joi, 16 mai 2013

și presssa tricoabitează, nu'i așa?

iata ca, dupa ce a aparut previzibila decizie a diktatorelui din ce in ce mai iubit, din pics, in sondaje, a avut voe sa scoatza capu de la cutie si uritu ala de mircea marian, unu din cei doi - trei ziaristi care, in calitate de basisti 'mputzitzi, au avut impertinentza sa se exprime, la bek, adika pe retzeaoa de colectzionari de laikuri, impotriva trocului si troacei care fac sex pe mormintu justitzichii.

putzini au fost, multzi au ramas, c'acuma, cei doi - trei, au fost alipitzi, cu furie - si cu superglu-u' iubirii de 'ntzelepciunea prezidentziala -  la turma tonomatzilor varanici, asta inclusiff de catre pretenii fosti portocalii, actualimente nu stiu ce coloare, care's pe cale de a se declara miscatzi, popular, in zbor spre idealu de veacuri reprezentat de partidu halbii ca zapada oxigenata.

stind drept p'o jumatate de buca si judecind strimb, cum ni'i felu', potzi oare sa'tzi pui intrebari nelalocu lor, adika, ce drak de shfortza intunecata o fi si aia care reuseste sa eclipseze pina si crincena gubernare bombonitta, cel putzin in privintza libertatzii presii noastre de ziare si de eter?

cine i'a exilat pe feisbuk pe d'alde mircea marian si tapalaga (pe sorina matei nu stiu daca au lasat'o sa bangane din gura aia de tzatza acolo unde presteaza ea acuma), cel putzin pina s'au linistit lucrurile, iar diktatoru coabitant a avut ragazu sa cujete si sa existe in toata splendoarea sa la care te potzi uita, da' la soarele si 'mniezaii, ba?

ei, cine!

iata cine, ne zice tot tapalaga, de pe platforma, ca doar nu de labe unu:

Dupa episodul trist al numirii procurorilor sefi, regimul politic din Romania se dovedeste iarasi original. Actul de coabitare in doi semnat in toamna trecuta intre presedinte si premier a omis o persoana despre care aflam ca si ea coabiteaza bine-merci, convietuieste in buna intelegere cu puterea USL si are, iata, capacitatea de a-i influenta deciziile importante. Avem asadar o coabitare in trei. Pentru acest al treilea personal, care-l va ingropa politic pe Traian Basescu, oamenii presedintelui lucreaza intesi sa-i puna la dispozitie un partidulet, sa-i satisfaca ambitia de putere. Marea nedumerire este cum a ajuns Victor Ponta din mare inamic coabitac cu al treilea personaj?
Voi repeta cu riscul de a plictisi: Occidentul a comis o eroare cand a girat in mod explicit sau prin tacere tranzactionarea politica a jusitiei. Evident ca darmarea unui edificiu construit greu in ultimii opt ani nu face victime vizibile de azi pe maine. Insa consecintele dezastruoase se vor vedea destul de curand, cand Romania se va intoarce la retelele de tip Voicu, la micile oligarhii politico-financiare care nu se vor mai teme iarasi de nimic pentru a-si intinde tentaculele asupra puterii.
Episodul numirii procurorilor a fost precedat de una din cele mai ample operatiuni de lobby intern si extern. In acest fel, puterea de la Bucuresti s-a asigurat ca nu va mai iesi iuresul de anul trecut. Subiect sensibil, trocul politic cu justitia risca sa declanseze tambalau in tara si afara. Gratie lobby-ului, a fost liniste deplina. Cu exceptia a doi-trei ziaristi si unul-doi experti din societatea civila, toti ceilalti s-au aliniat, au adoptat discursul oficial. Trompetii din presa au cantat in perfecta armonie cu politicienii aria interesului national sau au justificat capitularea presedintelui cu argumentul insipid ca in fata majoritatii de 70% nu se putea face nimic.
Ambasadele SUA si Marii Britanii au salutat deblocarea justitiei, de parca in ultimul an au inghetat brusc toate anchetele din Romania iar judecatorii au incetat sa mai lucreze. Au legitimat astfel targuiala politica, altfel de blamat in orice stat civilizat. Vor regreta curand aceasta eroare. Bruxellesul, atat de vocal vara trecuta, a asistat aproape mut la anihilarea procurorilor, spre bucuria nedisimulata a marilor penali. Doar la inceputul targuileii Basescu-Udrea-Ponta, Comisia Europeana a mormait, prin vocea unui purtator de cuvant, ceva nemultumiri ca a fost abandonata procedura de selectie, a plans metaforic dupa "laptele varsat" dar a ridicat resemnat din umeri privind cu optimism spre viitor.
cucu si pupaza din tei s'a materializat, voala, in dragostea in trei, triunghiu amoros care ne asigura ca duduka o sa fie libera, prospera si 'ndependenta si dupa ce diktatoru nu va mai fi, desi nici el nu mai risca nimika, in conditziile astea (pampflet!).

domnule prim ministru, te iubim, ca ca tine vrem sa fimNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu