fiori reci pă șira spinării, plus înjurături anexe, cum că, dacă pin' acu' o juma' de an îi lua la refec pe d'alde 'telectualii civici, în frunte cu madama macovei, pentru deviatzonism și ultra-principialism, acuma'i ia la frecat ridichia pe d'alde blaga și asociatzii, în calitate de brontozauri care duc de rîpă dreapta doamnii udrea, cu mici și ne'nsemnate exceptzii inexplicabile, inexplicabile pentru mine, pentru că și bliiiiiiin îl găsește foarte onorabil și frecventabil , printre altzii, p'unu' ca falcă, asemuindu'se, din punctu' ăsta de vedere, cu neamtzu (care și catindează  în parohia fălcoasa), cu care, de altfel, e cam certat.

bine am ajuns, finutzii gen aligică  au devenit mai "relativiști" decît dinozaurii care, oricît s'ar șfortza șfortzele reunite ale lu' mru, neamtzu și pavelescu, tot ei or sa ducă greu' campagniei, așa cum știu ei și numai ei.

doar de monika mi'e cam milă în toată povestea asta!

ce'o mai face lăzăroa?

p.s.:

hopaaa, și mru tot la arad?

tare falcă


p.s.1:

emigrante, n'am nevoe dă părerea ta la temă, ok? 


p.s.3: 

sa fi știut aligica despre ce'o sa se 'ntimple cu sima, de s'o despartzit de hotnews aproape concomitent cu ăsta, conform "La despartirea de Contributors si Hotnews"?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule Niku, nu va prinde bine falsa modestie. Lamentatia cu un singur cititor nu se vijeste. Ia priviti de curios in josul paginii la "monitorizarea geografica" si vedeti ca va citeste tot mapamondul practic. Numai ca nu se inghesuie lumea la comentarii. Multi au frica sa nu scoata "porumbei" ca domnul Marga de un par exemplu.
Mie imi place ca puneti lupa pe unele "amanunte" de multe ori esentiale si prin putine cuvinte cu miez si umor ne faceti sa meditam, sa ne punem intrebari.Preferabil celor cu idei fixe care cinta tot pe o struna. Ma opresc aici sa nu va deochi, Doamne feri!
O zi buna. (Mara)

niku_elektriku spunea...

@ mara,


multzam d'intentzie ("îmbărbătare"), da' sa stii
ca nu ma rasfatz deloc, ratacitzii p'in tranzitzia debaralii 'mputzinindu'se evident de cind cu avintu' feisbucist al natziii, caruia incerc sa'i rezist "cu obstinatzie".

nu condamn pe nime', pen' ca si mie imi vine tot mai rar sa trec p'aci!

Trimiteți un comentariu